Wat als de iPhone in 1984 of 1997 werd gelanceerd?

Door: Night - 9 reacties
iPhone G3

Wat als… Met die woorden beginnen we. Want stel je voor dat Apple, in plaats van iets volledig nieuws uit te vinden voor het oorspronkelijke iPhone-ontwerp, het uiterlijk van de iconische Classic Macintosh of de iMac G3 had behouden? Een iPhone G3 of Classic iPhone?

De telefoon zou sowieso meer in het oog springen dan de allereerste ‘echte’ iPhone. Een iPhone in G3 stijl lijkt in ieder geval op geen enkele smartphone zoals we die nu kennen. Toch leek het de ontwerpers van FuturePunk een prachtig idee. Ze zijn er dan ook mee aan de slag gegaan. Niet alleen hebben die gasten de complete 3D modellen ervoor ontworpen, ze hebben zelfs oude Apple commercials omgetoverd met hun modellen in de hoofdrol. Compleet met het prachtige, door Apple gebruikte nummer ‘She’s a Rainbow‘ van de Rolling Stones.

Deze Classic of G3 iPhone is natuurlijk niet praktisch

Natuurlijk zou zo’n telefoon compleet onpraktisch zijn. Naast de onhandige toetsen werkt er natuurlijk geen enkele app op. Toch leek het ons een leuk retro gadget. Een knipoog naar het verleden van Apple. De jongens van FuturePunk zijn echter een stapje verder gegaan. Een leuk idee laten zien is aardig, maar zij hebben er ook complete digitale 3D modellen van gemaakt. De Blendle modellen van zowel de Classic iPhone als de iPhone G3 zijn op hun website tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar.

Classic iPhone
De iPhone in retro Classic Macintosh stijl (klik/tap voor groter)

We hopen dat hun YouTube filmpje van de ‘commercial’ – net als bij ons – ook een glimlach op jouw gezicht zal toveren als blijk van (h)erkenning. Vergeet vooral niet na het kijken naar het filmpje hieronder nog eens een blik op je eigen iPhone te werpen. Wat vind je nu nog van die eenheidsworst?

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Doorzichtig of half doorzichtig zou wel leuk zijn, en opvallend.

 • Profielfoto
  Frans

  Wat als… Apple de iPhone in Classic of G3 stijl had uitgebracht

  Dan was Apple een onbetekenend computer bedrijf gebleven, als het nu nog zou bestaan. Dan zou deze website er niet zijn en zouden wij dit artikel ook niet hebben kunnen lezen.

  Of we dan beter af zouden zijn? Dat laat ik aan de lezer…

  ;-)

 • Profielfoto
  donut

  Wat als:

  Apple niet elk jaar maar eens in de 3 jaar een telefoon/Apple watch had uitgebracht? en eens in de drie jaar een OSX update had uitgebracht?

  Dan hadden ze veel tijd overgehouden voor echt goede ontwerpen zoals toetsenborden, Macpro’s, MacMini’s die geen problemen hebben met Thunderbolt omdat de wifi antenne te dichtbij zit…OSX versies die beter beveiligd zijn en echt wat nieuws toevoegen…

   

   

 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  Ik sluit me aan bij Pruus: Wat zou het leuk zijn om in 2021 een budget iPhone erbij te krijgen: een “20th anniversary” iPhone XR uitvoering in de klassieke, halftransparantie kleuren van de iMac G3, zoals bondi blue :😀 👍😍

 • Profielfoto
  Yosemite

  Eens in de 3 jaar een nieuw product uitbrengen 😂😂😂

 • Profielfoto
  RW076

  As is verbrande turf.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Rustig afwachten wie de opvolger van hockey-puck Ive wordt…

 • Profielfoto
  Dakterras

  Yosemite op 14 juli 2019 22:46
  Eens in de 3 jaar een nieuw product uitbrengen 😂😂😂

  Ik denk oprecht dat die gedachtegang zo raar nog niet is. Zeker met de huidige tendens in de smartphone-markt waarin een groeiende groep gebruikers langer dan twee jaar met een toestel doet, of overstapt op een budget model.

  Eens in de drie jaar een device uitbrengen dat echt vernieuwend is, zou volgens mij best kunnen werken en ook de hoge prijs acceptabeler maken. Maar Apple zal zoiets pas overwegen als de groep klanten die gemiddeld 3 jaar of langer met een device doet groter is dan de groep die elke twee jaar een nieuwe versie koopt.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als heel de wereld stokvis was….
  En elke boom een worst….
  Als ieder meer een doosje schoensmeer was…
  Wáár leste men de dorst..??!!

  Dat is een vraag,
  waarover zeven professoren
  zich al jaren
  krabben achter de oren.

  Zoiets dus. Een honderd jaar oud rijmpje van mijn oma. Vragen zoals in dit artikel hebben geen enkel nut. Wat als…nou ja… als Apple net zoiets sufs was gekomen was er nooit iets gebeurd. Apple’s échte revolutie is begonnen toen modern trendy design werd verbonden met heel vernieuwend gebruikersgemak:
  De iMac G3. De iMac G4, De G5 en wat erna kwam.

  De volgende revolutie was het bruikbaarder en fraaier maken (van al bestaande MP3 spelers): de iPod. Die tenslotte de voorloper werd van de iPhone. Dat was in feite de grootste revolutie: het touch screen. Een apparaat waarmee je alles kunt doen. Afgeleide daarvan de iPad.

  Nu Apple in vele jaren alleen maar verbeteringen aanbrengt en (op Apple Watch) na geen revolutionaire devices en geen echt nieuwe designs, lopen ze enorm risico links en rechts ingehaald te worden.

  De grootste fout is: het negeren niét uitvoeren van Steve Jobs grote droom: een nieuwe revolutionaire televisie maken, die alle andere zou doen verbleken. Een gigantisch gemiste kans om van het meestgebruikte apparaat in huis de central hub te maken, dat communiceert met al je andere Apple devices.
  Niet terugkijken maar vooruit. En een nieuwe bevlogen directeur aanstellen met visie en echte interesse in nieuwe producten!