Gerucht: ook nieuwe iPad Pro krijgt drie camera’s

Door: Night - 3 reacties
Pixelmator Photo iPad Pro 16x9
Afbeelding: OMT

Er gaan al veel geruchten over de ‘iPhone 11’ die we waarschijnlijk op 10 september zien. Een van die geruchten is dat deze iPhone de beschikking krijgt over drie camera’s op de achterzijde. Een nieuw bericht suggereert nu dat de volgende generatie iPad en iPad Pro ook meerdere camera’s krijgt.

Het niet altijd even betrouwbare Mac Otakara laat weten dat de volgende iPad Pro wellicht wordt voorzien van eenzelfde drievoudige camera als de komende iPhone. De normale iPad krijgt volgens de geruchten mogelijk twee camera’s, net als de opvolger van de iPhone XR. Naar verluidt krijgt het instapmodel ook een groter scherm van 10,2-inch.

Nieuwe iPad en iPad Pro dit najaar

Mac Otakara baseert zich op technische tekeningen van Apple’s Aziatische productiepartners. Die tonen een iPad Pro met drie camera’s. Naar verluidt krijgt de aankomende ‘iPhone 11’ een soortgelijk systeem. De site denkt ook dat de 6e generatie iPad dezelfde dubbele camera krijgt als de opvolger van de iPhone XR. Het belooft een goed jaar voor de iPad te worden, want Apple onthulde eerder dit jaar al een nieuwe iPad Mini en iPad Air. Later dit jaar, waarschijnlijk in oktober, worden de nieuwe instap-iPad en een nieuwe iPad Pro verwacht. Mogelijk dus met de nieuwe camera¬≠systemen.

iPad Pro 2019 drie camera's 001
Klik/tap voor groter. Afbeelding via: Mac Otakara

Meerdere camera’s voor AR

Apple heeft in verschillende recente iPhone-modellen een systeem met twee camera’s ge√Įntroduceerd. In de iPad zien we tot nu toe slechts een enkele camera. Zelfs de nieuwste iPad Pro heeft een enkele camera met een sensor van 12-megapixels. De nieuwste iPad Mini, iPad Air en iPad zijn voorzien van een enkele 8-megapixelcamera.

Waarom een groot camerablok op de iPad? Het is niet dat Apple’s tablet veelvuldig voor fotografie gebruikt wordt. Het antwoord is augmented reality. Apple heeft grote ambities met AR en door zijn grote scherm is de iPad een goed apparaat om AR-apps op te gebruiken. Apple kan de derde camera gebruiken om AR-apps te verbeteren. Het zou een zogenaamde time of flight sensor worden die met laserlicht de omgeving in kaart brengt. Dat moet voor een betere AR-ervaring zorgen.

AR op iPad
Augmented Reality implementatie op een iPad (klik/tap voor groter) (Afbeelding: zapp2photo)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  NapO

  Apple kan wel weer een succesnummer gebruiken. ze zakken helemaal weg op de ranglijst van verkopen….

   

  Samsung met stip op 1, met dik in de 70 miljoen toestellen…Apple op 4de plek met 30 miljoen toestellen….

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Waar haal jij die cijfers vandaan? Apple verkoopt de meeste tablets en heeft zelfs een stijging in de verkopen. Diverse concurrenten zien dalingen in de verkopen, Google is er zelfs mee gestopt.

 • Profielfoto
  icegodd

  Apple != Design. Maar mensen(zonder smaak) blijven het kopen..