Pas op Netflix! Disney+ komt in een verleidelijke bundel

Door: Raymon Mens - 18 reacties
Afbeelding: Pexels / Bewerking: OMT

Terwijl Apple weinig over de prijs van zijn Netflix-concurrent Apple TV+ laat horen, komt Disney weer met nieuws over zijn aankomende streamingdienst Disney+. We wisten al dat de dienst goedkoper wordt dan Netflix en nu blijkt er ook nog een verleidelijke bundel aan te komen.

Amerikanen kunnen vanaf november Disney+ combineren met Hulu en een streaming­abonnement op sport­kanaal ESPN. Dit kost $ 12,99 per maand en biedt toegang tot alle 4K-content van de andere genoemde diensten. Disney heeft daar namelijk ook een meerderheidsaandeel in.

Disney+, Hulu en ESPN in een bundel

Dit is een verleidelijk aanbod. Netflix kost in de VS namelijk ook 13 dollar per maand. Wie HD-beeld wil, betaalt 16 dollar per maand. Uiteraard is de content die op Disney+ te zien is heel anders dan op Netflix, maar denk niet alleen aan sprookjes en tekenfilms. Er komen films en series van Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic naar de dienst. Nieuw is dat de catalogus van 21st Century Fox ook aangeboden wordt. Disney belooft meer dan 500 films en zal in het eerste jaar 10 exclusieve films en 25 originele series lanceren.

Hulu heeft veel Amerikaanse series, maar produceert ook eigen shows. Het bekendste voorbeeld is de serie The Handmaid’s Tale, die in 2018 bekroond werd met de Golden Globe voor beste dramaserie. Momenteel zijn ook twee series rondom Marvel-superhelden in de maak en wordt veel horror aan de catalogus toegevoegd. ESPN behoeft als sportkanaal geen uitleg.

Disney+ Netflix-concurrent
Een eerste blik op de app van de dienst – Klik/tap voor groter. Afbeelding via: Disney

Nederlandse lancering

Of de bundel ook naar Nederland komt is vooralsnog onduidelijk. Dat we de dienst van Disney krijgen, staat wel vast, maar Hulu en ESPN zijn momenteel erg op de VS gericht. In het geval van Hulu komt dat vooral omdat in het verleden geen wereldwijde licenties voor content op de dienst beschikbaar waren. Nu The Walt Disney Company volledig eigenaar van de dienst is, kan daar echter snel verandering in komen.

Wanneer de streamingdienst in Nederland beschikbaar is, is nog onduidelijk. De lancering in de VS staat in november gepland, maar er gingen ook geruchten over een bètatest in Nederland. Op dat gebied is het nu echter stil. Meer nieuws over Apple TV+ verwachten we in september.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Christiaan

  Zijn jullie de waarschuwingsdienst voor Netflix of waarschuwing voor de consument voor Netflix?

 • Profielfoto
  ArMac

  De filmbranche is op deze manier echt zijn eigen graf aan het graven. Al die verschillende streamingdiensten, daar wordt geen consument vrolijk van. Alsof je €80,- per maand gaat uitgeven aan 4/5 van dat soort diensten.

  Zien ze nou niet in dat ze veel beter de koppen bij elkaar kunnen steken en 1 dienst moeten aanbieden waar gewoon allen content te bekijken is voor 1 heldere prijs.

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  Ik roep het al tijden: wat er moet komen is één ultieme online wereldwijde videotheek waar echt ALLES te huur is, voor normale prijzen. Niemand heeft zin in een aantal abonnementen, maar iedereen zal willen betalen voor de film of serie die hij of zij specifiek wil zien. En dan heb ik het over The Incredibles 2 maar ook over The Music Box van Laurel & Hardy, en True Detective 3 maar ook The Lucy Show, om maar wat tijdvakken aan te geven. Gewoon: net zoals we destijds in de videotheek om de hoek gewoon zèlf konden bepalen wat we wilden zien. Netflix en al die anderen zijn goed beschouwd alleen maar nieuwe omroepen, die een pakket voorschotelen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het aantal abonnees en de omzet van Netflix bewijst echter het complete tegendeel van wat je hier beweert.

