Powerbeats Pro: sportief AirPods-alternatief nu in meer kleuren

Door: Raymon Mens - 6 reacties
Powerbeats Pro
(Afbeelding: Apple)

Naast de AirPods 2 introduceerde Apple deze zomer ook de Powerbeats Pro. Deze draadloze oortjes zijn speciaal voor sporters, maar doen op gebied van functies niet onder voor de AirPods 2. Nu zijn er ook meer kleuren beschikbaar.

Aanvankelijk kwamen de Powerbeats Pro alleen in het zwart, maar nu kun je daarnaast ook kiezen uit marineblauw, mosgroen en ivoorwit. Extra kleuren hebben geen meerprijs, je betaalt nog steeds € 249,95 voor de varianten in meer kleuren.

Powerbeats Pro: AirPods 2 voor sporters

Dit zijn de eerste échte draadloze oortjes van Beats. Het merk dat in 2014 door Apple gekocht werd, maakte tot nu toe alleen Bluetooth-setjes met een kabel tussen links en rechts. Onder de motorkap hebben de Powerbeats Pro net als de AirPods 2 een Apple H1-chip, die zorgt voor een stabiele verbinding via Bluetooth 5 en ondersteuning voor “Hey Siri”. Muziek pauzeert net als bij de AirPods automatisch wanneer je ze uit je oren haalt. De accu gaat 9 uur mee, die van de AirPods 5 uur.

Aan de buitenkant zijn de PowerBeats Pro ook behoorlijk anders. Allereerst zijn het in-ear-headphones. Apple levert vier pasvormen mee. De oorhaakjes zorgen dat ze goed blijven zitten. Dat is niet alleen nuttig voor sporters, maar ook voor mensen met oren die niet compatibel zijn met AirPods.

PowerBeats Pro kleuren
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple, montage: OMT

Vier maanden vertraging

Hoewel de oortjes zelf nu in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn, worden ze allemaal met een zwart doosje geleverd. Daarover gesproken: dat zorgt voor 24 uur extra capaciteit. Je kunt de sportieve oortjes in het doosje plaatsen en ze worden opgeladen. Wederom: net als de AirPods.

Aanvankelijk zouden de Powerbeats in april op de markt komen, maar dat werd uitgesteld tot juli. Nu, een maand later, is de lancering eindelijk afgerond. Een geval van beter laat dan nooit.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  mjsmit

  Ik vraag me af of dit samengaat met het dragen van een bril. Zelf net de Powerbeats X gekocht. Positie van deze wordt niet weergegeven door Zoek iPhone app, wat wel het geval is bij AirPods.

 • Profielfoto
  Kotter86

  Wat een lelijke grote dingen, we willen toch juist kleiner? Als brildrager lijkt me dit al helemaal niks. Ben nog altijd super blij met m’n AirPods al word de batterijduur wel minder inmiddels.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Kotter86 op 22 augustus 2019 10:14
  Wat een lelijke grote dingen, we willen toch juist kleiner?

  Smaken verschillen, vind ze er beter uit zien dan die gekke Oral B opzetborstels van Apple 😉

  Die AirPods blijven bij mij ook totaal niet zitten daar zul je bij deze geen last van hebben, die blijven ook zitten als je aan het sporten bent.

 • Profielfoto
  fastshifter

  Yosemite op 22 augustus 2019 12:16

  Kotter86 op 22 augustus 2019 10:14
  Wat een lelijke grote dingen, we willen toch juist kleiner?

  Smaken verschillen, vind ze er beter uit zien dan die gekke Oral B opzetborstels van Apple 😉

   

  Eens!

   

 • Profielfoto
  Night

  Dan vraag ik me toch af waarom de AirPods qua vormfactor zo vaak zijn nagemaakt door de concurrentie.

  Maar ik kan me wel voorstellen dat je iets wil dat bij het sporten (nog) beter blijft zitten.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Zie weinig concurrenten die de vormfactor van de AirPods namaken, meeste concurrenten gaan voor een in-ear design zonder uitstekende stokjes. Of bedoel je goedkope Chinese namaak rommel van Ali Express?