Sony geeft een noise cancelling antwoord op Apple’s AirPods

Door: Raymon Mens - 9 reacties
Sony WF-1000XM3 antwoord op AirPods 16x9

Hoe magisch ze ook zijn, Apple’s AirPods zijn nog niet perfect. Het gebrek aan ruisonderdrukking (noise cancelling) zorgt er in drukke omgevingen voor dat je het volume flink moet opvoeren. Sony komt nu met een volledig draadloos antwoord op Apple’s AirPods, compleet met ruisonderdrukking. Maak kennis met de Sony WF-1000XM3.

Achter deze cryptische productnaam zitten twee compacte in-ear oortjes met Bluetooth 5. Je krijgt er ook een doosje bij om ze in op te laden en op te bergen. Voor noise cancelling gebruiken de oortjes een nieuwe chip en twee microfoons. Dit biedt “de beste ruisonderdrukking op de markt”, belooft Sony.

Sony WF-1000XM3 met HD Noise Cancelling

De nieuwe chip is ook zuiniger, wat goed is, want je kunt tot zes uur muziek of podcasts luisteren met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Zet je noise cancelling uit? Dan gaat de Sony WF-1000XM3 zelfs acht uur mee. De behuizing, die niet compatibel is met de Qi-standaard, biedt maximaal drie extra volledige ladingen. Daarnaast is 10 minuten opladen genoeg voor 90 minuten accuduur.

Ter vergelijking: AirPods gaan vijf uur mee zonder opladen, maar bieden natuurlijk geen actieve ruisonderdrukking. Een langere accuduur en noise cancelling is een prima prestatie. Er blijkt echter ook een noemenswaardig minpuntje aan de WF-1000XM3 te zitten. Ze blijken namelijk nauwelijks bestand te zijn tegen water – of zelfs zweet. Met name dat laatste is erg vervelend voor hardlopers. Of eigenlijk iedereen die van plan was om de oordopjes op een warme dag te dragen.

Sony noise cancelling airpods
Klik/tap voor groter.

Er zijn geen mechanische knoppen, maar door je vinger op het touchpad van het linker oortje te plaatsen, activeer je de “Quick Attention” -modus die achtergrondgeluid tijdelijk toelaat. Andere functies zijn onderbreken en hervatten van afspelen wanneer je een oortje uit doet. Google Assistent wordt ondersteund, maar Siri niet.

Nieuwe AirPods?

Volgens de algemeen goed geïnformeerde journalist Mark Gurman werkt Apple aan AirPods met een actief ruisonderdrukkingssysteem (ze zijn naar verluidt ook waterbestendig). Deze generatie zou voor het einde van dit jaar zijn gepland, maar nadat Apple de AirPods 2 later dan verwacht lanceerde, is het de vraag of de release niet tot volgend jaar zal worden uitgesteld.

 • De Sony WF-1000XM3 is als pre-order in zwart en zilver verkrijgbaar voor € 250. Dat is € 30 meer dan de AirPods 2 met draadloze oplader. De release staat gepland op 5 augustus.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Kotter86

  Ik hoor liever wél omgevingsgeluiden en al helemaal op de fiets…. lang leve AirPods.

 • Profielfoto
  cids

  Wij van Sony adviseren Sony… meer reclame dan een artikel…

 • Profielfoto
  langbeest

  @cids…wat wil je dan…..gewoon niet lezen als je het niet interesseert

 • Profielfoto
  yellow

  Zo’n oplaadhoesje en oplossing zag je een paar jaar geleden nergens. Totdat de AirPods uitkwamen. Ik snap niet waarom mensen klagen dat Apple niet meer innovatief is.

 • Profielfoto
  PowerMac

  AirPods Warren zeker niet nieuw en innovatief.

  Wel, op zijn Apple’s, goed gejat en verbeterd, a la de iPod dato ok niet de eerste MP3-speler was, maar wel de betere in No time

 • Profielfoto
  smacdab

  Kotter86 op 9 juli 2019 14:42
  Ik hoor liever wél omgevingsgeluiden en al helemaal op de fiets…. lang leve AirPods.

  eens. We willen een Tesla of ebike wel horen zoeven.

 • Profielfoto
  Kevin

  yellow op 9 juli 2019 15:38
  Zo’n oplaadhoesje en oplossing zag je een paar jaar geleden nergens. Totdat de AirPods uitkwamen. Ik snap niet waarom mensen klagen dat Apple niet meer innovatief is.

  In 2014 was er al een kickstarter project; Earin, dat dit beloofde en in datzelfde jaar gerealiseerd heeft. Dit heeft Apple niet bedacht hoor.

 • Profielfoto
  Saaihead

  Kotter86 op 9 juli 2019 14:42
  Ik hoor liever wél omgevingsgeluiden en al helemaal op de fiets…. lang leve AirPods.

  Ik heb de WH1000XM3, dus de grote over-ear broer van deze dopjes, en die noise cancelling kan je met een knopje instellen in 3 standen: noise cancelling aan, noise cancelling uit en een instelling waarbij de noise cancelling microfoons worden gebruikt om bepaalde omgevingsgeluiden (zoals stemmen) juist te versterken. Als je met de noise cancelling aan op de fiets stapt ben je levensmoe, het werkt gewoon te goed. In het OV of in het vliegtuig kan ‘ie wel lekker aan en is het heerlijk rustig. En wat betreft geluidskwaliteit kan Apple hier echt een puntje aan zuigen, geen Beats of airpod die hier aan kan tippen.

 • Profielfoto
  scd

  Saaihead op 10 juli 2019 16:31
   
  Ik heb de WH1000XM3, dus de grote over-ear broer van deze dopjes… En wat betreft geluidskwaliteit kan Apple hier echt een puntje aan zuigen, geen Beats of airpod die hier aan kan tippen.

  +1