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  KarelWillem op 7 augustus 2019 17:07
  Het aantal abonnees en de omzet van Netflix bewijst echter het complete tegendeel van wat je hier beweert.

  Omdat Netflix zo’n beetje Koning eenoog in het land der blinden is. Zometeen Disney, Apple en er volgen er ongetwijfeld meer. Tot ze doorkrijgen dat het voor de consument te duur wordt, al die pakketten.

  En ‘beweren’? Tis simpelweg waar dat je vroeger bij de videotheek makkelijker aan oude films kon komen, en dan betaalde je ook echt alleen voor die film. Zoek Towering Inferno eens op Netflix. It’s A Mad Mad Mad Mad World. Dad’s Army. The Great Race. Ever Decreasing Circles. Swiebertje. Turks Fruit. Goldfinger. Bij de videotheek kon je ze van de plank pakken. Netflix is feitelijk hetzelfde als Canal+: je betaalt voor een pakket waar je niet eens zo heel veel van gebruikt. En dat is het probleem met al die bedrijven. Zij bepalen waar je uit kunt kiezen. En dat is nooit in het voordeel van de consument.

 • Profielfoto
  Di May

  @ ArMac &
  @ Rene vd Ab

  Ook mijn natste droom sinds eeuwen :


  één ultieme, online wereldwijde videotheek
  waar echt ALLES te huur is, voor normale prijzen

  Zolang dat er niet is …

 • Profielfoto
  gipsman

  De wereldbevolking is ca. 7,6 miljard mensen. Laten we zeggen dat de helft daarvan potentiële streamingklanten zijn. Dat is natuurlijk meer dan de paar honderden bij de voormalige videotheek.  Netflix en Disney zullen dus blijven bestaan, misschien goedkoper worden. Er zijn intussen opvolgers voor de videotheek om de hoek. Neem bv. Mubi, met een artmovie aanbod. Trouwens ook met appletv app. Op ieder doosje past een dekseltje. Niet getreurd.

 • Profielfoto
  meesje

  Rene van den Abeelen op 7 augustus 2019 16:41
  Ik roep het al tijden: wat er moet komen is één ultieme online wereldwijde videotheek waar echt ALLES te huur is, voor normale prijzen. Niemand heeft zin in een aantal abonnementen, maar iedereen zal willen betalen voor de film of serie die hij of zij specifiek wil zien. En dan heb ik het over The Incredibles 2 maar ook over The Music Box van Laurel & Hardy, en True Detective 3 maar ook The Lucy Show, om maar wat tijdvakken aan te geven. Gewoon: net zoals we destijds in de videotheek om de hoek gewoon zèlf konden bepalen wat we wilden zien. Netflix en al die anderen zijn goed beschouwd alleen maar nieuwe omroepen, die een pakket voorschotelen.

  Pffff… een vergelijking met de videotheek…. Slaat de plank helemaal mis. Daar verdwenen ook gewoon films hoor. Ga dat nu niet lekker zitten romantiseren.

 • Profielfoto
  Frans

  Ik denk dat je straks, als er meerdere diensten zijn, gewoon een (proef) abonnementje op de ene kan nemen, daar kijken wat je wilt, dan opzeggen, een (proef) abonnementje op een volgende, …

  En als je helemaal uitgekeken bent, ga je gewoon weer OMT lezen.;-)

 • Profielfoto
  Kotter86

  Disney filmt zelf toch niet in 4K? Of inmiddels wel?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Rene van den Abeelen op 7 augustus 2019 18:33

  KarelWillem op 7 augustus 2019 17:07
  Het aantal abonnees en de omzet van Netflix bewijst echter het complete tegendeel van wat je hier beweert.

  ….Tis simpelweg waar dat je vroeger bij de videotheek makkelijker aan oude films kon komen, en dan betaalde je ook echt alleen voor die film. Zoek Towering Inferno eens op…

  Daar hebben we voldoende sites voor.

  Zoveel oude meuk als je wilt:

  https://yts.lt/movie/the-towering-inferno-1974

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Kotter86 op 7 augustus 2019 23:33
  Disney filmt zelf toch niet in 4K? Of inmiddels wel?

  Dat zal nu vast wel gebeuren. Maar de oude(re) films – die nu ook al op Blu-ray te verkrijgen zijn – zijn gewoon digitaal upscaled.

