Sonos Move: foto’s en specs draagbare speaker gelekt

Door: Raymon Mens - 2 reacties
Afbeelding: Sonos/WinFuture

Sonos zal binnenkort een nieuw model draagbare Bluetooth-luidspreker op de markt brengen. Dat nieuws kwam vorige week al naar buiten en nu zien we de speaker in vol ornaat op gelekte foto’s. Volgens het Duitse WinFuture gaat de speaker Sonos Move heten.

De foto’s tonen een speaker die iets groter is dan de Sonos One. Ook is er een handvat voor eenvoudige verplaatsing en een knop aan de achterkant om te kiezen tussen audio via Wi-Fi of Bluetooth. Het wordt de eerste speaker van het merk met ondersteuning voor Bluetooth streaming.

Specs en foto’s Sonos Move

De foto’s verklappen ook nog een boel andere specificaties. Zo biedt de Sonos Move ook ondersteuning voor virtuele assistenten (Alexa en Google Assistent), maar alleen in Wi-Fi-modus. Verder wordt Trueplay tuning automatisch toegepast door de zes in de speaker aanwezige microfoons. Bij Sonos-speakers die voor gebruik binnenshuis gemaakt zijn, moet je dit zelf doen door met je iPhone door de kamer te lopen terwijl de speaker kalibratietonen afspeelt.

De draagbare speaker heeft verder (natuurlijk) een accu. Aan de onderkant van het apparaat zien we dan ook twee contactpunten waarmee de speaker op een laadstation aangesloten kan worden. Voor (snel)laden is ook een USB-C-poort aanwezig. Helaas is de accucapaciteit nog niet bekend.

Sonos Move 001
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Sonos/WinFuture

Onthulling 26 augustus?

Op 26 en 27 augustus heeft Sonos zijn jaarlijkse product event in New York. Je kunt dan veel nieuwe producten verwachten, waaronder deze draagbare speaker met Bluetooth. De Amerikaanse audiofabrikant zit overigens niet stil, want onlangs werd samen met IKEA de Symfonisk-reeks op de markt gebracht. De audiofabrikant en meubelgigant vormen een goed duo, concludeerden we in onze review van de twee speakers

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Iets waar ik al lang naar uitkijk. En zelfs
  Weddenschap over heb lopen met mede sonos gebruiker. Ik geloofde erin dat sonos wel eens ging durven gaan voor draagbaar en Bluetooth… hij dacht zeker van niet…

  Altijd leuk: gelijk krijgen. ?

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik vraag mij af wat de doelgroep is? Kan mezelf geen enkel scenario voorstellen waarom ik deze speaker zou kiezen boven een andere Bluetoothspeaker. Ik heb al een Bluetooth speaker en enkele Sonos speakers, maar ik zie niet in waarom ik én Sonos én Bluetooth én draagbaar zou willen.