Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juli 2019
Leestijd: 2 minuten

watchOS 6: 4 vernieuwingen in Muziek-app op Apple Watch

De Apple Watch krijgt met watchOS 6 een aantal handige nieuwe functies. De aankomende update is ook goed nieuws voor iedereen die graag muziek via zijn slimme horloge en Bluetooth-oortjes luistert. De Muziek-app krijgt namelijk een aantal nieuwe functies.

Zo wordt het makkelijker om door de inhoud van albums en playlists te browsen. Ook volgt een voor jou-scherm en zijn veel schermen opnieuw ontworpen. Een gedetailleerde blik op alle vernieuwingen.

Makkelijker door playlists bladeren

Een broodnodige verbetering is het makkelijker door playlists (of in goed Nederlands: afspeellijsten) kunnen bladeren. In watchOS 5 moest je eerst een playlist starten voordat je er doorheen kon bladeren. Dat ongemak is in watchOS 6 opgelost. Je kunt nu voor het afspelen door een playlist bladeren, zonder altijd het eerste nummer te moeten starten. Dit geldt overigens ook voor albums in je muziekbibliotheek.

watchos 6 muziek app afspeellijsten 001
Klik/tap voor groter.

Voor jou

Als je abonnee van Apple Music bent, biedt de Muziek-app van Apple Watch in watchOS 6 net als op je iPhone een ‘voor jou’ sectie. Daarin kun je muziek vinden die algoritmisch is aanbevolen aan de hand van je luistergeschiedenis. Standaard worden een aantal playlists getoond, maar je kunt via deze sectie ook snel naar nieuwe releases die op je muzieksmaak aansluiten en naar je onlangs afgespeelde nummers en albums.

Apple Watch watchos 6 muziek voor jou
Klik/tap voor groter.

Nieuw now playing-scherm

In watchOS 6 is ook het now playing-scherm van de Apple Watch vernieuwd. De volumeregelaar is niet langer permanent aanwezig maar laat zich alleen zien als je met de digital crown het volume aanpast. Daardoor is er meer ruimte en hoef je niet langer 3D Touch (stevige druk) te gebruiken om van audiobron te wisselen. Ook het menu met acties voor een nummer is uitgebreid. Je kunt naast een nummer in je bibliotheek zetten nu ook een hartje vanaf je Apple Watch geven of een nummer minder vaak terug laten keren.

watchos 5 en 6 muziek app 001
watchOS 5 (twee screenshots links) en watchOS 6 (twee meest rechtse screenshots) – Klik/tap voor groter.

Alle apparaten met muziek bedienen

Naast de Muziek-app, is er ook nog een nieuwe app genaamd ‘Huidige’. Dit is een beetje cryptische naam voor een app die je alle apparaten in huis die muziek af kunnen spelen laat bedienen. Heb je naast je Apple Watch en iPhone ook een HomePod of AirPlay 2-speakers in huis? Dan zie je ze hier allemaal onder elkaar en kun je de muziek op alle apparaten bedienen.

watchos 6 huidige app 001
Klik/tap voor groter.

Meer watchOS 6

watchOS 6 werd tijdens WWDC 2019 aangekondigd. Ontwikkelaars kunnen inmiddels aan de slag met de bètaversie. In tegenstelling tot iOS 13, komt er voor de Apple Watch geen publieke bèta. De definitieve release wordt in september verwacht. Naast deze zijn er nog veel meer nieuwe functies. We verzamelen ze allemaal in dit dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
watchOS 6: 4 vernieuwingen in Muziek-app op Apple Watch
Sluiten