Bose Portable Home Speaker: veel­zijdige nieuwe AirPlay 2 speaker

Door: Raymon Mens - 6 reacties
Afbeelding via: Bose

Bose heeft de Portable Home Speaker onthuld. Een veelzijdige en draagbare speaker met onder andere Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect en AirPlay 2. De speaker heeft ook ondersteuning voor Google Assistent en Alexa. Zoals de naam al doet vermoeden is het een draagbare speaker, met accu en handvat.

De Bose Portable Home Speaker heeft een accuduur van maximaal 12 uur. De cilindrische behuizing van aluminium is beschermd tegen spatwater, heeft een diameter van 10 centimeter en is 19 centimeter hoog. Het is de eerste slimme speaker van Bose met een accu.

Portable speaker met AirPlay 2, USB-C en meer

Volgens Bose maakt het niet uit waar de luidspreker is, het 360-graden geluid zorgt ervoor dat aan alle kanten dezelfde kwaliteit wordt uitgestraald. In tegenstelling tot de Home Speaker 300 en 500 heeft het draagbare model geen aux-ingang. Wel aanwezig: een USB-C-poort om snel op te laden en een handvat om de speaker makkelijk te vervoeren. De waterbestendigheid is ipx4, wat wil zeggen dat de speaker beschermd is tegen regen en opspattend water (spatwaterdicht), maar niet tegen volledige stralen.

Bose heeft nog geen prijs- en beschikbaarheidsinformatie verstrekt voor Nederland. In de VS zal de Bose Portable Home Speaker op 19 september te koop zijn voor 349 dollar. Binnenkort valt er overigens wat te kiezen op dit gebied, want ook Sonos staat op het punt om een vergelijkbare speaker te onthullen. Het Deense Libratone biedt dit soort speakers al langer aan en liep met de Zipp (achteraf gezien) ver vooruit.

Bose Portable Home Speaker met AirPlay 2
Afbeelding via: Bose

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Lelijke beschuitbus. Next

 • Profielfoto
  Pixelman

  ik blijft het schandalig vinden dat ze geen enkel device meer uitbrengen dat compatible is met hun soundtouch systemen. Onbegrijpelijk is louter een software issue. De app voor die nieuwe speakers is volledig anders. Bij Sonos blijven oudere luidsprekers werken in hun systeem. Echt foute keuze van Bose.

  Ik heb 3 soundtouch connecties die perfect multiroom werken. En had graag een xtra mobile speaker gehad (zoals deze hierboven) op batterij voor buiten die werkte met soundtouch.

  Als het zo blijft duren zou ik wel eens durven de stap zetten naar Sonos.

 • Profielfoto
  Pixelman

  Siri ontbreek ook en Apple Music

 • Profielfoto
  Frans

  Binnenkort valt er overigens wat te kiezen op dit gebied, want ook Sonos staat op het puntom een vergelijkbare speaker te onthullen.

  Een vergelijkbare speaker is al langere tijd te koop, nooit gehoord van de Libratone Zipp?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Frans op 22 augustus 2019 23:44

  Binnenkort valt er overigens wat te kiezen op dit gebied, want ook Sonos staat op het puntom een vergelijkbare speaker te onthullen.

  Een vergelijkbare speaker is al langere tijd te koop, nooit gehoord van de Libratone Zipp?

  No, het enige waar ze hier van gehoord hebben en waar ze gesponsord door worden is Sonos. Alle andere en betere alternatieven worden nooit benoemd, laat staan een artikel aan gewijd. Sonos, de middelmatige eenheidsworst (die vaak ook nog achterloopt op de concurrentie) wat de meeste lezers aanspreekt krijgt daarentegen alle aandacht.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ruwepit op 23 augustus 2019 09:44

  Frans op 22 augustus 2019 23:44

  Binnenkort valt er overigens wat te kiezen op dit gebied, want ook Sonos staat op het puntom een vergelijkbare speaker te onthullen.

  Een vergelijkbare speaker is al langere tijd te koop, nooit gehoord van de Libratone Zipp?

  No, het enige waar ze hier van gehoord hebben en waar ze gesponsord door worden is Sonos. Alle andere en betere alternatieven worden nooit benoemd, laat staan een artikel aan gewijd. Sonos, de middelmatige eenheidsworst (die vaak ook nog achterloopt op de concurrentie) wat de meeste lezers aanspreekt krijgt daarentegen alle aandacht.

  Ik denk dat je de reden bij Raymon moet zoeken en niet bij een mogelijke sponsor. Raymon zet deze site al jaren naar zijn hand. Ooit was dit een professionele site. Nu een soort Telegraaf met zeer beperte en door persoonlijke voorkeur gerichte berichtgeving.