Gerucht: iPhone 2019 ondersteunt Apple Pencil

Door: Dennis Hoogeveen - 6 reacties
Apple Pencil iPhone X

Is de Apple Pencil binnenkort dan toch te gebruiken op een iPhone? Vorig jaar ontstonden allerlei geruchten over die mogelijkheid, maar vlak voor de onthulling van de nieuwe iPhone-modellen trok een analist het bericht weer in. Nu de aankondiging van de ‘iPhone 2019’ dichterbij komt, laaien die geruchten opnieuw op.

Ditmaal zijn de analisten van Citi Research degenen die het bericht wereldkundig maken. Het bureau heeft een rapport opgesteld met verwachtingen en voorspellingen van de nieuwe iPhone-modellen. Een aantal daarvan hebben we de afgelopen tijd vaker voorbij zien komen, zoals grotere accu’s en lagere prijzen.

Vooralsnog alleen voor iPad

Geruchten dat de nog aan te kondigen iPhone ondersteuning biedt voor het gebruik van Apple Pencil zijn momenteel spaarzaam. Toch denkt Citi Research aanwijzingen te hebben dat Apple dit in september gaat aankondigen. Het is niet duidelijk of de analisten nieuwe informatie in handen hebben die de bewering ondersteunt, maar in 2017 doken al patenten op die dezelfde suggestie wekken.

Momenteel is het alleen mogelijk om een Pencil te gebruiken op bepaalde iPad-modellen. De nieuwste variant is alleen te gebruiken op iPad Pro, terwijl de eerste versie van Apple Pencil ook sommige generaties van de iPad Air, iPad mini en iPad ondersteunt.

Apple Pencil 2
Klik/tap voor groter.

Apple Pencil en iPhone: een goed idee?

Het is maar de vraag of gebruikers warmlopen voor de ondersteuning. In onze weekendpoll van een jaar geleden gaf bijna 80% van de 2.367 stemmers aan het nut er niet van in te zien. Toen was de gedachte dat de Pencil alleen gebruikt zou kunnen worden bij de allerduurste modellen van iPhone, die ook een groter scherm zou krijgen.

Tegenstanders refereren dan ook graag naar de beroemde uitspraak van Steve Jobs bij de introductie van de iPhone in 2007: “Who wants a stylus? You have to get them and put them away and you lose them. Yuck! Nobody wants a stylus.” Jobs verwees destijds naar de Pocket PC’s die alleen met een stylus te bedienen waren.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Gekker moet het niet worden…..en er kan ook op de achterkant geschreven worden. Pst. vertellen we nog niet verder…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  ‘Een zwalkend beleid’ noemen ze wat Apple momenteel met die pen aan het doen is.

 • Profielfoto
  Frans

  KarelWillem op 2 augustus 2019 10:35
  ‘Een zwalkend beleid’ noemen ze wat Apple momenteel met die pen aan het doen is.

  ‘Voortschrijdend inzicht’ zou je het ook kunnen noemen.:-)

  Het gebruik van de pencil mogelijk maken op een iPhone is op zich niet verkeerd. De gebruiker kan dan zelf bepalen of dat wel of niet handig is. Sommige dingen gaan handiger met een stylus, andere juist niet. Het gaat er om dat je een iPhone ook zonder stylus kunt gebruiken.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het zwalkende beleid sloeg vooral op…

  …terwijl de eerste versie van Apple Pencil ook sommige generaties van de iPad Air, iPad mini en iPad ondersteunt…

 • Profielfoto
  Shmoo

   

  Getekend op een iPhone in 2019.

 • Profielfoto
  Frans

  KarelWillem op 2 augustus 2019 14:39
  Het zwalkende beleid sloeg vooral op…

  …terwijl de eerste versie van Apple Pencil ook sommige generaties van de iPad Air, iPad mini en iPad ondersteunt…

  Oh dat. Ja, mee eens.