Spotify family: dienst test hogere prijs voor gezins­abonnement

Door: Raymon Mens - 10 reacties
Spotify 16x9
(Afbeelding: ANP XTRA/Rob Engelaar)

Gezinnen in Scandinavië moeten meer betalen voor Spotify family. De streamingdienst verhoogt de prijzen van het familie-abonnement met 13 procent. Dit om te kijken of mensen bereid zijn meer voor de muziek te betalen. De prijsverhoging van Spotify family werd ontdekt door Bloomberg.

Een toename van 13 procent op de Nederlandse prijzen zou een verhoging van ongeveer twee euro betekenen. We zouden van € 14,99 naar € 16,99 gaan. Het gaat om een test, het wil niet zeggen dat de prijsverhoging permanent is of dat ook mensen in andere landen meer moeten betalen.

Spotify family is kostbaar om aan te bieden

Spotify staat onder druk van muzieklabels, die vinden dat de prijzen omhoog moeten gaan. De streamingdienst had de prijzen de afgelopen jaren juist verlaagd om zijn marktaandeel te vergroten. Het gezins­abonnement is aan­trekkelijk, maar ook gevoelig voor misbruik. Veel mensen die geen gezin zijn, delen het om de kosten te drukken. Als meer mensen een account delen, nemen de inkomsten per gebruiker af.

Spotify heeft in het verleden meermaals strengere maatregelen tegen het delen van een gezins­abonnement buiten een gezin in proberen te voeren, maar zonder succes. Officieel moeten alle gebruikers van het abonnement op hetzelfde adres wonen, maar dit wordt niet doorlopend gecheckt.

Experimenten met abonnementen

Spotify wijzigt zijn aanbod regelmatig in bepaalde werelddelen en test soms ook nieuwe abonnementen. Sinds maart is in bijvoorbeeld Ierland, Colombia, Chili, Polen en Denemarken een Duo-formule beschikbaar. Wanneer die wereldwijd uitgerold wordt, is nog niet bekend.

ANP/Bloomberg/OMT

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Kevin

  En Spotify deelt al jouw data met de grote platenlabels!

 • Profielfoto
  Vaagstra

  En je betaalt ook voor muziek die je ooit al eens op b.v. CD had gekocht. Onacceptabel.

 • Profielfoto
  imathijs

  Kevin op 16 augustus 2019 12:37
  En Spotify deelt al jouw data met de grote platenlabels!

  Uit interesse, heb je hier een bron voor?

 • Profielfoto
  marchi

  Kevin op 16 augustus 2019 12:37
  En Spotify deelt al jouw data met de grote platenlabels!

  Boeie

 • Profielfoto
  Night

  Kevin op 16 augustus 2019 12:37

  En Spotify deelt al jouw data met de grote platenlabels!

  Niet overdrijven; Spotify deelt gebruikersstatistieken, net als Apple Music trouwens.

 • Profielfoto
  gipsman
 • Profielfoto
  Ivo-tje

  De dienst is al ‘te duur’ voor wat ze leveren, dat wordt alleen maar erger dus…

 • Profielfoto
  mr.ray

  10 euro op een maand om onbeperkte naar muziek te luisteren op al je devices, uit een catalogus van miljoenen nummers? Sommigen doen alsof de hele wereld gratis moet zijn. 10 euro is niks voor iets dat je voortdurend gebruikt en je op elk toestel kan gebruiken.

 • Profielfoto
  App69

  Vaagstra op 16 augustus 2019 13:01
  En je betaalt ook voor muziek die je ooit al eens op b.v. CD had gekocht. Onacceptabel.

  Wat een idioot commentaar.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Vaagstra op 16 augustus 2019 13:01
  En je betaalt ook voor muziek die je ooit al eens op b.v. CD had gekocht. Onacceptabel.

  Je betaalt niet voor muziek. Je betaalt voor de mogelijkheid om muziek te streamen. Dat is iets anders.

  Of zeg je over je TV-abonnement ook dat je betaalt voor films die je ooit al op dvd hebt gekocht?!