Spotify: betere integratie met slimme speakers op komst

Door: Raymon Mens - 2 reacties
(Afbeelding: Spotify)

Spotify werkt aan een nuttige functie voor iedereen die niet alleen onderweg naar muziek luistert, maar de streamingdienst ook thuis op een slimme speaker gebruikt. De app biedt straks aan de hand van je locatie automatisch aan om op een bepaald apparaat verder te luisteren.

De nieuwe functie wordt momenteel getest, ontdekte blogger Paul Thurrott. Zodra je in een ruimte komt met een of meer slimme speakers die je vaker gebruikt, biedt de app aan om op die speaker verder te luisteren. Dit gaat zowel op iOS als Android werken. De app stuurt je een notificatie met de vraag of je wil switchen.

Spotify nearby devices

De functie heet officieel Spotify nearby devices. Apple-gebruikers zullen een soortgelijk iets onder de naam Handoff kennen. Wanneer je op je iPad aan een document in bijvoorbeeld Pages werkt, zal het wanneer je achter je Mac gaat zitten klaarstaan om verder te bewerken. De functie van Spotify kijkt naar welke speakers je vaak gebruikt en zal die aanbieden. Voorwaarde is dat de speaker Spotify Connect ondersteunt.

Het is straks ook mogelijk om in de app een apparaat als favoriet te markeren, of de app juist een speaker niet meer aan te laten raden. De functie wordt momenteel op kleine schaal getest en wanneer de uitrol plaatsvindt is nog onduidelijk. Spotify test vaker nieuwe functies op kleine schaal voordat ze naar iedereen uitgerold worden.

spotify device 001
Klik/tap voor groter. Afbeelding via: Paul Thurrott

Android-widget geschrapt

Er is nog ander nieuws over Spotify, maar dat treft alleen Android-gebruikers. De streamingdienst heeft de widget in zijn Android-app geschrapt. Veel gebruikers zagen na een automatisch app-update ineens een leeg vlak op hun scherm. Spotify is van mening dat de widget weinig toevoegt omdat de app zich ook in het notificatiescherm nestelt. Er zijn echter geen plannen om de widget terug te brengen.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Sharks

  Laat ze eerst eens AirPlay 2 ondersteunen op de Mac! Wanneer ik nu Spotify op mijn Mac gebruik icm met AirPort Express dan moet ik alle audio naar mijn AP streamen i.p.v. alleen Spotify… met als bijwerking dat al het andere geluid (nieuw mailtje, Apple, etc) ook mee wordt gestreamd!

 • Profielfoto
  Mandarijntje

  Sharks op 14 augustus 2019 12:15
  Laat ze eerst eens AirPlay 2 ondersteunen op de Mac! Wanneer ik nu Spotify op mijn Mac gebruik icm met AirPort Express dan moet ik alle audio naar mijn AP streamen i.p.v. alleen Spotify… met als bijwerking dat al het andere geluid (nieuw mailtje, Apple, etc) ook mee wordt gestreamd!

  Airfoil is daarvoor een mooie tool.