watchOS 5.3 maakt walkietalkie op Apple Watch weer bruikbaar

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Goed nieuws voor iedereen die de walkietalkie-functie van de Apple Watch regelmatig gebruikt. Apple heeft naast iOS 12.4 vanavond ook watchOS 5.3 uitgebracht en daarin wordt een beveiligings­probleem met de walkietalkie opgelost.

Dat beveiligings­probleem was ernstig. Een lek kon gebruikt worden om bezitters van een iPhone en Apple Watch zonder hun medeweten af te luisteren. Apple handelde snel en schakelde de walkietalkie-functie preventief uit. Met watchOS 5.3 is alles weer veilig en kun je de functie weer gebruiken.

watchOS 5.3 aan twee kanten vereist

Als je de walkietalkie na het updaten weer gebruikt, kan het zijn dat deze bij bepaalde contactpersonen nog steeds niet werkt. Zij hebben de watchOS 5.3-update dan nog niet geïnstalleerd. Om de walkietalkie van de Apple Watch weer te gebruiken, moeten alle twee de kanten de laatste update geïnstalleerd hebben. Anders kan geen verbinding gemaakt worden.

Voor Apple Watch-bezitters in Canada en Singapore brengt de update nog meer goed nieuws. De ECG-functie werkt nu namelijk ook in die twee landen. In Nederland werkt deze functie die een hartfilmpje maakt overigens al sinds de vorige update, dat was watchOS 5.2.

apple watch watchos 5 walkietalkie 2
Klik/tap voor groter. Screenshots: OMT/Raymon Mens

watchOS 6 op komst

Naast deze update, volgt in september een grotere update voor je Apple Watch. Dan brengt Apple namelijk watchOS 6 uit en dat brengt een berg nieuwe functies. Denk onder andere aan apps die je ongetwijfeld van je iPhone kent, nieuwe wijzerplaten en heel veel meer. Iedereen die nu watchOS 5.3 kan draaien, krijgt in september ook de update naar watchOS 6.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Smietje

  Mijn pa en ik beide ge-update naar 5.3 maar we zien elkaars uitnodiging niet!? Iemand een idee?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hiep hiep hoera! Rick: we kunnen weer Walkie Talkieën! 😜 Eerlijk gezegd bij de introductie maar 1x met m’n zoon gedaan, maar we kunnen het wel weer ‘s proberen.

 • Profielfoto
  tjerk

  Hier precies zo

 • Profielfoto
  Night

  Niet Storen staat niet toevallig aan?

   

  https://support.apple.com/nl-nl/HT208917