Nieuwe bèta iOS 13 verklapt datum iPhone 11 event

Door: Raymon Mens - 7 reacties
Tim Cook iPhone 11 16x9
Afbeelding: AFP/Noah Berger

Apple heeft donderdagavond iOS 13 bèta 7 uitgebracht. In deze versie zitten geen grote veranderingen of nieuwe nog onbekende functies meer, maar wel iets anders interessants. Diverse bestanden met namen als ‘holdforrelease’ verklappen mogelijk de onthullingsdatum van de ‘iPhone 11’ in september.

Op screenshots is veelvuldig de datum 10 september te zien. Die komt ons bekend voor, want eerder schreven we al dat Apple dan waarschijnlijk zijn nieuwe iPhone onthult. Bij deze onthulling is ook altijd aandacht voor de nieuwste iOS-versie, dus dat sluit op elkaar aan. Het kan haast geen toeval zijn.

Verwijzingen naar Apple-event op 10 september

De verwijzingen naar 10 september 2019 in diverse bestanden werd als eerste gespot door het Braziliaanse blog iHelpBR. Wij hebben kunnen bevestigen dat bestanden met namen als ‘holdforrelease’ verwijzen naar 10 september. Daarnaast komt ook de datum 23 september in diverse schermen terug. Dit is waarschijnlijk de datum waarop iOS 13 en iPadOS 13 voor iedereen beschikbaar zijn. Apple brengt na zijn iPhone-event vaak een ‘golden master’ uit. Wanneer met deze versie geen problemen zijn, volgt een snelle volledige beschikbaarheid.

iOS 13 iPhone 11
Klik/tap voor groter. Afbeelding via: iHelpBR

iPhone 11 en meer

De grootste vernieuwing in de iPhone 11 (naam nog niet definitief) is ongetwijfeld de camera. De afgelopen tijd hebben diverse betrouwbare bronnen gezegd dat Apple een derde camera aan het toestel toevoegt. Dit is waarschijnlijk een groothoeklens. Net als afgelopen jaar, brengt Apple naar verwachting ook dit jaar weer drie iPhone-modellen uit. Twee met een OLED-scherm van 5,8- en 6,5-inch en een goedkoper model met 6,1-inch LCD-scherm.

Naast een nieuwe iPhone 11, zien we op 10 september waarschijnlijk ook een Apple Watch Series 5. Daarnaast verwachten we nieuws over Apple TV+, de Netflix-concurrent van Apple. We weten welke series er straks te zien zijn, maar bijvoorbeeld nog geen prijs. Ohja, en we hopen op een 16-inch MacBook Pro met nieuw toetsenbord.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  JeroenVanGastel1985

  iPhone XI

 • Profielfoto
  Jan-Burger TROOST

  Als ‘afkorting’ van het Chinese Xiaomi? Mwah…

 • Profielfoto
  koen

  Spannend hoor!

 • Profielfoto
  pruus

  Ja jongens en meisjes, trek je portemonnee maar open. De nieuwe toestellen komen er aan. Jammer dat je vorig jaar het snelste, beste toestel al gekocht had. Dit nieuwe toestel wordt nog sneller, beter. En noem maar op….

 • Profielfoto
  hatolex

  Ach, hier is de superieure Marketing afdeling van Apple weer aan het werk.

 • Profielfoto
  mmww

  pruus op 16 augustus 2019
  Ja jongens en meisjes, trek je portemonnee maar open. De nieuwe toestellen komen er aan. Jammer dat je vorig jaar het snelste, beste toestel al gekocht had. Dit nieuwe toestel wordt nog sneller, beter. En noem maar op….

  Hahaha idd totaal niet interessant meer. Weer een nieuwe iPhone 📲 weer een jaar voorbij.
  Deze iPhone gaat totaal niet interessant worden. Wel leuk als je nog een XS wilt kopen deze gaat goedkoper worden! 👍👍

  De Xs is waarschijnlijk de beste koop in september. Volgend jaar veranderd er waarschijnlijk wel veel. 🥴

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Laat ik toch steeds vaker de indruk hebben dat al dit lekken opzettelijk gebeurt om de geruchtenmachine op gang te houden. Ook dat is een vorm van marketing.