Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 20 augustus 2019

Wat is hot op Shazam? Apple Music toont top 50 ontdekkingen

Apple kocht in 2017 de app Shazam. Die kan gebruikt worden om te ontdekken welk nummer momenteel ergens gedraaid wordt. Je laat de app luisteren en krijgt het antwoord. De integratie van de dienst in Apple Music komt steeds beter op gang. Vandaag is een nieuwe playlist met de top 50 populairste ontdekkingen van Shazam gelanceerd.

Apple kijkt elke dag naar 20 miljoen Shazam-samples. Zo kan het in kaart brengen naar welke nummers mensen nieuwsgierig zijn. Die gegevens staan in de nieuwe playlist. Apple gebruikt data van de muziek­herkenner ook om te voorspellen welke artiesten in de nabije toekomst doorbreken.

Shazam top 50 op Apple Music: data uit 11 landen

Momenteel wordt data uit 11 landen gebruikt. Apple kijkt naar Shazams uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Australië, Brazilië, Mexico en Rusland. Andere landen worden de komende tijd toegevoegd aan de lijst. Er staat iedere donderdag een nieuwe playlist klaar.

Volgens Apple is de playlist te vinden in het tabblad Ontdekken van Apple Music. Dit is in Nederland echter nog niet het geval. Gelukkig kun je de afspeellijst met top 50 Shazams ook vinden door gewoon naar ‘Shazam’ te zoeken. Heb je geen Apple Music, maar ben je wel nieuwsgierig naar de volgende muziektrends? Dan kun je de playlist ook online bekijken.

Shazam top 50 Apple Music
Klik/tap voor groter.

Meer playlists van de muziekontdekker

Het is maar weinig bekend, maar Shazam heeft ook nog andere playlists op Apple Music. Op de Curator-pagina van de dienst staan ook gecureerde playlist met daarin iedere maand aanstormende talenten op het gebied van house, dance, hip-hop, k-pop, pop en wereldmuziek.

Voor artiesten die muziek op Apple’s streamingdienst aanbieden is data van Shazam sinds kort ook beschikbaar. Ze kunnen zo zien of hun muziek vaak ontdekt wordt en in welke landen of steden dat dan is. (Zie ook ➝ Apple Music nu voor artiesten net zo nuttig als Spotify)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat is hot op Shazam? Apple Music toont top 50 ontdekkingen
Sluiten