New Music Daily: Apple Music biedt nu iedere dag nieuwe muziek

Door: Raymon Mens - 4 reacties
Apple Music
(Afbeelding: Apple)

Apple Music breidt het aantal playlists met vooraf geselecteerde muziek snel uit. Naast de onlangs gelanceerde playlist genaamd Hot on Shazam is er nu ook New Music Daily. Daarin kunnen gebruikers van de Spotify-concurrent iedere dag naar nieuw uitgekomen muziek luisteren.

De playlist is niet gepersonaliseerd, maar wordt iedere dag door redacteuren van Apple Music ververst. Dit sluit aan bij de gedachte achter de muziekdienst, waar mensen en algoritmes samenwerken. Apple belooft “het allerbeste van het allernieuwste” in diverse genres en van artiesten over de hele wereld.

New Music Daily op Apple Music per land

De playlist bevat op moment van schrijven muziek van bekende artiesten zoals Lana Del Rey en Taylor Swift, maar ook minder bekende artiesten zoals Jerry Di en het opkomende 99 Neighbors. De lokale redacties van Apple Music voorzien de playlist ook dagelijks van nieuw werk van binnenlandse artiesten. Zo zagen wij Douwe Bob en ook het Volendamse trio 3JS in de playlist staan.

Apple Music New Music Daily 001
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

New Music Daily is te vinden in het tabblad ‘Ontdekken’. Het is dus een aanvulling op en geen vervanging voor de algoritmisch genereerde nieuwe muziek-mix die in het tabblad ‘Voor jou’ te vinden is. Laatstgenoemde mix wordt iedere week door een algoritme samengesteld. Je luistergedrag en muzieksmaak bepalen de lijst. Dat is bij de dagelijkse lijst met nieuwe muziek niet zo.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  TheetjeLauw

  Lekker links laten liggen. Zolang er geen beter alternatief is voor Spotify betaal ik met liefde dat tientje per maand via automatische afschrijving en ik mis Apple Music dan ook totaal niet. Die paar opnames die niet op Spotify staan kan je altijd nog via andere kanalen bemachtigen.

 • Profielfoto
  Pgrond

  TheetjeLauw op 25 augustus 2019 16:36
  Lekker links laten liggen. Zolang er geen beter alternatief is voor Spotify betaal ik met liefde dat tientje per maand via automatische afschrijving en ik mis Apple Music dan ook totaal niet. Die paar opnames die niet op Spotify staan kan je altijd nog via andere kanalen bemachtigen.

  Dat slaat totaal nergens op. Ik mis Spotify totaal niet en luister naar Apple Music. Maar iedereen moet zelf weten welke muziek dienst je wil beluisteren.

 • Profielfoto
  Kotter86

  Pgrond op 25 augustus 2019 18:45

  TheetjeLauw op 25 augustus 2019 16:36
  Lekker links laten liggen. Zolang er geen beter alternatief is voor Spotify betaal ik met liefde dat tientje per maand via automatische afschrijving en ik mis Apple Music dan ook totaal niet. Die paar opnames die niet op Spotify staan kan je altijd nog via andere kanalen bemachtigen.

  Dat slaat totaal nergens op. Ik mis Spotify totaal niet en luister naar Apple Music. Maar iedereen moet zelf weten welke muziek dienst je wil beluisteren.

  Inderdaad, altijd Spotify gehad maar A.M. ook sinds dag 1 en daarna Spotify nooit meer gebruikt. A.M. werkt veel fijner plus dat ik graag bepaalde Beats1 shows luister.

 • Profielfoto
  gipsman

  AM en SPO = eenheidsworst. De echte content zit in youtube, in je eigen library, of in je fysieke CD’s, vinyl, if any.