Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 7 augustus 2019
Leestijd: 2 minuten

Pas op Netflix! Disney+ komt in een verleidelijke bundel

Terwijl Apple weinig over de prijs van zijn Netflix-concurrent Apple TV+ laat horen, komt Disney weer met nieuws over zijn aankomende streamingdienst Disney+. We wisten al dat de dienst goedkoper wordt dan Netflix en nu blijkt er ook nog een verleidelijke bundel aan te komen.

Amerikanen kunnen vanaf november Disney+ combineren met Hulu en een streaming­abonnement op sport­kanaal ESPN. Dit kost $ 12,99 per maand en biedt toegang tot alle 4K-content van de andere genoemde diensten. Disney heeft daar namelijk ook een meerderheidsaandeel in.

Disney+, Hulu en ESPN in een bundel

Dit is een verleidelijk aanbod. Netflix kost in de VS namelijk ook 13 dollar per maand. Wie HD-beeld wil, betaalt 16 dollar per maand. Uiteraard is de content die op Disney+ te zien is heel anders dan op Netflix, maar denk niet alleen aan sprookjes en tekenfilms. Er komen films en series van Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic naar de dienst. Nieuw is dat de catalogus van 21st Century Fox ook aangeboden wordt. Disney belooft meer dan 500 films en zal in het eerste jaar 10 exclusieve films en 25 originele series lanceren.

Hulu heeft veel Amerikaanse series, maar produceert ook eigen shows. Het bekendste voorbeeld is de serie The Handmaid’s Tale, die in 2018 bekroond werd met de Golden Globe voor beste dramaserie. Momenteel zijn ook twee series rondom Marvel-superhelden in de maak en wordt veel horror aan de catalogus toegevoegd. ESPN behoeft als sportkanaal geen uitleg.

Disney+
Een eerste blik op de app van de dienst – Klik/tap voor groter.

Nederlandse lancering

Of de bundel ook naar Nederland komt is vooralsnog onduidelijk. Dat we de dienst van Disney krijgen, staat wel vast, maar Hulu en ESPN zijn momenteel erg op de VS gericht. In het geval van Hulu komt dat vooral omdat in het verleden geen wereldwijde licenties voor content op de dienst beschikbaar waren. Nu The Walt Disney Company volledig eigenaar van de dienst is, kan daar echter snel verandering in komen.

Wanneer de streamingdienst in Nederland beschikbaar is, is nog onduidelijk. De lancering in de VS staat in november gepland, maar er gingen ook geruchten over een bètatest in Nederland. Op dat gebied is het nu echter stil. Meer nieuws over Apple TV+ verwachten we in september.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pas op Netflix! Disney+ komt in een verleidelijke bundel
Sluiten