Gerucht: iPhone 11 verschijnt in nieuwe kleuren, is logoloos

Door: Raymon Mens - 5 reacties
iPhone 11 nieuwe kleuren
Afbeelding: AFP/Amy Osborne

Met nog een goede maand te gaan tot de onthulling van de ‘iPhone 11’ draait de geruchtenmachine op vol tempo. Vandaag claimt een Chinese bron die bij Apple-fabriek Foxconn zegt te werken dat er twee nieuwe kleuren komen. Ook zou het Apple-logo niet langer op de achterkant van de nieuwe iPhone prijken.

Naast de bestaande kleuren goud, zilver en spacegrijs, zien we naar verluidt ook de kleuren donkergroen en lavendel. Het is niet duidelijk of deze kleuren alleen naar de opvolger van de iPhone XR komen, of naar alle nieuwe iPhone 11-modellen die dit jaar verschijnen.

Veranderingen achterkant iPhone 11

De nieuwe kleuren zijn niet de enige verandering aan de achterkant van de nieuwe iPhone. Volgens de Chinese bron is de achterkant van de iPhone 11 ook van een nieuwe coating voorzien die het toestel een betere grip geeft. Dat is een zeer welkome verbetering. Daarnaast zou het Apple-logo niet meer op de achterkant staan en alleen het woord ‘iPhone’ zichtbaar zijn.

Die laatste bewering maakt dit hele gerucht een beetje vreemd. Het iconische Apple-logo staat al sinds de introductie van de iPhone op de achterkant van het toestel. Het maakt het een niet te missen Apple-product. Wellicht heeft de medewerker alleen onafgewerkte exemplaren gezien.

Concept van een iPhone 11R – Klik/tap voor groter. Concept door: Darvik Patel

Onthulling op 10 september?

We hoeven niet lang meer op bevestiging te wachten. Apple onthult de nieuwe iPhone ieder jaar in de tweede week van september en wij vermoeden dat we de iPhone 11 op 10 september zullen zien. Er komen naar verluidt ook dit jaar weer drie modellen. Allereerst zien we een opvolger van de iPhone XS met 5,8-inch OLED-scherm en daarnaast een 6,5-inch iPhone XS-opvolger met 6,5-inch OLED-scherm. Daarnaast krijgt de kleurrijke iPhone XR ook een opvolger met LCD-scherm van 6,1-inch. Een bekend trio dus.

De naam ‘iPhone 11′ is nog niet officieel en slechts een naam die momenteel in het geruchtencircuit rondgaat. Of de toestellen iPhone 11 Max, Pro of anders gaan heten, is nog niet bekend. Naast een nieuwe kleur staan ook drie camera’s aan de achterkant op het programma. Die zorgen voor een nieuwe smart frame-modus in de camera. Ten slotte zouden de toestellen voorzien worden van nachtzicht, een grotere accu hebben en sneller draadloos laden.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Gerucht, en het scherm zit ondersteboven. En met de knoppen op andere plekken…

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Wat me wel opvalt. Is dat op de groene render het logo te ver naar rechts geplaatst is. Als de bult zo groot wordt en ik bekijk mijn eigen max. Dan kan het logo niet op de zelfde plaats blijven zitten. Dus misschien gaat Apple toch wat anders ermee aan moeten. Op de lengte as in het midden. Of naast de bult. Of idd alleen de letters.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik twijfel er sterk aan. Een Apple zonder appel is geen Apple!! Dus dat gaat niet door! Wel zou ik liever een LED-verlicht appeltje zien. Dat lijkt me prachtig!

  Die kleuren lijkt me niet reëel. Misschien voor opvolger van XR.

  Naam ‘iPhone 11’ klinkt wat ordinair. Ik zou zeggen de ‘iPhone XI’ – beetje niveau houden!

 • Profielfoto
  Roko

  Volgens MacRumors zou juist de naam iPhone verdwijnen, niet het Apple logo. Dat klinkt een stuk aannemelijker…

  https://www.macrumors.com/2019/08/14/2019-iphones-no-iphone-branding-rumor/

 • Profielfoto
  martijnsch

  Ik lees overal dat mogelijk het merk ‘iPhone’ niet meer op de achterkant staat en het Apple logo blijft. Behalve hier…