Samsung Galaxy Fold: tweede poging in september

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Het leek er even op dat ’s werelds eerste vouwbare smartphone uit zou gaan als een nachtkaars, maar Samsung geeft niet op. Na een valse start eerder dit jaar, komt er in september een verbeterde Galaxy Fold. De eerste variant ging bij veel reviewers binnen 48 uur stuk.

Nadat een teardown structurele ontwerpfouten blootlegde, kondigt Samsung nu aan dat het toestel in september weer op de markt komt. CEO DJ Koh zei onlangs in diverse interviews dat het toestel te snel op de markt is gebracht. Nu is het scharnier steviger gemaakt en beter afgedicht. Daarnaast is de beschermlaag die over het scherm zit aangepast.

Verbeterde Samsung Galaxy Fold: 4 aanpassingen

De Samsung Galaxy Fold werd in april door de pers getest, maar al snel bleek dat een aantal toestellen binnen 48 uur onherstelbaar werden beschadigd. De fabrikant besloot de lancering uit te stellen en erkende dat er ontwerpfouten waren gemaakt. Het volgende is nu verbeterd:

 • De beschermende laag op het zachte scherm is uitgebreid tot de randen. Zodat deze niet kan worden verwijderd of aangezien wordt voor een screenprotector. Daardoor brak het scherm bij veel reviewers.
 • Aan de boven- en onderkant van het scharnier zijn extra beschermingen aangebracht om te voorkomen dat deeltjes de smartphone binnendringen en beschadigen.
 • Er zijn extra metaallagen onder het flexibele scherm geplaatst om dit verder te beschermen.
 • De ruimte tussen het scharnier en de rest van het toestel is verkleind.
Samsung Galaxy Fold verbeterd 001
Oude model (boven) en nieuwe model (onder) – Afbeelding via: The Verge – Klik/tap voor groter.

De verbeterde Galaxy Fold wordt uitgebracht in september 2019, maar we weten de exacte datum en de betreffende landen nog niet. De eerste lancering zou wereldwijd zijn, maar Samsung zou nu wat langzamer gaan, blijkt uit informatie die door de site Sammobile is ontdekt. De verbeterde smartphone zou alleen in de Verenigde Staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en India worden gelanceerd.

‘Apple voorzag deze blunder’

Terwijl Samsung de eerste probeert te zijn, blijft Apple nog ver weg van een opvouwbare telefoon. De iPhone-maker zag deze blunder naar verluidt aankomen. Apple-watcher John Gruber zegt in zijn podcast van bronnen binnen Apple te hebben gehoord dat onder andere ontwerper Jony Ive hoogst kritisch was over de Samsung Galaxy Fold. “Gaan ze dit echt op de markt brengen?! Dit gaat nooit werken en bevat veel fouten en is erg kwetsbaar”, zou Ive hebben gezegd nadat hij de Samsung Galaxy Fold met zijn team bekeek.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  arno1975

  Is dit tegenwoordig een Samsung site?

 • Profielfoto
  ernst.

  arno1975 op 25 juli 2019 11:35
  Is dit tegenwoordig een Samsung site?

  Ben jij een fanboy? :D

 • Profielfoto
  ernst.

  Klinkt goed , maar ik wacht gewoon tot volgend jaar voor revisie 2.0. want zoals heel vaak , blijkt dat er in de praktijk bij een eerste versie van een product , toch nog e.e.a. aan schort en wat dan verholpen moet worden. En mee doen “wie heeft de eerste” Pfff… ben geen 20+ meer om met die onzin mee te doen.  I.i.g heeft zo een uitgeklapte telefoon wel de toekomst. Niet dat het de eerste keer is want wie ooit in de jaren 90 een Nokia liefhebber was, weet (ondanks dat het ‘iets’ anders is) zoals ik had zo een Communicator die je ook open klapte als telefoon en een verademing was.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  arno1975 op 25 juli 2019 11:35
  Is dit tegenwoordig een Samsung site?

  Muurtje om je heen bouwen en alleen met je iPhone pielen.
  Een homogeen forum van maken, doen ze in de kerk ook.

 • Profielfoto
  pruus

  Ik zeg maar zo, twee keer gevouwen houdt beter.

 • Profielfoto
  arno1975

  Pivni Pes op 25 juli 2019 12:52

  arno1975 op 25 juli 2019 11:35
  Is dit tegenwoordig een Samsung site?

  Muurtje om je heen bouwen en alleen met je iPhone pielen.
  Een homogeen forum van maken, doen ze in de kerk ook.

  Je hoeft toch niet elk nieuwtje van een ander merk hier te vermelden?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Zie er het nut niet van in. Voor die prijs heb je een hele dure iPhone én een iPad.

  Als dat ding zo plat was als mijn huidige iPhone en een volwaardig scherm had aan de voorkant, dan zou het nog te verdedigen zijn. Maar dit?

  Als dit de zogenaamde “innovatie” is waar iedereen om roept, dan zijn we goed bezig 🙄.

 • Profielfoto
  Night

  Het is altijd prettig om breed geïnformeerd te worden. Zo weet je wat de concurrentie doet en kun je dat vergelijken met de status van de (in dit geval) iPhone.

