Officieel: Disney+ vanaf 12 november ook in Nederland

Door: Raymon Mens - 8 reacties
Disney+ macOS iOS
(Afbeelding: The Walt Disney Company)

Nederland behoort toch tot de eerste landen waar Disney+ beschikbaar komt. De nieuwe Netflix-concurrent start op 12 november in Nederland. Ons land is het enige Europese land dat naast de Verenigde Staten en Canada toegang tot de nieuwe dienst krijgt. Er komen apps voor iOS, Apple TV, Android, Windows en Smart TV’s van Sony.

Een abonnement gaat in Nederland 6,99 euro per maand kosten, of 69,99 per jaar. Daarvoor krijg je reclamevrije films, series en andere programma’s van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Ook leuk: er komen dertig seizoenen van The Simpsons online.

Een berg aan films en series op Disney+

Uiteraard zijn alle Disney-klassiekers op de dienst te zien. De kluis gaat definitief open. Nieuw is dat de catalogus van 21st Century Fox ook aangeboden wordt. Disney kocht deze studio eind 2017 en gaat een groot deel van de catalogus aanbieden op zijn dienst. Naast de 30 seizoenen van de Simpsons zijn straks ongeveer 7.500 andere afleveringen van series beschikbaar.

Disney belooft ook meer dan 500 films en zal in het eerste jaar 10 exclusieve films en 25 originele series lanceren, waaronder The Mandalorian, een live-action serie in het Star Wars universum. Er komt ook een serie in het thema van High School Musical.

Disney+
Een eerste blik op de app van de dienst – Klik/tap voor groter. Afbeelding via: Disney

Marvel verdwijnt van Netflix

Disney zal nieuwe films in eerste instantie via streaming beschikbaar stellen wanneer deze uit de bioscoop zijn verdwenen. De entertainment­gigant belooft een snelle doorlooptijd. Recente films zoals Captain Marvel, Avengers: Endgame, Aladdin, Toy Story 4, The Lion King, Maleficent 2, Frozen 2 en Star Wars: The Rise of Skywalker zijn straks meteen bij de lancering te zien.

Naast de klassiekers, aangekochte content en eigen producties, zullen ook de films van Marvel naar Disney+ komen. Een groot deel daarvan is nu te zien via Netflix, maar daar gaat in de loop van het jaar dus verandering in komen. Ook kunnen we series gaan verwachten met de helden van Marvel in de hoofdrol.

Apple TV en Apple TV+

Disney+ is net als Netflix beschikbaar op vrijwel alle platforms, inclusief de iPhone, iPad en Apple TV. Apple’s settopbox was duidelijk te zien tijdens de officiële presentatie. Met een lagere prijs dan Netflix en een hoge beeldkwaliteit (4K HDR), hoopt Disney snel veel consumenten te kunnen verleiden. Het bedrijf wil in 2024 tussen de 60 en 90 miljoen wereldwijde abonnees hebben. Ter vergelijking: Netflix heeft er nu 140 miljoen. Met een zeer grote en populaire catalogus, heeft Disney+ de potentie om serieuze concurrentie voor Netflix en Apple TV+ te vormen. We verwachten op 10 september, tijdens de onthulling van de iPhone 11, ook nieuws over De streamingdienst van Apple. Het bedrijf is inmiddels een offensief met trailers gestart.

Onderstaande video: eerste blik op de app van de dienst. Vanuit het home-scherm wordt het mogelijk om naar ‘hubs’ van Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic te gaan. Daarnaast zijn er aanbevelingen en selecties per categorie.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Hier kan een bedrijf als Apple toch nooit tegen op boksen? Netflix gooit er miljarden tegenaan, en Disney/21st Century Fox heeft al bewezen veel kijkers te trekken met haar films.

 • Profielfoto
  Ezra

  Leuke prijs! Voor nu dan 😶

 • Profielfoto
  puccini

  Prima, al die Amerikaanse shit films weg uit Netflix, het kan niet beter !

   

 • Profielfoto
  fabian

  4k?Hoe kan ik dat ontvangen?Kabelmaatschappij(telenet) zend alleen uit in HDR?

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Dag one more thing.

  Ik weiger het product te zijn en dat ‘n profiel van mij wordt aan gemaakt in een ‘smerige’ samenwerking tussen uitgevers.

  Alsof jullie door mijn ramen gluren en mijn postbus legen

  Dan maar zonder, net als zonder ad, telegraaf, buienradar, RTL nieuws enz

 • Profielfoto
  Joid

  @iPhonefans Je weet dat ze je ook afluisteren via je eigen iPhone?

 • Profielfoto
  Yosemite

  Leuk dat Nederland eens bij de eerste landen zit.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Lees dat ze ook in app aankopen ondersteunen dan ben je nog goedkoper uit wanneer je iTunes opwaardeerkaarten koopt met gratis extra tegoed.