Advertorial
Advertorial Gesponsord 7 augustus 2019

Apple Business Manager: het nieuwe startpunt voor zakelijke Mac, iPhone en iPad

De Mac, iPhone en iPad maken het werk van veel mensen op kantoor, in een fabriek of op locatie een stuk makkelijker en aangenamer. Met Apple Business Manager gaat Apple ook het werk van IT-beheerders een stuk aangenamer maken. Er worden twee diensten voor zakelijk gebruik samengevoegd en extra’s toegevoegd.

Apple Business Manager brengt het Device Enrollment Program en Volume Purchase Program naar één nieuwe portal. Zo wil Apple het uitrollen en beheren van de Mac, iPhone of iPad op schaal nog makkelijker maken. Het kopen en installeren van apps voor werknemers wordt ook een stuk makkelijker.

Apple Business Manager: drie peilers

De nieuwe portal voor IT-beheerders rust op drie peilers. De eerste is devices, hier kunnen bedrijven snel apparaten aanmelden en hun hele vloot inzien. Het onderdeel content biedt de mogelijkheid om apps en boeken in bulk aan te schaffen en te distribueren over afdelingen, locaties of een compleet bedrijf. Het onderdeel rollen stelt beheerders in staat om extra accounts voor andere IT-medewerkers aan te maken.

Devices

Het voordeel van Apple-apparaten op schaal is dat ze meteen bij het bestellen gereed gemaakt kunnen worden voor gebruik door werknemers. Iedere werknemer mag zijn eigen Mac, iPhone of iPad uitpakken en kan zelf de configuratie voltooien. Het is een kwestie van een serienummer of ordernummer invoeren. Apple en de gekoppelde MDM server doen de rest. Beheerders kunnen locaties aanmaken en specifieke Apps of Books hieraan koppelen.

Content

Werknemers hebben apps nodig en via het onderdeel content wordt het voor organisaties makkelijker om in bulk aangeschafte content uit te rollen. Alle content-licenties worden centraal beheerd en beheerders hebben altijd inzicht in hoeveel licenties er waar worden gebruikt. Door de koppeling met een MDM-server kunnen de eindgebruikers zelf apps uit een door de MDM-server geserveerde App Store, zoals de Self Service app van een JAMF MDM-server, installeren. De licenties blijven hierdoor in eigendom en beheer van de werkgever.

Klik/tap voor groter.

Rollen

Zowel kleine als grote organisaties kunnen de Apple Business Manager gebruiken. Apple heeft rekening gehouden met beheer door meerdere personen bij grote organisaties. IT-beheerders kunnen een aantal vaste voorgedefinieerde rollen, met elk een eigen unieke set van rechten, toekennen aan accounts binnen Apple Business Manager. Zo kunnen de verantwoordelijkheden binnen Apple Business Manager efficiënt en overzichtelijk ingedeeld worden.

Apple Business Manager gebruiken

Wil je meer weten over Apple Business Manager of heb je hulp nodig bij de uitrol? Pro Warehouse kan je hierbij ondersteunen. Want wanneer je ervoor kiest om Apple hardware en diensten in te zetten wil je een partner die er verstand van heeft. Pro Warehouse is al meer dan 12,5 jaar dé zakelijke Apple Authorised Enterprise Reseller van Nederland. Met 100% focus op Apple in de zakelijke markt zet Pro Warehouse haar kennis en ervaring in op het gebied van inrichting, het beheer en de optimalisatie van IT. Neem contact op met Pro Warehouse voor het maken van een afspraak of meer informatie over Apple Business Manager.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Business Manager: het nieuwe startpunt voor zakelijke Mac, iPhone en iPad
Sluiten