Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 juli 2019
Leestijd: 2 minuten

Met watchOS 6 is je Apple Watch de sleutel voor je Mac

Moderne Macs zoals de MacBook Air en MacBook Pro zijn voorzien van Touch ID. Daardoor hoef je een stuk minder wachtwoorden in te typen. Echter heeft niet iedere Mac, zoals de iMac of Mac Mini de beschikking over Touch ID. Met watchOS 6 en macOS Catalina kan de Apple Watch ook gebruikt worden als sleutel voor je Mac en heb je geen Touch ID nodig.

Het is al langer mogelijk om je Mac te ontgrendelen met je Apple Watch. Zodra je in de buurt bent, je Watch ontgrendeld is en om je pols zit, zal je Mac ontgrendelen. macOS Catalina en watchOS 6 gaan nog een stapje verder. Je kunt de Watch ook gebruiken om zaken waar je normaal een wachtwoord voor nodig hebt te bevestigen.

Wachtwoord invullen? Gebruik je Apple Watch!

Een Mac met macOS Catalina kan voor zaken waar je normaal je wachtwoord of Touch ID voor moet gebruiken ook je Apple Watch inzetten. Zolang je de wearable om je pols hebt en deze ontgrendeld is, kun je allerlei zaken bevestigen. Denk aan het ontgrendelen van beveiligde notities, invullen van wachtwoorden in Safari en het bevestigen van systeem­instellingen.

Een instelling aanpassen is niet nodig. Als je ingesteld hebt dat je Mac met je Watch ontgrendeld mag worden (zo doe je dat), gaat het met watchOS 6 en macOS Catalina vanzelf werken. Zodra je wachtwoord vereist is, trilt de Apple Watch kort. Een actie op de Mac goedkeuren kan dan door twee keer op de langwerpige knop aan de zijkant van de wearable te drukken.

Klik/tap voor groter.

Meer watchOS 6

watchOS 6 werd tijdens WWDC 2019 aangekondigd. Ontwikkelaars kunnen inmiddels aan de slag met de bètaversie. In tegenstelling tot iOS 13, komt er voor de Apple Watch geen publieke bèta. De definitieve release wordt in september verwacht. Naast deze zijn er nog veel meer nieuwe functies. We verzamelen ze allemaal in dit dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Met watchOS 6 is je Apple Watch de sleutel voor je Mac
Sluiten