Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 augustus 2019

T-Mobile ondersteunt nu eSIM voor iPhone in Nederland

T-Mobile is als eerste grote Nederlandse provider begonnen met het aanbieden van eSIM in Nederland. Deze virtuele simkaart werkt met de iPhone XS (Max) en iPhone XR. Er worden vooralsnog geen Android-toestellen ondersteund. Bestaande abonnees kunnen hun bestaande simkaart omruilen voor een virtuele sim.

Bestaande klanten betalen eenmalige administratiekosten van € 5,09 voor het omruilen van hun sim. Daarnaast kan bij nieuwe abonnementen nu standaard de eSIM worden gekozen. Dan is er geen meerprijs. Dat geldt ook voor verlengingen.

eSIM T-Mobile exclusief voor iPhone

Naast de iPhone XS en iPhone XR ondersteunt de provider ook de iPad Pro en iPad Air, maar de Apple Watch nog niet. Er zijn ook Android-toestellen met eSIM, maar T-Mobile heeft er voor nu voor gekozen om alleen de iPhone te ondersteunen. Wanneer en of er ondersteuning voor de Apple Watch komt, is nog onbekend. De 4G-variant van Apple’s slimme horloge is nog niet in Nederland verkrijgbaar. Wellicht komt daar in de toekomst verandering in, maar officieel zegt de provider er niets over.

Naast het vervangen van een huidige simkaart, kan een eSIM op de iPhone ook als dual-sim werken. Dat is handig voor bijvoorbeeld zakelijke bellers die met hetzelfde toestel op twee nummers bereikbaar willen zijn.

Er zijn voordelen, maar…

Een virtuele sim kan nooit kapot gaan en is ook handig bij lang verblijf in het buitenland. Je kunt je Nederlandse nummer dan als eSIM op je iPhone zetten en een lokaal simkaartje kopen voor bijvoorbeeld mobiele data. De iPhone ondersteunt het gebruik van verschillende simkaarten voor verschillende doeleinden. Zo kun je de ene sim voor bellen en de andere sim voor data gebruiken.

Dat gezegd hebbende, zijn is ook een klein nadeel. De eSIM van T-Mobile is niet zo vrijblijvend te wisselen als de fysieke simkaart. Je moet een nieuwe aanvraag doen en ontvangt daarna een nieuwe QR-code per post of in de app van de provider. Het opnieuw aanvragen van een eSIM is twee keer per jaar gratis, daarna gelden administratieve kosten van € 5,09 per keer. Als je dus regelmatig van toestel wisselt, is een fysieke simkaart toch makkelijker.

Activeren op iPhone

Het activeren van een eSIM op de iPhone is erg simpel. Na ontvangst van de QR-code ga je naar InstellingenMobiel netwerkAbonnement toevoegen. Daarna scan je de code die je per post hebt ontvangen en kun je meteen aan de slag. Is de eSIM een tweede sim die op je iPhone naast de huidige gebruikt? Dan laat Apple je ook kiezen wat je standaardlijn is en welke sim je voor mobiele data wil gebruiken.

eSim iPhone kiezen
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
T-Mobile ondersteunt nu eSIM voor iPhone in Nederland
Sluiten