Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 augustus 2019

‘Vingerafdrukscanner Touch ID keert in 2021 terug op iPhone’

In geruchten over de iPhone wordt steeds verder vooruit gekeken. Onlangs ging een gerucht over 5G in Apple’s smartphone vanaf 2020 en nu komt een doorgaans zeer betrouwbare bron met een opmerkelijk verhaal over de iPhone in 2021. Vinger­afdruk­scanner Touch ID maakt naar verluidt een comeback.

Tot 2017 was iedere iPhone voorzien van Touch ID. Daar kwam met de iPhone X echter verandering in, want dat toestel had niet langer een home-knop. Het plan is dan ook niet om de vingerafdrukscanner in een knop terug te brengen. Touch ID komt naar verluidt onder het scherm en gaat naast Face ID werken.

Touch ID én Face ID op iPhone in 2021?

Dit gerucht komt van de doorgaans accurate analist Ming-Chi Kuo. Hij zegt dat Apple zowel vingerafdrukscanner Touch ID als gezichtsscanner Face ID naast elkaar gaat gebruiken. Android-fabrikanten hebben al langer scanners voor je vinger onder het scherm zitten. De analist verwacht dat Apple voortborduurt op een techniek van Qualcomm, waarbij ultrasoon geluid gebruikt wordt om je vinger te scannen. Het voordeel is dat je je vinger hierbij op een groot deel van het scherm kunt plaatsen.

Het is niet voor het eerst dat we dit gerucht horen. Eerder zei analist Blayne Curtis van Barclays al dat Apple een speciaal iPhone-model voor ontwikkelingslanden op de markt wil brengen. Dat zou geen Face ID, maar Touch ID achter het scherm krijgen. Het bedrijf heeft ook diverse patenten op een vingerafdrukscanner achter het scherm. Een nadeel van een dergelijke scanner is dat deze doorgaans trager werkt dan een scanner op een knop, mogelijk wil Apple dat eerst oplossen voordat de vingerafdrukscanner onder het scherm uitgerold wordt.

Samsung Galaxy S10e Vingerafdrukscanner
Klik/tap voor groter.

Op meerdere manieren ontgrendelen

De mogelijkheid om apparaten op meerdere manieren te ontgrendelen is Apple niet vreemd. Op een moderne MacBook kun je bijvoorbeeld met Touch ID inloggen, maar als je een Apple Watch draagt en die als authenticatiemiddel hebt ingesteld, werkt die ook. Zo kun je gebruiken wat het snelst is. Over twee jaar wellicht dus ook weer je vingerafdruk. Maar eerst op naar september 2019, want dan staat ook een nieuwe iPhone op het programma. (Zie ook → Wanneer komt de ‘iPhone 11’? Wij denken 10 september en hier is waarom)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Vingerafdrukscanner Touch ID keert in 2021 terug op iPhone’
Sluiten