Apple’s creditcard: Apple Card officieel in de VS gelanceerd

Door: Raymon Mens - 9 reacties
Apple Card 16x9
Afbeelding: Apple

Apple is een van de weinige bedrijven die een creditcard sexy kan maken. Na een aankondiging in maart en diverse kleine tests is de Apple Card vandaag officieel gelanceerd. Amerikanen kunnen -na een kredietonderzoek door Apple’s bankpartner- de creditcard nu aanvragen.

Apple Card is gratis en helemaal gemaakt voor de iPhone-generatie. Er zijn geen jaarlijkse abonnementskosten, maar bij gespreide terugbetaling van aankopen moet wel rente betaald worden. Die varieert van 12,99 tot 23,99 procent. Dat is een boel, maar niet ongewoon in de Verenigde Staten.

Apple Card: creditcard voor de iPhone-generatie

Het idee achter de creditcard van Apple is dat niet iedere betaling via Apple Pay kan verlopen. Daarom is er een fysieke kaart die, geheel in stijl van Apple, van titanium is gemaakt. Het beheer loopt volledig via de Wallet-app van de iPhone. Je kunt daar alle uitgaven zien en de app categoriseert ze zodat je inzicht in je uitgavenpatroon hebt. Iedere categorie heeft een eigen kleur en dat zorgt voor overzichtelijke grafieken. Via de Wallet-app is het ook mogelijk om de schuld op de creditcard terug te betalen. De rente daalt wanneer meer afgelost wordt.

Zoals bij andere creditcards, biedt Apple ook cashback-opties. Dat houdt in dat gebruikers geld terug krijgen wanneer ze de kaart gebruiken om te shoppen. Je krijgt 1% cashback als je de fysieke kaart gebruikt, 2% op iedere aankoop met Apple Pay en 3% in de fysieke en online winkels van Apple. Apple werkt samen met Uber en Uber Eats voor een cashback van 3%. Het saldo dat je opbouwt, is dagelijks te besteden.

Apple Card creditcard
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple

Privacy en design

Privacy is belangrijk voor Apple en het bedrijf belooft dan ook geen gegevens te verkopen en alles versleuteld op te slaan. De secure enclave van de iPhone zal de credit card-data bevatten. De fysieke kaart zelf bevat geen nummers, alleen de naam van de houder. De klantenservice werkt via iMessage en kan aan je Apple ID meteen zien wie je bent.

De kaart zelf is van titanium gemaakt. Daar wordt de naam van de houder en het MasterCard-logo in gegraveerd. Er is niet alleen nagedacht over het design van de kaart zelf, maar ook de software en verpakking. In de verpakking van de Apple Card zit een kleine NFC-chip die bij het openen geactiveerd wordt. Daardoor weet een iPhone met iOS 12.4 of nieuwer dat een Apple Card geactiveerd moet worden. Het koppelen van de kaart is net zo makkelijk als het koppelen van een setje AirPods. Doosje open en klaar.

En Europa?

Nu de lancering van Apple’s creditcard in de VS een feit is, kan de rest van de wereld aangesloten worden. Mogelijk start Apple eerst met Canada en wordt daarna het Europese vasteland veroverd. Volgens een eerder gerucht worden momenteel gesprekken met Europese partners gevoerd, maar er is weinig concreet. Bedenk je goed dat de VS en Europa een totaal verschillend financieel stelsel hebben. Apple is daarnaast geen bank en dus van een lokale partner die mee wil werken afhankelijk. (Zie ook → Steve Jobs wilde ook een creditcard van Apple)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Uluru1964

  Eerst maar eens Apple Pay in Nederland bij meerdere banken!

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Beheerd door Goldman Sachs , no thanks

 • Profielfoto
  tomc

  Apple is een van de weinige bedrijven die een creditcard sexy kan maken.

  Of Apple fanboys zijn een van de weinige mensen die een creditcard sexy vinden. Tis maar hoe je het bekijkt

 • Profielfoto
  morwatz

  tomc op 20 augustus 2019 19:08

  Apple is een van de weinige bedrijven die een creditcard sexy kan maken.

  Of Apple fanboys zijn een van de weinige mensen die een creditcard sexy vinden. Tis maar hoe je het bekijkt

  Zuurpruim.

 • Profielfoto
  hans dorsman

  Cashback heb je hier toch niet? Maar als hij gratis is, maakt me dat niet uit.

 • Profielfoto
  Devdennis

  Ben ik de enige die zich stoort aan het veelvuldig gebruik van ‘een boel’ op OMT ?

 • Profielfoto
  RW076

  Uluru1964 op 20 augustus 2019 16:55
  Eerst maar eens Apple Pay in Nederland bij meerdere banken!

  Je kunt ook overstappen naar een bank met iets meer interesse in online en mobiel.

 • Profielfoto
  ernst.

  tomc op 20 augustus 2019 19:08

  Apple is een van de weinige bedrijven die een creditcard sexy kan maken.

  Of Apple fanboys zijn een van de weinige mensen die een creditcard sexy vinden. Tis maar hoe je het bekijkt

  LOL. Tis en blijft maar een zoveelste gadget “tool” die gelieerd is aan een Bank met een dubieus verleden inzake De Beurs. Maar goed, past helemaal in deze tijd waar oppervlakkigheid , leugens, oneliners de leidraad is tov de waarheid. Ik zal de ACC niet nemen hoeveel vooringenomen “marketing” kletsverhalen ik moet aanhoren dat het zo “gemakkelijk” is. “Gemakkelijk” dat stopwoordje om alles maar af te doen om de indruk te wekken dat men jou als klant tegemoet wil komen.. maar ondertussen.

 • Profielfoto
  ernst.

  RW076 op 22 augustus 2019 09:01

  Uluru1964 op 20 augustus 2019 16:55
  Eerst maar eens Apple Pay in Nederland bij meerdere banken!

  Je kunt ook overstappen naar een bank met iets meer interesse in online en mobiel.

  Is dat het beste wat je kan geven als antwoord? Oh wacht: Je blaat natuurlijk als Mac schaap graag de marketingmachine na. Inzake die ACC zeg ik dat dit weer een hype dingetje wordt van de hipsters die er op social media xxxx keer foto’s van gaan posten te samen met hun Starbucks “slootwater” bekertje.:D