Nike onthult Adapt Huaraches: slimme sneakers met Siri

Door: Noah Korevaar - 2 reacties
Nike Adapt Huaraches
Bron: Nike

Anno 2019 zijn niet alleen je smartphone en je computer slim, maar het liefst ook je kleding. Althans, dat is het toekomstbeeld dat merken als Nike steeds vaker schetsen. Waar slimme sneakers aanvankelijk in het hokje ‘branding-gimmick’ vielen, kunnen we nu steeds vaker stellen dat ze daadwerkelijk nuttig zijn. Hopelijk valt de nieuwe Nike Adapt Huaraches in die laatste categorie.

Nike Adapt Huaraches

Het moderne redesign van de klassieke Huarache-lijn is deze week onthuld door het merk. Op futuristische wijze kunnen deze sneakers zichzelf strikken, dankzij een ingebouwd motortje. Die hoef je niet met een druk op de knop in te stellen, want daar heb je anno 2019 natuurlijk slimme assistenten voor. Je hoeft enkel enkel Siri het commando “release my shoes” te geven om je schoenen uit te stappen.

Nike Adapt Huaraches Sneakers
Bron: Nike

De Adapt Huaraches hebben hetzelfde ondersteunende exoskelet als de originele Huaraches, die in 1991 op de markt kwamen. Een nieuwe toevoeging zijn de twee LED-lampjes op de sneakers, waarvan je de kleur kunt wijzigen middels een bijbehorende app. Ja, tegenwoordig hebben je favoriete schoenen ook apps. Zie je het al voor je? Een kast vol sneakers van verschillende merken, met evenveel bijbehorende apps. Brr…

De app bevat verschillende modi voor zowel de kleuren als hoe de Adapt Huaraches om je voeten zitten. Als je bijvoorbeeld relaxt achter je bureau zit, dan hoeven ze niet zo strak te zitten als dat je bijvoorbeeld aan het sporten bent.

Nike Adapt Huaraches Sneakers
Bron: Nike

Shortcuts en beschikbaarheid

Volgens Nike kun je zelfs Siri Shortcuts instellen voor je favoriete features, wat een beetje overdreven lijkt gezien het een sneaker blijft. Het is geen smartphone met tig opties, instellingen en toepassingen.

Bron: Nike

De nieuwe Adapt Huaraches komen uit op 13 september, via Nike’s eigen SNKRS app en een select aantal fysieke winkels. Er zijn nog geen prijzen bekend gemaakt, maar de met Bluetooth uitgeruste Adapt BB kosten alleen al 350 dollar, terwijl de Adapt Huaraches qua functionaliteit wel echt een schepje daar bovenop doen.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Bart119

  Ik zie het al voor me:

  ik: Hey Siri! Wil je mijn veters losmaken?

  Siri: de automatische piloot van uw Apple Car is ingesteld op Vetersko – Noord-MacedoniĆ« en zal onmiddellijk vertrekken.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Run Forrest Run