Raymon Mens
Raymon Mens App Store 7 augustus 2019
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 3-klassieker Journey nu te spelen op iPhone en iPad

Journey is volgens velen één van de mooiste games die ooit op de PlayStation 3 verscheen. Een paar jaar geleden werd de game opnieuw uitgebracht op de PlayStation 4 en op die manier hebben veel gamers kennis kunnen hebben gemaakt met de game. Mocht je hem destijds gemist hebben, dan heb je nu een nieuwe kans. Journey is er nu ook op iPhone en iPad.

Ontwikkelaar Thatgamecompany kondigde de release vandaag onverwacht aan in een Tweet. Daarin zegt de ontwikkelaar ook dat de game niet naar Android komt. Ook een versie voor de Nintendo Switch zit er niet in.

Journey is een ervaring

Journey is een game die vooral een ervaring biedt, er is niet zoveel diepgang kent. Je begint de game zonder duidelijke uitleg. Je ziet enkel een grote berg in de achtergrond en hebt dan gelijk de drang om daar naar toe te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Onderweg kom je vele obstakels tegen die je moet overwinnen. Verwacht daarbij overigens geen epische baasgevechten, maar een paar kleine geinige puzzels die er uiteindelijk voor zorgen dat je verder komt in de game.

Net als op spelcomputer moet het op iPhone en iPad mogelijk zijn om online met willekeurige spelers of vrienden het avontuur aan te gaan. Communicatie verloopt dan via kleine bewegingen die je maakt. Op die manier kunt aangeven wat je precies wilt gaan doen. Zoals gezegd is het een hele speciale game en wat mij betreft een titel die je echt geprobeerd moet hebben. De visuele traktatie bestaande uit mooie landschappen en muziek stelt niet teleur.

Premium game zonder in-app-aankopen

Journey is overigens overgezet door Annapurna Interactive, een ontwikkelaar die eerder ook al Flower, een andere game van Thatgamecompany, wist over te zetten. Het mooie aan de game is dat hij gelijk beschikbaar is voor iPhone en iPad. Er zijn verder geen in-app-aankopen of consumables. Ongestoord spelen dus. Mocht je nog nooit van de game hebben gehoord, dan is het aan te raden om bovenstaande trailer te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PlayStation 3-klassieker Journey nu te spelen op iPhone en iPad
Sluiten