 • Profielfoto
  KeKo

  ESPN in een pakket in Nederland gaat hoe dan ook niet gebeuren. Sportrechten zijn duur en worden per land verkocht. ESPN zendt bijvoorbeeld ook F1 uit. Dat kan dus niet in NL waar Ziggo de rechten al heeft…

 • Profielfoto
  Yosemite

  In tegenstelling tot muziek is video altijd van de exclusieve deals geweest dus een soort Spotify voor video gaat er nooit komen.

  Dat was al zo met radio en tv. Radiozenders zenden allemaal hetzelfde uit, maar op tv heb je ook bij elke zender exclusieve programma’s.

 • Profielfoto
  polansky

  Rene van den Abeelen op 7 augustus 2019 16:41
  Ik roep het al tijden: wat er moet komen is één ultieme online wereldwijde videotheek waar echt ALLES te huur is, voor normale prijzen. Niemand heeft zin in een aantal abonnementen, maar iedereen zal willen betalen voor de film of serie die hij of zij specifiek wil zien.

  Beter praat je voor jezelf, want ik bijvoorbeeld zit helemaal niet te wachten om per serie of per video te gaan betalen. Juist een dienst als Netflix is ideaal omdat je gewoon kunt uitzoeken wat je wilt zien en niet telkens hoeft te denken ‘oh dit kost me xx euro om te bekijken en dit alweer zoveel euro…’

  No way dat ‘iedereen’ op de oplossing zit te wachten zoals jij voorstelt.
  Ik bijvoorbeeld moet er niet aan denken.

   

 • Profielfoto
  polansky

  KeKo op 8 augustus 2019 10:53
  ESPN in een pakket in Nederland gaat hoe dan ook niet gebeuren. Sportrechten zijn duur en worden per land verkocht. ESPN zendt bijvoorbeeld ook F1 uit. Dat kan dus niet in NL waar Ziggo de rechten al heeft…

  Klopt niet wat je zegt!

  Ziggo maakt onderdeel uit van Liberty Media.
  Laat ESPN nu ook onderdeel uitmaken van Liberty Media.

  Voor jou ter info: Liberty Media is eigenaar van de uitzendrechten van de F1.

  ESPN en Zigo bijten elkaar dus niet echt.

   

 • Profielfoto
  KeKo

  polansky op 8 augustus 2019 15:01

  KeKo op 8 augustus 2019 10:53
  ESPN in een pakket in Nederland gaat hoe dan ook niet gebeuren. Sportrechten zijn duur en worden per land verkocht. ESPN zendt bijvoorbeeld ook F1 uit. Dat kan dus niet in NL waar Ziggo de rechten al heeft…

  Klopt niet wat je zegt!

  Ziggo maakt onderdeel uit van Liberty Media.
  Laat ESPN nu ook onderdeel uitmaken van Liberty Media.

  Voor jou ter info: Liberty Media is eigenaar van de uitzendrechten van de F1.

  ESPN en Zigo bijten elkaar dus niet echt.

   

  Ik wist niet dat ESPN van liberty was. Maar dan een ander voorbeeld. De champions league wordt ook door ESPN uitgezonden…

 • Profielfoto
  robinho96

  polansky op 8 augustus 2019 15:01

  KeKo op 8 augustus 2019 10:53
  ESPN in een pakket in Nederland gaat hoe dan ook niet gebeuren. Sportrechten zijn duur en worden per land verkocht. ESPN zendt bijvoorbeeld ook F1 uit. Dat kan dus niet in NL waar Ziggo de rechten al heeft…

  Klopt niet wat je zegt!

  Ziggo maakt onderdeel uit van Liberty Media.
  Laat ESPN nu ook onderdeel uitmaken van Liberty Media.

  Voor jou ter info: Liberty Media is eigenaar van de uitzendrechten van de F1.

  ESPN en Zigo bijten elkaar dus niet echt.

   

  Sorry voor het extreem late antwoord op je comment: ESPN is voor 80% eigendom van Disney en 20% van Hearst Communications en VodafoneZiggo is zowel eigendom van Liberty Global als van Vodafone, niet Liberty Media. Dus ze hebben beide totaal niets met Liberty Media te maken.