Review: IKEA en Sonos vormen met Symfonisk een goed duo

Door: Raymon Mens - 24 reacties
IKEA Sonos Symfonisk review
IKEA

Na Nick & Simon, ‎Simon & Garfunkel‎ en Ray & Anita (No limit 👩‍🎤) wil een nieuw duo je wat laten horen: IKEA en Sonos. Een duo vol beloftes, want het is de alliantie van de meubelspecialist met de multiroom-audiospecialist. Het resultaat heet Symfonisk en is een Sonos in een jasje van IKEA. Vanaf 1 augustus te koop, maar wij hebben de speakers al uitvoerig getest. Hier is de review.

Hoewel Symfonisk de naam van één productlijn is, zijn er twee losse producten. Er is een speaker die vermomd is als tafellamp en een meer traditioneel uitziende speaker die neergezet of opgehangen kan worden.

De buitenkant: homerun en misser

In een tijd waarin Google, Amazon en in mindere mate Apple hard werken om huizen van muziek te voorzien – en microfoons te plaatsen – is de alliantie van IKEA en Sonos logisch. De eerste brengt zijn know-how op het gebied van ontwerp, de tweede zijn expertise op het gebied van audio en streaming.

Voordat we de verschillen tussen deze twee spekers nader toelichten, is het goed om te zeggen dat er ook overeenkomsten zijn. Beiden werken uitsluitend op Wi-Fi, je kunt geen geluid via Bluetooth streamen, en worden aangesloten op het lichtnet. Dit zijn luidsprekers die gemaakt zijn voor gebruik in huis, niet onderweg. Dat blijkt ook uit de ethernet-poort die aan de achterkant zit. Je hoeft dus geen Wi-Fi te gebruiken, maar het kan wel.

IKEA symfonisk 001
De tafellamp en boekenplankspeaker met in het midden een Sonos One – Klik/tap voor groter.

IKEA Symfonisk boekenplankspeaker (€ 99,-)

Het eerste model, de boekenplankspeaker, is op het gebied van ontwerp wat ons betreft een homerun. De vorm en gebruikte materialen maken het een strak geheel dat er niet goedkoop uitziet. Verkrijgbaar in zwart of wit, de boekenplankspeaker is gemaakt van een veel voorkomend ABS-plastic en de voorkant is bedekt met stof. Het is een relatief groot geheel van 31 x 15 x 10 cm en weegt 2,16 kg.

De term boekenplankspeaker kun je op twee manieren lezen. De speaker zelf kan gemakkelijk op een kastje of plank geplaatst worden, hij past zelfs precies in de bekende KALLAX. Daarnaast kan de speaker met optioneel verkrijgbare beugeltjes (voor € 10,-) zelf ook een boekenplank worden. Je kunt er maximaal 3 kg aan boeken of andere voorwerpen op kwijt. Zo kan het ook een nachtkastje worden. Een vissenkom erop zetten is echter geen goed idee, want er is geen bescherming tegen vocht. IKEA levert wel een antislipmatje mee met zijn Sonos.

IKEA symfonisk 002
Klik/tap voor groter.

IKEA Symfonisk lampspeaker (€ 179,-)

Terwijl de boekenplankspeaker universeel en strak is, is de lamp… origineel. Tevens verkrijgbaar in zwart en wit, ziet het apparaat eruit als een HomePod die een lampenkap heeft ingeslikt en op een dienblad is geplaatst. Op afbeeldingen wist dit ontwerp ons niet te overtuigen en na installatie thuis was dat ook niet het geval. De looks zijn een beetje vintage en de lampspeaker zal niet bij ieder interieur passen. Dit is echter ook een kwestie van smaak. Ook dit is met 21,6 x 21,6 x 40,1 cm en 3,28 kg geen kleine gadget. Er past een slimme lamp in (E14, kleine fitting, maximaal 7 watt), maar de speaker heeft zelf geen functies voor slimme lampen.

Functioneel is een lampspeaker een goed idee. Twee apparaten die vaak naast elkaar worden geplaatst combineren is slim, maar esthetisch en functioneel lijkt het wel een ontwerpexperiment dat nog wat verfijning kan gebruiken. De stoffen bekleding zit maar losjes om de behuizing heen en heeft niet het strakke textielgaas van een HomePod. Het voelt als een haastig aangetrokken sok. De knop aan de zijkant lijkt een volumeregelaar of dimmer, maar is alleen een schakelaar om de lamp aan of uit te zetten. Vorm spreekt functie tegen en het is verbazingwekkend dat IKEA hiervoor gekozen heeft.

