Mark Hofman
Mark Hofman App Store 27 augustus 2019

Instagram werkt aan eigen berichten-app genaamd Threads

Facebook is bezig met het uitbreiden van Instagram, dat is het bericht dat The Verge naar buiten brengt. Volgens de Amerikaanse website krijgt het platform binnenkort een eigen, aparte, applicatie genaamd Threads voor het versturen van o.a. privé-berichten. Maar waar hebben we dit eerder gezien?

Threads: aparte applicatie voor privé-berichten Instagram

Volgens The Verge wordt Threads een applicatie om meer in verbinding te staan met je vrienden. Naar verluidt wordt de applicatie een uitbreiding van Instagram, dat sinds 2012 in handen is van Facebook. Het bedrijf zou met de app voor een constante, en intieme, verbinding willen zorgen tussen de gebruikers van het platform en hun beste vrienden.

Als we de informatie van de website mogen geloven, is een “intieme verbinding” alles behalve teveel gezegd. Met Threads wordt er constant van alles gedeeld tussen jou en je beste vrienden. Denk hierbij aan de snelheid waarmee je beweegt, je huidige locatie en het percentage van de batterij van je smartphone. Daarbij is het ook mogelijk om standaard tekst, foto- en video berichten te sturen naar deze vrienden en kunnen deze “gepimpt” worden met de creatieve tools van Instagram. Het lijkt dus wel degelijk meer te worden dan alleen een app voor privé-berichten. Volgens The Verge is het bedrijf op dit moment druk bezig om de applicatie intern te testen.

We hoeven ons overigens geen zorgen te maken dat onze locatie ten alle tijden gedeeld wordt. Volgens de bron van The Verge laat de app eerder weten dat een vriend “onderweg” is, dan dat er echt staat waar je bent en waar je heen gaat.

Geïllustreerde screenshots op basis van de gelekte informatie (Bron: The Verge)

Hoe zit het dan met Direct?

De komst van een aparte applicatie voor Instagram berichten is alles behalve een nieuw onderwerp. Gebruikers spreken er al tijden over en Instagram maakte in mei bekend daar ook al lang mee bezig te zijn. Sterker nog: het bedrijf maakt in deze maand bekend dat het de stekker uit een soortgelijk project trok. Het ging om de applicatie Direct dat al sinds eind 2017 in ontwikkeling was.

Uiteindelijk werden de ontwikkelingen stilgezet en besloot het bedrijf de applicatie toch niet uit te brengen. Dit had voornamelijk te maken met het feit dat Instagram negatieve feedback terug kreeg van zijn testers. Het grootste probleem was het feit dat de Instagram-app verlaten moest worden om een bericht te sturen. Het project werd dus afgesloten, maar de interesse is altijd gebleven. Dat is niet iets dat het bedrijf naar buiten brengt, maar dat de huidige ontwikkelingen wel laten zien.

En dat brengt ons het bovenstaande verhaal. Instagram heeft er duidelijk voor gekozen om hun berichten-applicatie een stuk interactiever te maken. Het versturen van berichten staat centraal, maar er komt (door locatie en snelheid) nog heel veel meer bij kijken. En wat dat betreft lijkt Instagram wederom in de voetstappen van Snapchat te treden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagram werkt aan eigen berichten-app genaamd Threads
Sluiten