Redactie
Redactie Nieuws 29 augustus 2019

Facebook begaat opnieuw privacy blunder: fout in Messenger Kids-app

Facebook erkent dat er een fout zat in de Messenger Kids-app. Als gevolg van een bug konden kinderen, zonder toestemming van ouders, ook via groepsgesprekken met niet-goedgekeurde gebruikers chatten. Dit terwijl de dienst juist bedoeld was om de kinderen alleen met een beperkte groep familieleden of vrienden te laten chatten.

Volgens Facebook, dat onder druk werd gezet door senatoren die de kwestie aankaartten bij de Amerikaanse toezichthouder FTC, was er sprake van een technische storing. Deze kwam in oktober vorig jaar aan het licht. Inmiddels zijn er al de nodige aanpassingen gedaan aan de app.

Geen tekenen van verbetering

De senatoren zeiden eerder teleurgesteld te zijn in de aanpak van Facebook, vooral omdat een uitgebreide evaluatie om de problemen te identificeren uitbleef. Eerder stemde de techreus in met een miljardenboete vanwege problemen met de privacy en bescherming van gegevens van gebruikers.

Mark Zuckerberg – Klik/tap voor groter.

Facebook leek onlangs nog actie te ondernemen, maar kreeg opnieuw kritiek. De zogenaamde ‘clear history’-tool bleek niet te doen wat gehoopt werd. De verwachting was dat deze tool je “Off-Facebook Activity” zou verwijderen, maar dat bleek niet het geval. Alleen verwijzingen naar je account werden verwijderd.

Facebook staat niet open voor alternatieven

Apple’s eigen inlogsysteem zou een goede manier zijn om je privacy te beschermen. Helaas heeft Facebook na de aankondiging van deze nieuwe dienst van Apple al snel laten weten dat ze hier weinig in zien. Volgens een vertrouweling van Mark Zuckerberg is dit namelijk niet waar ontwikkelaars op zitten te wachten.

Reageer op artikel:
Facebook begaat opnieuw privacy blunder: fout in Messenger Kids-app
Sluiten