Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 20 augustus 2019

LIFX onthult slimme lampen met multi-kleureffect en HomeKit

Slimme lampen komen in steeds meer soorten, maten en merk. LIFX, dat al een grote collectie HomeKit-lampen heeft, komt nu met een bijzonder exemplaar. De LIFX Candle Color is een slimme lamp die licht in meerdere kleuren tegelijk kan produceren.

Zo kun je bijvoorbeeld de bovenkant van de lamp een kleur geven voor op de muur, maar de onderkant wit licht laten produceren. Kleuren kunnen ook gecombineerd worden en veranderen voor bijvoorbeeld een vlam­effect. LIFX noemt dit polychrome-technologie.

Meerdere kleuren in één slimme lamp

Volgens de fabrikant zijn er tot zestien miljoen kleurcombinaties mogelijk voor de verschillende kleurzones binnen de slimme lamp. LIFX noemt allerlei toepassingen zoals lavalampachtig licht, een steeds veranderende vlam of kleuren voor op de muur en wit licht aan de kant van de kamer. De lamp komt in november op de markt en krijgt een adviesprijs van 55 euro. Er komt een variant met traditionele E14-fitting (grote fitting) en een modernere B15-fitting.

Hoewel de slimme lamp met HomeKit gaat werken, zal de bediening beperkt zijn. Apple’s Woning-app heeft namelijk geen ondersteuning voor meerdere kleuren per lamp. De LIFX-app gebruiken is dus voorlopig verplicht om kleureffecten te maken.

LIFX Candle Color app
Klik/tap voor groter.

HomeKit-lampen LIFX

LIFX is een relatief nieuw merk op de Europese markt, maar is in de VS al erg bekend. Het bedrijf heeft een breed assortiment aan slimme lampen die allemaal met HomeKit werken. De fabrikant maakt daarnaast ook lichtpanelen voor aan de muur. (Zie ook → Slimme lampen LIFX nu ook in Benelux te koop)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LIFX onthult slimme lampen met multi-kleureffect en HomeKit
Sluiten