Raymon Mens
Raymon Mens App Store 16 juli 2019

Spotify werkt nu beter op iPad: split screen en meer

Spotify heeft maandagavond een update gehad. Er zit een nieuwigheid in de app waar de streamingdienst zelf niet in de release notes over rept. De app heeft eindelijk ondersteuning voor split screen en slide over op de iPad. Je kunt Spotify dus naast een andere app op de iPad gebruiken.

De streaming-app kan nu de helft van het iPad-scherm vullen, maar ook 25 of 75 procent aan de zijkant van het scherm. Met slide over kun je de app als klein venster op de iPad tonen. Het zweeft dan boven een andere app die al open stond. Dat maakt de muziek op Spotify bedienen terwijl je aan iets anders werkt een stuk makkelijker.

Spotify in split screen op iPad

Deze nieuwigheid werd vorige maand in bèta getest en is nu voor iedereen beschikbaar. Je gebruikt het door terwijl je een andere app op je iPad gebruikt, het app-icoon van Spotify vanuit het dock onderaan op het scherm te slepen. Wanneer je de app naar een hoek van het scherm sleept, zal split screen starten. Je kunt de app ook vanuit het dock ergens op het scherm slepen, dan start slide over. Daarbij zweeft de app boven een andere app.

Spotify iPad split screen slide over 002
Split screen – Klik/tap voor groter.

Spotify heeft nooit haast met het ondesteunen van innovaties uit het Apple-ecosysteem, maar ondersteuning voor split screen en slide over is misschien een record. De functies voor het splitsen van het scherm dateren uit iOS 9. Dat werd in eind 2015 uitgebracht. Beter laat dan nooit, zoals ze zeggen…

Spotify iPad split screen slide over 002
Slide over – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Spotify werkt nu beter op iPad: split screen en meer
Sluiten