Pokémon Masters nu beschikbaar voor iOS, Nederlandse lancering geschrapt

Door: Jelle van Es - 2 reacties
Pokemon Masters
Bron: Nintendo

Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe game voor je smartphone en ben je een groot fan van alles dat met Pokémon te maken heeft, dan hebben we goed nieuws. Vanaf vandaag staat naast Pokémon go ook het gloednieuwe Pokémon Masters in de App Store.

Update: Pokémon Masters komt uiteindelijk toch niet naar Nederland, waarschijnlijk vanwege de Kansspelwet. Het spel bevat een gacha-systeem, een soort loterij waarin spelers echt geld kunnen steken. Vooralsnog lijkt het erop dat de ontwikkelaar geen plannen heeft voor een aangepaste versie die wel in Nederland uit kan komen, zoals wel bij andere games zoals NBA 2K19 gebeurde. Gezien het gacha-systeem het verdienmodel van Pokémon Masters is, zal dat waarschijnlijk ook niet gaan gebeuren.

Maak kennis met Pokémon Masters

Pokémon Masters is de ideale game voor hen die alles weten van de games en animaties. In plaats van dat je een naamloze held speelt die op reis gaat en overal Pokémon vangt, ga je aan de slag met legendarische trainers. Deze kom je tijdens je avontuur tegen en dan moet je proberen om ze aan jouw team toe te voegen. Jouw team bestaat uiteindelijk uit drie verschillende trainers met hun eigen Pokémon. Daarmee neem je het dan op tegen andere teams en moet je proberen de verschillende vaardigheden en voordelen van jouw Pokémon zo goed mogelijk uit te buiten om op die manier als winnaar uit de game te komen.

Pokémon Masters geeft zodoende je de mogelijkheid om aan de slag te gaan met trainers die je goed kent. Zo zijn Brock en Misty bijvoorbeeld van de partij, maar ook trainers die je in een latere game bent tegengekomen. De game is gemaakt door het Japanse DeNA in samenwerking met de Pokémon Company. DeNA was in het verleden ook verantwoordelijk voor de games Super Mario Run en Fire Emblem Heroes en heeft zodoende genoeg ervaring met het maken van games op basis van licenties van Nintendo.

Pokémon Masters is hier te downloaden. De game kost niets om binnen te halen, maar kent uiteraard wel verschillende in-game purchases, want de ontwikkelaar wil wel zoveel mogelijk geld verdienen met de game. Ben je op zoek naar meer Nintendo games voor op je iPhone? Klik dan hier voor de nieuwe Mario Kart game.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Betatester

  Vreselijk geschreven op het punt waar ze de link zetten naar de game.
  Want de ontwikkelaar wil uiteraard wel zoveel mogelijk verdienen aan de game.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Much ado about nothing. Ofwel een spel voor 9-jarigen