Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 21 augustus 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple breidt uit: mega­campus in Cupertino is niet genoeg

Een jaar nadat Apple’s verhuizing naar zijn nieuwe megacampus genaamd Apple Park afgerond is, zit het bedrijf alweer te springen om meer ruimte. Volgens lokale nieuwssite The Mercury News heeft Apple twee extra kantoorgebouwen in zijn thuisstad Cupertino gekocht. Het had deze gebouwen eerder al (deels) geleased.

De iPhone-maker kocht twee nieuwe gebouwen in een gebied dat een herontwikkeling ondergaat. Onder de vlag Cupertino City Center worden kantoorgebouwen, hotels en appartementen gebouwd. Apple heeft twee gebouwen bemachtigd. Een met 15.000 vierkante meter kantoorruimte. De ander met ruim 13.000 vierkante meter.

Plaats voor 3.000 extra medewerkers in Cupertino

De gebouwen hebben 290 miljoen dollar gekost en liggen op loopafstand van het nieuwe Apple Park. Ook Apple’s oude campus aan de One Infinite Loop is in de buurt. Welke teams in het nieuwe kantoor komen te werken, is niet duidelijk. De iPhone-maker plaatst vaker teams die aan een nieuw project werken en discretie en ruimte nodig hebben in eigen gebouwen. Zo zijn er meerdere locaties waar aan technologie voor zelfrijdende voertuigen gewerkt wordt.

Apple heeft in totaal 25.000 medewerkers in de omgeving van Silicon Valley. Daarvan hebben er 12.000 een kantoor in de nieuwe ‘spaceship campus’. De rest is verdeeld over het oude kantoor van het bedrijf en diverse andere locaties in en om thuisstad Cupertino.

Apple nieuwe kantoren Cupertino
De nieuwe kantoren, vooraan op de foto – Klik/tap voor groter.

Apple breidt ook uit in Seattle

Apple breidt niet alleen uit in Silicon Valley, maar ook in Seattle. Het bedrijf opende er onlangs een nieuwe campus met plaats voor 2.000 werknemers. In die regio hebben ook Microsoft en Google grote kantoren. De hub in Seattle zal het epicentrum worden voor cloud-technologie, kunstmatige intelligentie en stemtechnologie. Een andere belangrijke hub is Los Angeles, in de buurt van Hollywood. Daar zit het creatieve team dat zich onder andere bezighoudt met iTunes, Apple Music en het sluiten van deals voor de nieuwe Netflix-concurrent uit Cupertino.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple breidt uit: mega­campus in Cupertino is niet genoeg
Sluiten