‘ABN AMRO-app bevat code voor Apple Pay’

Door: Dennis Hoogeveen - 25 reacties
Apple Pay bij ABN AMRO

Komt Apple Pay naar de ABN AMRO? Volgens een lezer van Tweakers is dat goed mogelijk. Het forumlid vond aanwijzingen in de code van de ABN AMRO-app die op de komst van de betaaldienst wijzen. Het zou de tweede Nederlandse bank zijn die de betaalfunctie ondersteunt.

De oplettende lezer vond in één van de recente app-updates meerdere nib-bestanden die refereerden naar een Walletfunctie, zo schrijft Tweakers. Bovendien was de tekst ‘update uw iOS-versie naar iOS 12.1 of hoger om gebruik te maken van de Wallet’ in de code te vinden. Een duidelijkere verwijzing naar Apple Pay kan haast niet.

Stille hints van ABN AMRO

Een woordvoerder van ABN AMRO wilde niet bevestigen of ontkennen met de implementatie van Apple Pay bezig te zijn, nadat de technologiewebsite daar vragen over stelde. Wel liet het bedrijf los ‘altijd op zoek te zijn naar innovaties’ en dat de aangetroffen code in dat licht geplaatst moest worden. Een stille hint?

In de meeste recente versie van de app zijn de verwijzingen inmiddels verwijderd. Het is niet duidelijk of dat komt naar aanleiding van de vragen die Tweakers aan de woordvoerder van de bank stelde. Wel weten we dat de woordvoerder van ING vlak enige tijd voor de aankondiging van Apple Pay ook ontwijkende antwoorden gaf.

Apple Pay metro
Klik/tap voor groter.

Apple Pay: Na ING ook ABN AMRO?

Voorlopig is ING de enige Nederlandse bank die het gebruik van Apple Pay sinds juni ondersteunt. Eerder konden gebruikers van Bunq via een omweg ook gebruikmaken van de dienst. Apple had trucje echter gauw door en verplichtte Bunq om het achterdeurtje te dichten.

Nederland is één van de laatste landen waarin de betaaldienst is geïntroduceerd. In België kunnen iPhone-gebruikers binnenkort bij meer banken de dienst activeren. Zelfs het gebruik ervan in de tram, bus en metro is aangekondigd. Of en wanneer zoiets in Nederland gebeurt, is nog even afwachten.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Dat zou heel erg mooi zijn!

  Ik hoop het van harte daar ik klant ben van ABN/AMRO.

 • Profielfoto
  TheBigZ

  Natuurlijk komt Apple Pay straks ook beschikbaar bij ABN-AMRO. Kwestie van geduld.

   

  (De dag die je wist dat zou komen)

 • Profielfoto
  FloorvN

  mocht eens tijd worden…

 • Profielfoto
  Karst

  Halleluja!….

 • Profielfoto
  wbreeman

  Zo jammer! Duurt allemaal veel te lang in NL. We zijn inmiddels geen voorlopers meer op innovatief gebied qua apps, ict enz en al helemaal niet wat Apple betreft (we staan achterin t rijtje inmiddels voorbij gestreefd door alle landen in en buiten de EU. Zonde! Al laten we ons zelf vaak geloven dat we voorop lopen!

  Ik heb ABN AMRO al vele malen gevraagd en steeds ontwijkende antwoorden. Jammer! Dus ben erg benieuwd!

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Zou mooi zijn, maar gelukkig heb ik ook een ING rekening…..

 • Profielfoto
  Ome Kor

  wbreeman op 4 augustus 2019 16:47
  Ik heb ABN AMRO al vele malen gevraagd en steeds ontwijkende antwoorden. Jammer! Dus ben erg benieuwd!

  Ja, ik ook. Nou ja, ik zie het wel.

 • Profielfoto
  Cest Mac

  Hoop het inderdaad ook. Zou mooi zijn als ABN AMRO er snel mee komt. Misschien dat het tijdens de persbijeenkomst in September door Apple wordt aangegeven.