IKEA symfonisk 003
Klik/tap voor groter.

Functioneel een echte Sonos met AirPlay 2

De binnenkant is het terrein van Sonos. Functioneel zijn de IKEA Symfonisk speakers dan ook gelijk aan een echte Sonos. Met de Sonos-app kun je de speakers instellen en bedienen. Het is erg gemakkelijk om de speakers te installeren en daarna wordt ook het Trueplay-kalibratieproces gestart. Dat stemt het geluid af op de akoestische karakteristieken van de kamer. Je moet daarna 45 seconden met je iPhone in de hand door de kamer lopen. Het is niet zo praktisch als de HomePod, die zijn omgeving zelf analyseert, maar zonder ingebouwde microfoon kan het moeilijk anders.

Het gebrek aan een microfoon zorgt er ook voor dat je geen virtuele assistenten kunt gebruiken. Dat kan de Sonos One wel, maar die is met € 229,- een stuk duurder. Als je al een Sonos hebt, bijvoorbeeld een Playbar of Beam, kun je de speakers van IKEA ook als surround-speakers of extra stereopaar configureren. Hiervoor heb je wel twee dezelfde modellen nodig. Een plankluidspreker laat zich niet combineren met de lampspeaker.

IKEA Sonos app 001
Klik/tap voor groter.

Muziek afspelen is via de app van Sonos zelf snel en stabiel. De app ondersteunt talloze diensten zoals Apple Music, Spotify, Deezer, Plex, YouTube Music, Pocket Casts en TuneIn Radio. Je kunt de IKEA Symfonisk speakers als een volwaardige Sonos gebruiken en meerdere kamers groeperen zodat alle speakers hetzelfde laten horen, of juist iets anders in iedere kamer afspelen. Dit gaat net zo goed als met speakers van Sonos zelf. Je hoeft de app van Sonos echter niet te gebruiken als je een iPhone, iPad of Mac hebt. Dan is AirPlay 2 ook mogelijk en kun je direct vanuit iedere app geluid streamen. Ohja, laten we Spotify Connect niet vergeten.

IKEA 003
Klik/tap voor groter.

Multiroom audio (naar meerdere speakers) vanuit de Sonos-app streamen was tijdens onze test probleemloos. Het schakelde snel, haperde niet en viel nooit uit. Helaas zorgde direct vanaf een iPhone of Mac met AirPlay 2 streamen wel voor haperingen. In ongeveer 20 procent van de gevallen was muziek niet synchroon. Waardoor een raar echo-effect ontstond. Uiteindelijk werd dit vanzelf opgelost, de ene speaker werd soms even uitgeschakeld en er werd een nieuwe poging gedaan om synchroon te worden. Dit duurde echter soms een minuut. Met een HomePod of andere Sonos hebben we dit nooit gehad. In onderstaand fragment is dit te horen.

Geluidskwaliteit

Wat het geluid betreft, zijn de Symfonisk speakers alle twee uitgerust met twee klasse D-versterkers, een tweeter en een driver voor middentonen en het laag. Zonder een monster van kracht te zijn, hebben de speakers genoeg volume onder de motorkap om een ​​gemiddelde woonkamer van geluid te voorzien, zonder te vervormen. De geluidsweergave is vergelijkbaar met die van de andere Sonos-luidsprekers, namelijk natuurlijk met een beetje aangedikt laag. Je kunt in de Sonos-app ook de lage en hoge tonen naar wens regelen.

Symfonisk boekenplankspeaker: beter dan verwacht

Deze speaker is tweemaal zo groot als een Sonos One, maar klinkt net niet zo goed. Vergeleken met de Sonos One mist de boekenplankspeaker van IKEA een beetje laag en dynamiek. Bij mainstream pop en rock zoals Ed Sheeran, Billy Ocean, The Beatles, Madonna of Taylor Swift klinkt de speaker vele malen beter dan verwacht. Bij dance zoals Major Lazer, Jax Jones, Calvin Harris of deep house zoals dit nummer van Dynoro is het gebrek aan sub-laag echter wel beetje te merken. Het geheel mist wat ‘punch’, maar in het algemeen is het niet storend.

