Raymon Mens
Raymon Mens App Store 22 juli 2019

Too Good To Go: voordelig eten en verspilling tegengaan met een app

Niet alles dat in de randstad begint, weet ook door te breken in de rest van Nederland. Bij de app Too Good To Go is dat echter heel anders. De app die je voordelig voor overgebleven voedsel laat shoppen bij restaurants en winkels is inmiddels in grote delen van Nederland beschikbaar.

Too Good To Go is een van oorsprong Deense app met een simpel concept. Restaurants, bars, hotels en winkels in de buurt maken iedere dag voor sluitingstijd een pakket (Magic Box) met overgebleven eten. Je ziet in de app wat er in de buurt beschikbaar is en kunt voor een prikkie een pakket met voedsel kopen dat anders weggegooid zou worden.

Too Good To Go: een ‘Magic Box’ met eten

De app was vorig jaar alleen in Amsterdam beschikbaar, maar inmiddels zijn veel ondernemers aangesloten. Van Leeuwarden tot Maastricht en vele plaatsen daartussen, er is dagelijks op veel locaties een ‘Magic Box’ af te halen. De inhoud daarvan is altijd een verrassing. Bij supermarkten tref je vaak vlees en zuivel aan, terwijl het bij een hotel mogelijk is om overgebleven eten van het ontbijt af te halen. Jumbo en AH zijn als pilot aangehaakt en er doen zelfs Starbucks-vestigingen mee. De prijzen van een ‘Magic Box’ variëren van € 2,99 tot € 9,99. Afhankelijk van de inhoud.

Je bent na het kopen van een box geacht deze op het aangegeven tijdstip op te halen. Vaak is dit vlak voor sluitingstijd van een winkel. In een aantal plaatsen is er de hele dag wel wat te vinden, van ontbijt tot avondeten.

too good to go app 001
Klik/tap voor groter.

Betalen en beoordelen

Naast geografische uitbreiding, is de app inmiddels ook voorzien van ondersteuning voor iDEAL. Wel zo fijn voor Nederlanders. Betalen via Paypal of creditcard is ook nog steeds mogelijk. Na het afhalen kun je, hoe kan het ook anders, je bestelling beoordelen. Zo wil de app voorkomen dat winkeliers en restaurants je verlepte sla of vis met een luchtje meegeven. Als een zaak minder dan vier sterren scoort, volgt een onderzoek.

Reageer op artikel:
Too Good To Go: voordelig eten en verspilling tegengaan met een app
Sluiten