 • Profielfoto
  gipsman

  Niet anders in BE. Na BNP zijn nog enkele online banken gevolgd. Bij de rest ( KBC, ING, Acerta, …) blijft het al bijna een jaar stil.

 • Profielfoto
  Elvis

  Nu nog wachten op berichten hieromtrent van Rabobank …

 • Profielfoto
  pruus

  Waarom wil toch iedereen ook nog zijn bankzaken bij Apple onderbrengen? En altijd betalen met jouw telefoon. Is dat hét ultieme? Ik geloof het niet. Iemand moet het betalen.

 • Profielfoto
  Elduderino

  wbreeman op 4 augustus 2019 16:47
  Zo jammer! Duurt allemaal veel te lang in NL. We zijn inmiddels geen voorlopers meer op innovatief gebied qua apps, ict enz en al helemaal niet wat Apple betreft (we staan achterin t rijtje inmiddels voorbij gestreefd door alle landen in en buiten de EU. Zonde! Al laten we ons zelf vaak geloven dat we voorop lopen!

  Ik heb ABN AMRO al vele malen gevraagd en steeds ontwijkende antwoorden. Jammer! Dus ben erg benieuwd!

  Het is toch grappig dat je dit zegt. Wat er achter zit is dat ons betalingsverkeer juist heel erg bij de tijd is en we hier bijna alles pinnen en ook contactloos kunnen pinnen. Ga de grens over en het is anders. Dat is ook de reden dat een Apple Pay gewoon later is. Als ons betalingsverkeer verouderd was geweest, hadden we hier al tijden Apple Pay gehad.

 • Profielfoto
  Elduderino

  pruus op 4 augustus 2019 21:38
  Waarom wil toch iedereen ook nog zijn bankzaken bij Apple onderbrengen? En altijd betalen met jouw telefoon. Is dat hét ultieme? Ik geloof het niet. Iemand moet het betalen.

  Je brengt toch geen bankzaken onder bij Apple, het is nog steeds je bank. Apple biedt nieuwe manieren om te betalen. Betalen met je telefoon of Apple Watch, is dat het ultieme? Tja het is verrekte handig. dus waarom niet? Watch heb ik altijd om mijn pols. mijn pinpas vergeet ik sneller.

  Iemand moet het betalen…dat is waar. maar geen enkele transactie is gratis. er zit altijd een partij achter welke een vergoeding krijgt.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik heb al een keer meegemaakt dat mijn creditkaart vervangen moest worden, omdat iemand in Amerika een flink aantal aankopen deed, omdat ze mijn nummer hadden (van een gehackte site?). Voor het betalen op het Internet is Apple Pay veiliger volgens mij.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  pruus op 4 augustus 2019 21:38
  Waarom wil toch iedereen ook nog zijn bankzaken bij Apple onderbrengen? En altijd betalen met jouw telefoon. Is dat hét ultieme? Ik geloof het niet. Iemand moet het betalen.

  Je altijd negatieve toon begint beetje erg vermoeiend te worden pruus.

  Wellicht start je eens met het verdiepen in de materie. Dat je na al de berichtgeving over Apple Pay van de afgelopen maanden niet verder komt dan de opmerking “Waarom wil toch iedereen ook nog zijn bankzaken bij Apple onderbrengen?” das niet echt al te best.

  Fijn dat ook ABN klanten met een iPhone binnenkort makkelijk/eenvoudig en veiliger kunnen betalen

 • Profielfoto
  Rolf

  kan natuurlijk ook simpelweg hoopvol voorsorteren van de ABN zijn … en dan maar hopen dat Apple zo goed is om …..

   

 • Profielfoto
  Ruvasz

  ING is voor een bepaalde tijd exclusief wat betreft Apple Pay in NL.

