Voor het eerst bestellen en betalen met app op Lowlands

Door: Raymon Mens - 6 reacties
Lowlands
Foto: ANP Kippa/Ferdy Damman

In de rij voor bier met een berg muntjes in je broekzak. Een festival heeft zo zijn charme, maar dat het makkelijker kan is wel duidelijk. Lowlands experimenteert dit jaar met het bestellen en betalen door middel van de officiƫle app op iOS en Android. De portemonnee en fysieke muntjes kunnen daardoor achterwege blijven.

De functie ‘Mobile Order’ is te vinden in het hoofdmenu van de officiĆ«le Lowlands-app. Je kunt daar de menukaart van drie barzones op het festival bekijken en meteen een bestelling plaatsen. Betalen gaat achteraf via automatische incasso of creditcard. Je dient je eenmalig te registreren en dat kan ook nog terwijl je op het festival bent.

Hier kun je mobiel bestellen op Lowlands 2019

Mobiel bestellen en betalen kan in drie barzones. In de press/guest area kunnen alleen VIP-bezoekers bij de bars bestellen, maar iedereen kan er bij de pizzabar terecht. In de beer & cider market op het festivalterrein bestel je met je smartphone bij vier bars en bij het gllampcamp-gedeelte is het meest te bestellen. Van koude en warme drankjes tot ontbijt en snacks.

Na het bestellen krijg je een QR-code op je telefoon waar je bestelling mee afgehaald kan worden. Volgens organisatoren blijft het systeem bij pin-, of internetstoringen gewoon operationeel. Telefoon kwijt? Ga dan naar de infostand op de Campinglaan, waar ze je account met twee drukken op de knop kunnen blokkeren.

lowlands bestellen app
Klik/tap voor groter. Foto: Lowlands

Innovatief feestje

Het festival in Biddinghuizen werkt samen met online commerce platform CM. Jeroen van Glabbeek, CEO van CM.com, ziet wel toekomst in festivals: “we maken het bestelproces en de betaling nu makkelijker, maar dit is ook mogelijk voor de ticketverkoop, communicatie, verkoop van merchandise en alle andere aspecten die een festival zo leuk maken.”

Lowlands belooft naast een muzikaal ook een innovatief feestje te worden. Eerder schreven we al dat een Eindhovens bedrijf tijdens het festival een proef met slimme toiletten doet.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  LT Barclay

  Moet de batterij van je smartphone wel genoeg levensduur hebben.

 • Profielfoto
  Night

  Ze hebben er dan ook vast snellaadpunten ?

 • Profielfoto
  KeKo

  diverse festivals hebben (gelukkig) de muntjes al afgeschaft. Gewoon contactloos betalen: snel, klaar en kost geen batterij. En voor degenen die per se met hun iPhone willen betalen: gebruik apple pay.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Wel zo hygienisch, met al die gasten die na het schijten hun reetniet afvegen: https://nos.nl/artikel/2297666-festivalbezoek-goed-je-handen-wassen-tegen-poepbacterie.html

 • Profielfoto
  dafo

  En hoe zit het met ondersteuning van de Apple Watch? Lijkt mij nog gemakkelijker.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, fijn idee. Dat geklooi met staan dringen bij een bar is niet echt mijn ding. Gewoon op je gemakje van te voren bestellen, en klaar.