Spotify Family uitgebreid met gezamenlijke mix en meer

Door: Raymon Mens - 0 reacties
spotify family
Afbeelding: Spotify, montage: OMT

Spotify Family, het account waarmee zes gezinsleden naar muziek kunnen luisteren, wordt uitgebreid. De streamingdienst kondigt vandaag een Family Mix en nieuwe functies voor ouderlijk toezicht aan. De prijs van het abonnement blijft (vooralsnog) ongewijzigd.

De Family Mix is precies wat de naam zegt. Een playlist met muziek die de hele familie leuk zou moeten vinden. Afgestemd op de verschillende muziek­smaken binnen een gezin. Daarnaast krijgen ouders meer controle en kunnen ze onder andere explicite inhoud filteren.

Spotify Family Mix

De nieuwe functies zijn volgens Spotify vanaf de herfst beschikbaar. De dienst deelt echter al een paar screenshots en daarin zien we onder andere de Family Mix. Hier staat per nummer aangegeven welke gezinsleden ernaar hebben geluisterd. Tevens is het mogelijk om de playlist aan te passen met meer rustige of upbeat muziek.

Via een nieuwe Family Hub kan de beheerder van een Spotify-gezins­abonnement straks familieleden toevoegen en verwijderen. Tevens kan daar ouderlijk toezicht ingeschakeld worden. Ouders kunnen een filter aanzetten dat muziek die als expliciet gemarkeerd is verbergt voor bepaalde gezinsleden.

Spotify Family mix 001
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Spotify Newsroom

En de prijs…

Nieuwe functies die meer waarde bieden zijn altijd een goed moment om de prijs van een abonnement te verhogen. Toch doet Spotify dat vooralsnog niet. Het woord vooralsnog is hier belangrijk, want in bepaalde landen loopt momenteel wel een test met verhoogde prijzen voor Spotify Family. Als die verhoging wereldwijd doorgevoerd wordt, stijgt de Nederlandse prijs voor het familie-abonnement waarschijnlijk van € 14,99 per maand naar € 16,99 per maand.

Reacties

0 reacties