Noah Korevaar
Noah Korevaar App Store 30 augustus 2019

‘NOS, RTL en NPO bouwen aan Nederlandse Netflix-killer’

De grote Nederlandse mediapartijen willen een gezamenlijk platform voor audio en video bouwen. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van het AD. Met het platform hopen ze tegenwicht te kunnen bieden aan grote internationale streamingdiensten zoals Netflix.

De strijd aan met Netflix

Gesprekken tussen de partijen, waaronder de NOS, RTL en de NPO, lopen al langer. Onder de deelnemers zijn ook eigenaars van radiozenders. Minister Arie Slob (Media) nam het initiatief ervoor. Door samen te werken hopen de bedrijven onder meer de trend van dalende advertentie-inkomsten te keren.

Hoewel de partijen nu een principeafspraak hebben, moet er nog veel worden uitgewerkt. Zo is nog niet besloten hoe er moet worden verdiend aan het platform: met advertenties of door kijkers en luisteraars een abonnement te laten afsluiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘NOS, RTL en NPO bouwen aan Nederlandse Netflix-killer’
Sluiten