LG brengt door Apple aanbevolen 5K monitor opnieuw op de markt (inclusief iPad Pro support)

Door: Jelle van Es - 6 reacties
LG Ultrafine Apple iPad Pro

In 2017 introduceerde Apple een nieuwe reeks aan Macbook Pro’s en kwam LG tegelijkertijd met hun UltraFine 5K-scherm uit, welke door Apple werd aangeraden om te gebruiken bij de Macbook Pro. Het scherm heeft een resolutie van 5120 x 2880 pixels en is zodoende dus perfect om gebruik te maken van vele creatieve toepassingen, zoals Photoshop. De schermen zijn een tijd lang niet verkrijgbaar geweest, maar nu heeft LG een update van het scherm uitgebracht.

Het LG Ultrafine 5K-scherm voor de Apple-gebruiker

Mocht je in 2017 het scherm hebben gekocht, dan kun je daar gewoon op blijven werken. Het nieuwe scherm werkt nagenoeg hetzelfde als de oude versie. Het grote verschil is dat je nu met zowel een USB-C als een Thunderbolt 3-connectie kunt gaan werken. Op die manier kun je ook de iPad Pro die in 2018 werd uitgebracht er op aansluiten en je werk beter doen. Daarnaast beschikt het scherm over een laadvermogen van 94W, waardoor je ook je device kunt opladen terwijl je het scherm gebruikt. Het betreft overigens een 27 inch scherm, wat groot genoeg is om als tweede scherm heel wat dingen op te doen.

LG Ultrafine 5K-scherm Apple

Apple zelf zegt het volgende over dit scherm: ‘Het UltraFine 5K-display heeft een 27‑inch IPS‑scherm, brede kleurweergave (P3) en een helderheid van 500 nits. En met meer dan 14,7 miljoen pixels (77 procent meer dan bij een gemiddeld 4K‑UHD-display) kan het menselijk oog de individuele pixels niet meer onderscheiden. Het UltraFine 5K‑display is ideaal voor het bewerken van foto’s en video’s. Je kunt er een scala aan tools en vensters op kwijt. Beelden zijn levensecht en tekst wordt snel en haarscherp weergegeven.’

Het LG Ultrafine 5k-scherm is te koop op de website van Apple zelf en kost daar nu 1399 euro. Wil je meer lezen over alles dat met Apple te maken heeft? Dan hebben we hier een uitgebreide overzichtspagina met alle nieuwtjes.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  donut

  Knorr?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik ben best wel een LG fan. Maar deze monitor geeft me niet echt het kwaliteitsgevoel die je er van zou verwachten. Je hoeft er maar naar te kijken of hij staat 20 seconden na te wiebelen.

  Dit in tegenstelling tot mijn Cinema Display die zo ongeveer aardbevingsbestendig is.

  Het beeld is fraai, dat wel.:)

 • Profielfoto
  PowerMac

  iPad doet “slechts” 4K op dit 5K-scherm: https://support.apple.com/en-us/HT210205

 • Profielfoto
  Jor1

  Doe het niet! Doe het niet! Doe het niet!

 • Profielfoto
  Kevin

  Voor de premium prijs doet het weinig premium aan.

 • Profielfoto
  Yosemite

  KarelWillem op 1 augustus 2019 12:39
  Ik ben best wel een LG fan. Maar deze monitor geeft me niet echt het kwaliteitsgevoel die je er van zou verwachten. Je hoeft er maar naar te kijken of hij staat 20 seconden na te wiebelen.

  Dit in tegenstelling tot mijn Cinema Display die zo ongeveer aardbevingsbestendig is.

  Het beeld is fraai, dat wel.:)

  Helemaal mee eens, maar dat vind ik van de meeste computer monitoren. De Apple Cinema schermen waren echt de uitzondering op de regel.

  Mijn Philips tv is eigenlijk net zo, als je het aanraakt hoor je het goedkope plastic kraken. Gelukkig raak ik m’n tv zelden aan, maar bij een monitor is dat toch een ander verhaal.