  Dus verder niet zeuren. Wil je niets lezen over Samsung (of elk ander willekeurig concurrerend merk), klik dan ook niet op de link 😉

 • Profielfoto
  XP

  Samsung leads te way. Hebben ze al zo vaak gedaan. Kan ook haast niet anders omdat Samsung in vergelijking met concurrenten als Apple en Huawei veel en veel meer een echt tech bedrijf is.

  Ze ontwikkelen en maken bijna alles zelf: OLED schermen, batterijen, gebogen schermen, DRAM chips, SSD’s, Lenzen, sensoren, 4G en 5G modems, boxen, earbuds, wearables, CPU’s, NPU’s en de rest.

  Verder hebben ze een eigen Cloud, het beste betaalsysteem ter wereld voor smartphones, ze hebben KNOX als extra beveiliging. Ze zijn sterk in IOT, AI, Connected Car Solutions (Harman) en In Vehicle Automation (Harman) hebben een eigen programmeertaal (Tizen) en hebben zelfs voor de AI voor auto’s die ze ontwikkelen een eigen race circuit in ZK.

  Samsung is DE aangewezen partij die al eerste met een opvouwbare smartphone zou kunnen komen. Al 7 jaar mee bezig en samen met Google een aangepast versie van Android ontwikkeld voor foldable phones.

  Laat maar komen. Samsung opent de deur naar de toekomst.

   

   

   

 • Profielfoto
  XP

  Apple voorzag deze blunder. Hahahah… kom op zeg. Apple heeft niet eens de beschikking over de foldable scherm tech die Samsung al meer dan 7 jaar ontwikkeld.

  Apple is volledig afhankelijk van bedrijven als Samsung dat ze prototypes van foldable screens aan Apple leveren zodat Apple kan gaan beginnen met ontwikkelen. Apple loopt zeker 2-3 jaar achter op Samsung.

  Ze gaan echt niet shoppen bij BOE dat bij lange na niet de kwaliteit kan leveren van de  Samsung schermen.

 • Profielfoto
  Loyd

  ernst. op 25 juli 2019 11:43

  arno1975 op 25 juli 2019 11:35
  Is dit tegenwoordig een Samsung site?

  Ben jij een fanboy? :D

  Ja, wij allemaal toch? Want wat doe je anders op omt

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  ernst. op 25 juli 2019 11:48
  […] I.i.g heeft zo een uitgeklapte telefoon wel de toekomst. […]

  Mijn favoriete reactie: “<wat ik leuk vind> heeft de toekomst. ”

  Er is op dit moment nauwelijks een objectieve reden waarom vouwbare schermen moeten bestaan. Alle varianten die er tot nu toe te zien zijn geweest ogen fragiel en zeker niet bestand tegen twee jaar intensief gebruik, laat staan langer. Kopers van deze telefoon zijn in feite beta-testers die Samsung twee mille geven voor het privilege.

  De Nokia Communicator was vooral belangrijk omdat het op dat moment het enige apparaat was dat ook werkelijk bruikbaar was als organizer. Dat heeft bij langdurige gebruikers tot een soort Stockholm-syndroom geleid, want het was natuurlijk een draak van een interface en een bijzonder onhandige klont van een apparaat (ja, ik heb er ook een gehad). Maar het had een unieke toegevoegde waarde in de markt.

  Die unieke waarde heeft deze Samsung natuurlijk niet. Elke smartphone kan wat zo’n Samsung kan, maar met een kleiner scherm. Dat grote scherm is prachtig (als het blijft werken), maar het is voor nu vooral een gimmick en hoewel er zeker belangstelling voor bestaat is het afwachten hoe groot die markt zal zijn. We zullen zien.

 • Profielfoto
  puccini

  arno1975 op 25 juli 2019 13:11

  Pivni Pes op 25 juli 2019 12:52

  arno1975 op 25 juli 2019 11:35
  Is dit tegenwoordig een Samsung site?

  Muurtje om je heen bouwen en alleen met je iPhone pielen.
  Een homogeen forum van maken, doen ze in de kerk ook.

  Je hoeft toch niet elk nieuwtje van een ander merk hier te vermelden?

  Maar een reactie daarop ook niet !

 • Profielfoto
  Frans

  Wat je ook van Samsung, de Galaxy Fold of vouwbare telefoons mag vinden, je kan toch niet  ontkennen dat Samsung de laatste tijd meer ‘courage’ (lef) toont dan Apple.;-)

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Het is en blijft Samsung. Het is Samsung nooit gelukt het best verkochte high-end toestel te hebben en dat lukt ze nu wederom weer niet. Prachtig woorden van DBIW of XP zoals hij zich nu weer noemt (herkenbaar van andere fora) maar daar zit de markt gewoon niet op te wachten. Hoe weten we dat, dat is de afgelopen 10 jaar wel duidelijk geworden. Het verschil tussen de 2 bedrijven uit te leggen is in deze totaal weer niet relevant…  grappig dingetje maar meer ook niet. Next…