Weekend poll: wat is jouw favoriete OV-app?

Door: Raymon Mens - 9 reacties
NS trein proef whatsapp
Afbeelding: Getty

Reizigers in het openbaar vervoer hebben de keuze uit enorm veel apps voor reisinformatie en meldingen. Algemene apps zoals Apple Maps en Google Maps tonen steeds meer OV-informatie. Google voorspelt zelfs of je een zitplaats hebt. Er zijn echter ook gespecialiseerde apps en de apps van vervoerders zelf.

Wat is jouw favoriete OV-app? Stem in onze weekend poll en voel je vrij om je keuze in de reacties toe te lichten.

*** Door een probleem bij de poll-dienst die wij gebruiken, ziet de poll er deze week niet optimaal uit. Het is als het goed is volgende week weer normaal ***

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  Ik gebruik OV Info veruit het meest, dan Trein en daarna Connexxion.

  9292 is soms wel handig om een reis direct in mijn agenda te plaatsen, maar het geeft mij al zolang als het bestaat de meest bizarre voorstellen. Het negeert doorgaans de bushalte pal voor mijn deur en komt soms met krankjorume omwegen en overstappen die nergens op slaan.

 • Profielfoto
  la1974

  OV info gebruik ik ook voor de bus naar het station. Je ziet direct realtime waar de bus is.

  Voor de trein gebruik ik de NS app zelf. Voornamelijk het onderdeel Traject. Ideaal.

 • Profielfoto
  VxP

  9292 stelt mij ook telkens teleur.
  Daarnaast is de gebruiksvriendelijkheid van de app ver te zoeken

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  De beide maps apps vind ik niet praktisch, niet overzichtelijk. 9292 is voor eenvoudige ritjes wel te doen maar voelt hopeloos ouderwets en omslachtig.

  De  ns app is prima! Jammer dat wij nog geen citymapper hebben…

 • Profielfoto
  19

  Ik gebruik al jaren Trein, super simpel, lekker clean en heel handig.

 • Profielfoto
  Bart119

  App van de vervoerder zelf, tenzij ik ergens in het buitenland ben en geen idee heb van wat de naam van de vervoersmaatschappij is. Dan gebruikt ik Google of Apple maps.

 • Profielfoto
  Absrnd

  De 9292OV app idd de meest vreselijke app, probeert onderweg altijd van die mega reclame te laden voordat je je reisgegevens ziet, en dat lukt onderweg vaak niet, dan kan je niets zien :/

   

  Anders gebruik ik Forens, die geeft netjes aan wanneer mij. standaard treinen vertraging hebben, en kan ik op tijd een andere trein kiezen.

 • Profielfoto
  MAC-OS

  maps me

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik reis vrijwel dagelijks met 2 treinen naar mijn werk en gebruik daarbij het meest de OV app 9292. Die vind ik handiger en overzichtelijker dan de app van NS zelf. Ook wijzigingen vermeldt 9292 snel, waardoor je bij problemen omleidingen kunt checken. Alleen bij grote verstoringen van het treinverkeer is de app van NS soms beter. Nog beter zou het zijn als de apps bij flinke verstoringen zelf adequate omleidingsroutes met de trein voorstellen. Dat doen ze nooit.