Gmail voor iOS ondersteunt nu zelfvernietigende e-mail en meer

Door: Raymon Mens - 2 reacties
Google Agenda
Afbeelding: OMT/Raymon Mens

De Gmail-app voor iPhone en iPad is van een nieuwe functie voorzien. Je kunt nu e-mailberichten sturen die zichzelf vernietigen. Google noemt dit de vertrouwelijke modus en je kunt ‘m vanaf nu vinden onder het overflow-menu (∙∙∙) bij het maken van een e-mailbericht.

Deze functie was voorheen beperkt tot Gmail in de browser, maar Google voegt de laatste tijd steeds meer functies toe aan de smartphone-apps van zijn maildienst. Naast een bericht dat zichzelf vernietigt, kun je ook een bericht versturen dat twee-staps-verificatie vereist. De ontvanger krijgt naast het bericht zelf dan ook een SMS-bericht met een code om de e-mail te openen.

Vertrouwelijke modus in Gmail

Zelfvernietigende e-mail en extra vergrendelde berichten werken het best wanneer zowel verzender als ontvanger Gmail gebruiken. Dit is echter niet verplicht, want je kunt in principe naar iedereen een e-mail die door de vertrouwelijke modus beschermd wordt sturen. Als de ontvanger Google’s e-maildienst niet gebruikt, kan deze het bericht via een link openen. Het wordt dan echter buiten de mail-app in de browser geopend.

Google heeft de nieuwe functies uitgerold naar alle consumenten met een gewoon Gmail-account. Voor zakelijke gebruikers van G-Suite of iedereen op Google Apps met een eigen domein, is de functie nog niet beschikbaar. Zie je de functie niet? Dan kan uitloggen en opnieuw inloggen in de app soelaas bieden.

gmail ios vertrouwelijke modus 001
Klik/tap voor groter. Afbeelding: OMT/Raymon Mens

Afdrukken en doorsturen niet mogelijk

Als je een vertrouwelijke e-mail bekijkt, worden bovendien de opties voor het doorsturen, kopiëren, afdrukken en downloaden van het bericht uitgeschakeld. Hoewel dit het nemen van een foto of screenshot niet verhindert, maakt het het moeilijk om deze te gebruiken. Stuur dus niet je diepste geheimen via deze functie in Gmail, maar gebruik ‘m voor berichten die niet tot in de eeuwigheid hoeven te bestaan.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Melle

    Screenshot en print…

  • Profielfoto
    NapO

    Ik heb ook al apps gezien waarbij de screenprint optie uit is gezet en je geen screenschot kan maken. dan moet je al met een ander toestel een foto maken. (wordt wel heel omslachtig dan).