Huub Everstijn
Huub Everstijn Accessoires 19 juli 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe USB-C-hub van Satechi exclusief bij de Apple Store

Apple heeft een nieuwe USB-C-hub van Satechi in het assortiment van de (online) Apple Store opgenomen. De USB-C-naar-multipoort-Pro-adapter zoals de gadget heet, biedt vier essentiële poorten voor bij een nieuwe MacBook voor de prijs van € 79,95.

Waarom is dit een big deal? Apple verkoopt in zijn eigen winkel alleen producten die het zelf test op compatibiliteit. Zo heb je een USB-C hub met een bewezen werking die ook nog eens prima aansluit op de looks van een spacegrijze MacBook.

USB-C naar multipoort Pro adapter

De USB-C adapter beschikt naast de standaard-poorten ook over USB Power Delivery (PD). Dat zorgt ervoor dat een aangesloten iPhone of ander apparaat dat Power Delivery ondersteuntop de snelst mogelijke manier wordt opgeladen. De adapter biedt om precies te zijn de volgende extra poorten:

  • USB-C-poort met Power Delivery
  • HDMI-poort tot 4K @ 30Hz
  • USB 3.0-poort
  • Micro- en SD-kaartlezer, tot 104 Mb/s (twee losse sloten)

De adapter is direct aan te sluiten en vraagt verder niet om extra drivers.

Niet alleen voor Apple

We missen helaas wel een Ethernet en extra USB-A aansluiting. Dat zou het gadget net wat completer hebben gemaakt. Omdat deze hub van Satechi exclusief door Apple wordt verkocht, zou je denken dat’ie niet geschikt is voor Windows-computers. Niets is echter minder waar. Computers met Windows 10 worden ondersteund, zolang er maar een USB-C-poort aanwezig is. De hub werkt ook met Linux-machines, al wordt dat niet voor ieder smaakje van Linux dat je kunt installeren gegarandeerd.

De Satechi USB-C naar multipoort Pro adapter is vanaf nu verkrijgbaar via de App Store. De prijs is € 74,95 en je kunt voorlopig uit alle kleuren kiezen, zolang het maar spacegrijs is. Later volgen meer kleuren. (Zie ook → De grootste ontwerpfout in USB, het gevolg van kostenbesparing)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe USB-C-hub van Satechi exclusief bij de Apple Store
Sluiten