Draagbare Sonos-speaker met Bluetooth audio op komst

Door: Raymon Mens - 2 reacties
Sonos
(Afbeelding: Sonos)

Op 26 en 27 augustus heeft Sonos zijn jaarlijkse product event in New York. Je kunt dan nieuwe producten verwachten. Door documenten bij de Amerikaanse keurings­instantie FCC hebben we nu een idee van wat die producten zijn. Er komt waarschijnlijk een nieuwe Amp en draagbare speaker met Bluetooth audio.

Het zou de eerste Sonos met ondersteuning voor audio via Bluetooth worden. De speakers ondersteunen nu ook Bluetooth, maar gebruiken dat alleen tijdens de installatie. De speakers zenden een Bluetooth LE-signaal uit om gemakkelijk te vinden te zijn.

Twee nieuwe Sonos-producten

Bij de FCC zijn twee nieuwe producten van de Amerikaanse speakermaker te zien. Het gaat om de S17 en S23. Eerstgenoemde is waarschijnlijk de portable speaker. Naast Bluetooth is er volgens de aanvraag bij de FCC ook ondersteuning voor het volledige Sonos-ecosysteem. De speaker heeft daarnaast een handvat in de achterkant geïntegreerd en ook een (optioneel) dock voor opladen. Dit is duidelijk een portable speaker ten grootte van de Sonos One.Over het tweede nieuwe product, de S23 is nog niet zoveel bekend. Het wordt waarschijnlijk een nieuwe versie van de Sonos Amp, maar wat er verbeterd is, blijkt niet uit documenten van de FCC.

Wel blijk uit de stukken dat er een functie genaamd Auto TruePlay op komst is. Momenteel moet je Sonos-speakers op de akoestische eigenschappen van een kamer afstemmen door met je smartphone door de kamer te lopen. De Sonos-app gebruikt dan de microfoon van je iPhone om het geluid te optimaliseren. De draagbare speaker zou dit automatisch doen, omdat deze ingebouwde microfoons heeft en gemaakt is om verplaatst te worden. Apple’s HomePod doet overigens al enige tijd iets soortgelijks.

sonos bluetooth 001
Dit is slechts een mock-up – Klik/tap voor groter. Afbeelding: Dave Zats

Event op 26 en 27 augustus

Vorige week stuurde de speakermaker uitnodigingen naar de Amerikaanse pers voor een product event in New York. Dan worden deze twee nieuwe producten waarschijnlijk officieel aangekondigd. Naast nieuwe producten van het merk zelf, heeft Sonos onlangs ook een samenwerking met IKEA onthuld. De twee merken hebben samen de Symfonisk-speakers op de markt gebracht. Een echte multiroom-speaker voor een IKEA-prijs die alles behalve tegenvalt, concludeerden wij in onze review. (Zie → Review: IKEA en Sonos vormen met Symfonisk een goed duo)

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Vaagstra

    Ik heb bijna al die draadloze meuk getest en te licht bevonden. Gewoon ouderwets een goeie amp met vloerstaanders en weg is het probleem.

  • Profielfoto
    langbeest

    Goed man, hele goede info