IKEA zet groot in op Smart Home producten

Door: Night - 10 reacties
IKEA Home Smart
Foto: Sign & Facade

IKEA heeft aangekondigd dat het zijn inspanningen op het gebied van Smart Home-technologie en -producten gaat intensiveren. Het bedrijf heeft zijn assortiment geleidelijk steeds verder uitgebreid met goedkopere Smart Home producten. Deze zijn veelal ook te integreren in Apple’s HomeKit platform.

Het Zweedse IKEA is in 2012 met zijn assortiment voor slimme accessoires begonnen. Nu gaat het een geheel nieuwe Home Smart afdeling oprichten om de zaken naar een hoger niveau te tillen. Björn Block, het nieuwe hoofd van IKEA Home Smart, zegt dat IKEA “producten en oplossingen moet verkennen die verder gaan dan conventionele woninginrichting. Dat is noodzakelijk om te kunnen blijven groeien.”

“We hebben besloten aanzienlijk te investeren in Home Smart. Zo kunnen we in pas blijven met de snelle ontwikkeling binnen dit marktsegment. Dit is het grootste nieuwe afdeling dat we oprichten binnen het bedrijf, sinds de introductie van IKEA voor kinderen”, aldus Peter van der Poel, manager IKEA Range & Supply.

IKEA Sonos Symfonisk review
IKEA Sonos Symfonisk (klik/tap voor groter) Foto: (Afbeelding: IKEA)

“Door samen te werken met alle andere afdelingen binnen IKEA, zal de business unit van Home Smart de digitale transformatie van het assortiment aansturen. De unit kan zo de bestaande gang van zaken verbeteren en verder ontwikkelen waardoor we een nog uitgebreider aanbod van slimme producten aan de klant aan kunnen bieden. We pas net begonnen!” eindigt Björn Block,

Het is echter onduidelijk welke andere of nieuwe Smart Home producten IKEA op de agenda heeft staan. De lancering van de langverwachte HomeKit slimme rolgordijnen waren in ieder geval een leuk begin. IKEA presenteerde onlangs ook zijn eerste slimme speakers, die het in samenwerking met Sonos heeft uitgebracht,

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Aiko

  Wat voor site is dit ook alweer, over producten van welk bedrijf?

 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  Apple HomeKit doet bij jou dan waarschijnlijk ook geen enkel belletje rinkelen.

  BTW, je wist dan ook vast niet dat zelfs de Apple Store uitpuilt van niet-Apple producten. Weer wat geleerd.

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  @Aiko,

  Als je nooit van IKEA hebt gehoord, hoef je het bedrijf niet te kennen..

 • Profielfoto
  pruus

  Ikea gaat van kinderkamer, slaapkamer, werkkamer, keuren t/m keuken. En daar valt, als je kijkt naar integratie home automation, nog heel veel te halen. En dat is dus reuze slim van Ikea. Een systeem dat echt met elkaar werkt, of gaat werken. Met de eerste stapjes komt de visie al naar voren. Mooi hoor. Laat Ikea maar samenwerken. Wij, consumenten, worden er blijer van.

 • Profielfoto
  MAC-OS

  ben zondag naar IKEA geweest ik heb  ze live gezien

 • Profielfoto
  ¿`„

  Aiko op 18 augustus 2019 21:33
  Wat voor site is dit ook alweer, over producten van welk bedrijf?

  Er moet elke dag iets nieuws op de voorpagina staan hè. Een volgende stap kan zijn dat je persoonlijke opvattingen over publieke gebeurtenissen van redacteuren te lezen krijgt  op de voorpagina.

  Ik hoop eigenlijk niet dat Onemore ving een soort tweede Macfreak gaat worden.

 • Profielfoto
  ¿`„

  MAC-OS op 19 augustus 2019 08:52
  ben zondag naar IKEA geweest ik heb  ze live gezien

  Wauw!!!

  Mag ik je aanraken?

 • Profielfoto
  Papjes

  MAC-OS op 19 augustus 2019 08:52
  ben zondag naar IKEA geweest ik heb  ze live gezien

  Wauw, wat een bevoorrecht mens ben jij!

 • Profielfoto
  meesje

  MAC-OS op 19 augustus 2019 08:52
  ben zondag naar IKEA geweest ik heb  ze live gezien

  Speakers luister ik liever live dan zien….

 • Profielfoto
  ¿`„

  meesje op 19 augustus 2019 17:43

  MAC-OS op 19 augustus 2019 08:52
  ben zondag naar IKEA geweest ik heb  ze live gezien

  Speakers luister ik liever live dan zien….

  Als je het dan toch zo serieus neemt…, Luister dan de speakers thuis waar je ze het meest gebruikt.