 • Profielfoto
  Frans

  Ik juich het toe! Heb ook bij ING een rekening en met m’n iPhone en TouchId betalen vind ik veel gemakkelijker dan portemonnaie uit mijn zak halen, juiste pasje vinden, dat op de juiste manier in de gleuf van zo’n betaalapparaat steken en dan, zonder afgekeken te worden, de pincode intoetsen die bij dat pasje hoort. Ik hoop alleen dat je straks meerdere pasjes, van verschillende banken, in je Wallet kan activeren en dan tijdens een betaling kunt kiezen van welke pas het geld afgeschreven moet worden.

 • Profielfoto
  PowerMac

  pruus op 4 augustus 2019 21:38
  Waarom wil toch iedereen ook nog zijn bankzaken bij Apple onderbrengen? En altijd betalen met jouw telefoon. Is dat hét ultieme? Ik geloof het niet. Iemand moet het betalen.

  Tja, als je echt niets weet en snapt…

 • Profielfoto
  Patrick

  Wees er maar blij mee. Vervolgens zal er wel een aap uit de mouw komen. Zoals dat je moet gaan betalen voor je spaarrente. Overigens werkt apple pay geweldig. Precies de hoge kwaliteit van een gebruikers-ervaring die mag verwachten van dit geweldige bedrijf. Ik bedoel dan natuurlijk Apple;-) helaas zit er nog wel een bank tussen.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Patrick op 5 augustus 2019 07:05
  Wees er maar blij mee. Vervolgens zal er wel een aap uit de mouw komen. Zoals dat je moet gaan betalen voor je spaarrente. Overigens werkt apple pay geweldig. Precies de hoge kwaliteit van een gebruikers-ervaring die mag verwachten van dit geweldige bedrijf. Ik bedoel dan natuurlijk Apple;-) helaas zit er nog wel een bank tussen.

  “Betalen voor je spaarrente” bestaat feitelijk niet. Hoogstens “Negatieve rente”. Dat is vooralsnog verboden in Nederland; je kunt hoogstens een rente van 0% op je spaartegoed krijgen en daar zitten we toch al dicht genoeg bij. En dan nog: je betaalt al voor je bankrekening en dus ook voor de services die daarbij horen. Als je het op die manier bekijkt betáál je dus eigenlijk al voor én je rente én voor Apple Pay en andere convenience services. Gratis bestaat namelijk ook niet.

  Overigens werkt Apple Pay net als elke andere vorm van contactloos betalen. Nog steeds rete-makkelijk en ook goed. Wat ik er vooral prettig aan vind is dat, vanwege de bijkomende beveiliging op zowel iPhone alsook Apple Watch, er geen limiet is van €25 (in Nederland) bij betalen met Apple Pay. De enige limiet die er is, is dat je per dag(!) niet meer mag uitgeven dan €2.500,- (zegge: tweeënhalfduizend(!) euro) Dat lukt me nog niet eens per kwartaal; laat staan per dag…

 • Profielfoto
  PowerMac

  Ik denk dat dat een afspraak van jou en jouw bank is, die €2500,- per dag. Dat zou je indien nodig omhoog kunnen gooien.

  Nu kun je dus geen Macbook Pro maximale uitvoering met je Apple Watch kopen, da’s toch eeuwig zonde;-)

   

 • Profielfoto
  RvdTogt

  Is het niet gewoon integratie van ABN AMRO’s eigen Wallet app??

  https://www.abnamro.nl/nl/prive/apps/wallet/index.html

  ABN AMRO heeft op het moment een NFC applicatie genaamd “Wallet” op Android beschikbaar.

  Had Apple NFC niet juist meer opengesteld voor dit soort applicaties? Kan het niet gewoon een uitbreiding van de bankieren app zijn hiervoor. Ik zie nog geen directe relatie met Apple Pay in iedergeval. Maar meer samenvallend en toeval dat beiden applicaties de naamgeving “wallet” gebruiken.

 • Profielfoto
  yellow

  Als je veel reacties wilt dan moet je vooral over Apple Pay schrijven.  :-) Begin maar niet over Apple Card…

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Overigens werkt de omweg bij bunq gewoon nog steeds… Instructies staan op bunq.love