Gerucht: iPhone 11 vanaf 20 september in de winkels

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Een nieuwe iPhone kopen? Het is beter om nog even te wachten, ook als je niet direct het allernieuwste exemplaar wil. De release van de iPhone 11 komt er namelijk aan en we hebben mogelijk een definitieve datum. Ken Miyauchi, CEO van de Japanse provider Softbank, heeft zijn mond voorbij gepraat. Hij suggereert dat de iPhone 11 vanaf 20 september te koop is.

Miyauchi deed de uitspraak in een toelichting op de kwartaalcijfers van de provider. In Japan gaat op 1 oktober een wet in die de verkoop van prijzige smartphones in combinatie met een duur abonnement aan banden legt. Volgens de CEO kan de provider de iPhone 11 echter nog tien dagen als onderdeel van een bundel verkopen.

iPhone 11: onthulling, pre-orders en verkoopstart

Tien dagen voor 1 oktober is vrijdag 20 september en Apple plant de verkoopstart meestal op een vrijdag. Dit is daarom een logische datum. Apple is de verkoop van een nieuwe iPhone eerder op deze datum gestart. Het sluit bovendien aan bij de door ons voorspelde onthulling op 10 september 2019. Voor de iPhone 11 kun je op deze tijdlijn rekenen:

 • Onthulling: dinsdag 10 september 2019
 • Pre-orders: vrijdag 13 september 2019
 • In de winkels: vrijdag 20 september 2019

Deze tijdlijn is natuurlijk pas definitief tot Apple een officiële aankondiging doet, maar gezien de onthulling en verkoopstart ieder jaar op ongeveer dezelfde datum vallen, is dit zeer aannemelijk. De iPhone X werd in 2017 bijvoorbeeld op 12 september 2017 onthuld en de iPhone XS ook op die datum.

iPhone 11 modellen 001
Dit zijn dummy-modellen op basis van een lek – Klik/tap voor groter.

Wat kun je verwachten?

Dit jaar houdt Apple naar verluidt vast aan een bekend concept. De iPhone XS (Max) krijgt een opvolger met OLED-scherm van 5,8- en 6,5-inch. Daarnaast komt er een iPhone XR-opvolger met 6,1-inch LCD-scherm. Wat is er dan nieuw aan de ‘iPhone 11’? Geruchten zeggen een derde camera, een opnieuw ontworpen achterkant, modus voor nachtzicht, grotere accu, bi-directioneel draadloos laden en meer. De naam iPhone 11 is overigens alles behalve zeker, maar wordt in het geruchtencircuit het meest gebruikt.

Ons advies om te wachten met het kopen van een nieuwe iPhone is tweeledig. Allereerst kun je straks niet alleen een nieuwer model voor hetzelfde geld krijgen, maar oudere modellen worden ook goedkoper zodra een nieuwe iPhone geïntroduceerd wordt. Als je nog een maand kunt wachten, is dat sowieso een goed idee.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Yosemite

  De Xs was na de 3Gs de tweede iPhone die ik overgeslagen heb maar ik ben nu wel weer toe aan een nieuwe iPhone. Ben erg benieuwd naar de kwaliteit van de camera.

 • Profielfoto
  pruus

  Ja, ga alvast maar oefenen met een bult op de achterkant met 3 lenzen. Dan kun je direct de reacties peilen. Als Apple dat doet, is het goed, bij een ander lelijk. Ik vind het uitstekende deel bij alle merken lelijk.

 • Profielfoto
  Melle

  Bidirectioneel laden. Fijne functie sowieso. Maar dan denk ik: USB-c iPhone?

 • Profielfoto
  Yosemite

  Je moet wat minder naar de achterkant kijken en wat meer naar de voorkant waar het scherm zit.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Vroeger kon ik niet wachten om het nieuwste model direct aan te schaffen, nu heb ik de eerste serie X en ben nog steeds verbaasd over alles wat ik nog niet ontdekt heb met dit toestel. Je kan er zelfs mee bellen!

 • Profielfoto
  Night

  *proest* @Dydefox 👍

 • Profielfoto
  MacbookTo

  Dydefox en Yosemite, schitterende humor!

 • Profielfoto
  Vaagstra

  Koop vooral geen 2019 of 2020 model. Ik heb van OMT begrepen dat het 2021 model de meeste nieuwe features gaat bevatten. Wellicht wordt dat de komende maanden bijgesteld naar het 2022 model.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Nee, ik zou wachten tot het 2023 model, die is weer veel beter dan het 2022 model 😉

  Met andere woorden, er komt altijd een nog beter model. Of het nieuwe model meerwaarde heeft is voor iedereen anders. Ligt er maar net aan wat je belangrijke features vindt en wat je nu hebt.