Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 augustus 2019

Porsche is het nieuwe promotie­vehikel voor Apple Music

De Porsche Taycan is op vele gebieden een vooruitstrevende auto. Niet alleen vanwege de volledig elektrische aandrijving, maar ook op het gebied van entertainment. De Duitse autobouwer heeft namelijk een primeur te pakken. De Taycan is de eerste auto die standaard met Apple Music komt. De auto heeft vreemd genoeg geen CarPlay.

Zo kunnen eigenaren van een Porsche Taycan direct via het touchscreen gebruik maken van de muziekdienst van Apple. In het entertainment­systeem van de wagen zal een Apple Music icoontje te zien zijn dat direct gebruikt kan worden. Op deze manier sluit Apple met relatief weinig moeite nieuwe abonnees aan. Grote kans dat ze na de gratis proefperiode van zes maanden klant blijven. Dat is wel nodig, want de groei zwakt af.

Apple Music en gratis internet voor Taycan rijders

Het Apple ID van de gebruiker zal worden gekoppeld aan een zogenaamde Porsche ID. Het koppelen van een iPhone is dus ook niet nodig om Apple Music te kunnen gebruiken. Het streamen van muziek gaat dan ook niet van je databundel af, maar via het 4G-netwerk waarop de auto is aangesloten. Hier mag je als Taycan-eigenaar de eerste drie jaar onbeperkt gratis gebruik van maken.

De op zichzelf staande Apple Music-app in de Taycan is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de techgigant uit Cupertino en de Duitse autobouwer. Deze begon al in 2015 toen Porsche als één van de eersten begon met de ondersteuning van CarPlay. De Duitsers kozen bewust voor Apple als partner omdat zij dezelfde principes hanteren als het gaat om privacy en data.

Interieur Porsche Taycan Apple Music
Klik/tap voor groter.

Dit is ook waarom Porsche een samenwerking met Google niet zag zitten. De zoekmachine vraagt voor het gebruik van Android Auto simpelweg om te veel data. Porsche topman Klaus Zellmer liet tegenover Techcrunch weten dat ze om privacyredenen zelf zo veel mogelijk controle willen hebben over het systeem. Apple lag op dat gebied het beste in lijn met wat Porsche belangrijk vindt.

De toekomst van Apple Music en Porsche

De Taycan is de eerste Porsche die standaard wordt geleverd met Apple Music, maar zeker niet de laatste. De autobouwer uit Stuttgart heeft namelijk al laten weten dat de samenwerking met Apple verder gaat dan hun volledig elektrische sedan. We kunnen in de toekomst dus meer Porsches verwachten met Apple Music.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Porsche is het nieuwe promotie­vehikel voor Apple Music
Sluiten