Too Good To Go: voordelig eten en verspilling tegengaan met een app

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Niet alles dat in de randstad begint, weet ook door te breken in de rest van Nederland. Bij de app Too Good To Go is dat echter heel anders. De app die je voordelig voor overgebleven voedsel laat shoppen bij restaurants en winkels is inmiddels in grote delen van Nederland beschikbaar.

Too Good To Go is een van oorsprong Deense app met een simpel concept. Restaurants, bars, hotels en winkels in de buurt maken iedere dag voor sluitingstijd een pakket (Magic Box) met overgebleven eten. Je ziet in de app wat er in de buurt beschikbaar is en kunt voor een prikkie een pakket met voedsel kopen dat anders weggegooid zou worden.

Too Good To Go: een ‘Magic Box’ met eten

De app was vorig jaar alleen in Amsterdam beschikbaar, maar inmiddels zijn veel ondernemers aangesloten. Van Leeuwarden tot Maastricht en vele plaatsen daartussen, er is dagelijks op veel locaties een ‘Magic Box’ af te halen. De inhoud daarvan is altijd een verrassing. Bij supermarkten tref je vaak vlees en zuivel aan, terwijl het bij een hotel mogelijk is om overgebleven eten van het ontbijt af te halen. Jumbo en AH zijn als pilot aangehaakt en er doen zelfs Starbucks-vestigingen mee. De prijzen van een ‘Magic Box’ variëren van € 2,99 tot € 9,99. Afhankelijk van de inhoud.

Je bent na het kopen van een box geacht deze op het aangegeven tijdstip op te halen. Vaak is dit vlak voor sluitingstijd van een winkel. In een aantal plaatsen is er de hele dag wel wat te vinden, van ontbijt tot avondeten.

too good to go app 001
Klik/tap voor groter.

Betalen en beoordelen

Naast geografische uitbreiding, is de app inmiddels ook voorzien van ondersteuning voor iDEAL. Wel zo fijn voor Nederlanders. Betalen via Paypal of creditcard is ook nog steeds mogelijk. Na het afhalen kun je, hoe kan het ook anders, je bestelling beoordelen. Zo wil de app voorkomen dat winkeliers en restaurants je verlepte sla of vis met een luchtje meegeven. Als een zaak minder dan vier sterren scoort, volgt een onderzoek.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Albert Heijn heeft dat ook maar dan zonder app en hipster rotzooi er omheen. 🙂

   

  Dit zijn dingen waar Shmoo gevoelig voor is. Even die pittige dingen met het puntje van je mes eruit wippen en het smaakt net zo goed als vlees op de boterham.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het idee is wel grappig. Maar ik zie me nog niet helemaal met een doos in handen het ontbijtbuffet bij het Hilton hier leegtrekken. Voelt toch een beetje ongemakkelijk.

 • Profielfoto
  Gemstone

  Wij zijn groot fan! Je krijgt af en toe hele bijzondere dingen mee en The ene keer zijn het meer dingen dan de andere keer, dus het is altijd een verrassing, maar dat vinden wij juist leuk. Nou ja, vooral lekker. 😋

 • Profielfoto
  angelo.nl

  Zometeen eens mijn eerste box ophalen. Puur voor de fun. En als het wat is dan zal ik zeker vaker gaan bestellen. O ja, ook in België te gebruiken (woon vlak over de grens) mét Apple Pay.

 • Profielfoto
  Sven De Mey

  Bestaat al een tijdje in België blijkbaar. Heel groot aanbod, heb vandaag mijn eerste bestelling geplaatst. Ben eens benieuwd 😁