Muziek die veel gebruik maakt van gecompliceerde beats met sub-laag, wordt echter wat rommelig. Bij One Dance van Drake klinken sommige passages alsof iemand met een stok op een kartonnen doos staat te slaan, de stevige beat wordt niet goed gereproduceerd. Bij Niggas in Paris van Jay-Z wordt het laag een wollige brij die weinig recht meer doet aan het origineel. De Sonos One kan echter ook weinig met dit nummer en de HomePod weet zich als enige staande te houden, maar gaat op hogere volumes ook de fout in.

Als hip-hop en R&B met beukende beats je ding zijn, is dit niet de speaker die je wil kopen. Voor 99 euro is dit in alle andere gevallen echter veel beter dan verwacht. Je krijgt 85 procent van de geluidskwaliteit van de Sonos One voor minder dan de helft van de prijs.

IKEA Sonos review 004
Klik/tap voor groter.

Lampspeaker: duurder en een minder geluid

De lamp heeft hetzelfde type audio-apparatuur als de boekenplankspeaker: twee klasse D-versterkers, een tweeter en mid-woofer. Het ontwerp suggereert dat er 360-graden geluid is, maar dat is niet het geval. De speakers zitten alleen aan de voorzijde.

De geluidskwaliteit is iets slechter dan verwacht. De lamp heeft onder andere minder bas. Alle muziek, ook de muziek die de plankspeaker moeiteloos afspeelde, klinkt een beetje “hol”. Voor de meerprijs van 80 euro hadden we een upgrade in geluidskwaliteit verwacht, maar het is een kleine downgrade. Mogelijk heeft dit te maken met het andere ontwerp en dus andere klankkast. Het is jammer dat de geluidskwaliteit een beetje minder is, maar deze is nog steeds als toereikend te omschrijven.

IKEA Sonos 005
Klik/tap voor groter.

Conclusie review

De eerste producten in het Symfonisk-assortiment komen hun beloften na. Een volledig functionele Sonos van IKEA. Vooral de boekenplankspeaker is een uitstekende combinatie van doordacht ontwerp, geluid en prijs. De lampspeaker is een interessant idee en valt op, maar het ontwerp spreekt niet iedereen aan. De geluidskwaliteit doet ook een beetje onder voor zijn goedkopere broer.

Deze Symfonisk-luidsprekers zijn een goede start voor iedereen die het Sonos-ecosysteem wil proberen. Het is echter ook een goede manier om een ​​bestaande installatie tegen minimale kosten uit te breiden. Zet bijvoorbeeld twee Symfonisk speakers weg om surround aan je bestaande Sonos-systeem toe te voegen. Het enige dat je mist is native ondersteuning voor spraakassistenten. Wij raden vooral de boekenplankspeaker aan. Voor 99 euro krijg je een speaker die de verwachtingen overtreft.

Dit is slechts het begin van de samenwerking tussen IKEA en Sonos, de partners beloven nog meer gezamenlijke producten. Een interessante weg om in te slaan is het maken van meer gespecialiseerde meubelspeakers, zoals een model dat niet bang is voor water in de badkamer.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  jassie

  Goed om te lezen dat de geluidskwaliteit niet gehalveerd is, maar de prijs wel.

  Opvallend dat jullie de lamp als ‘slechter’ dan de boekenplank bestempelen terwijl hardware info juist aangeeft dat deze beter is en eigenlijk 100% gelijkwaardig aan de Sonos 1.

 • Profielfoto
  Koezel

  Als ik die foto zie van de achterkant vraag ik me af hoe je je netwerkconnector daar met goed fatsoen kan aansluiten.

  En jammer dat er geen audio aansluiting is.

 • Profielfoto
  jassie

  Het had handig geweest als er direct een draadloze lader in te verwerken had gezeten moch je hem ophangen als nachtplankje.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik heb de Sonos speakers een jaar geleden gehoord bij mijn broer, inclusief soundbar van Sonos

  De geluids kwaliteit is toch echt ruk. Mijn broer en ik zijn toch echt audiofielen.

  Mijn broer heeft zijn DENON installatie ingeruild voor die SONOS rommel

  Terwijl ik nog steeds een oude Denon installatie heb van decades geleden

  ik kan mij niet voor stellen, dat SONOS aan de HiFi NEN norm voldoet

  Want het geluid is gewoon beroerd, ooit een contrabas uit z’n speakertje gehoord?

  IKEA zal dus niet anders zijn

   

 • Profielfoto
  gipsman

  De Sonos 5 komt in de buurt van zgn. hifi, de homepod ook maar nipt. Hifi is natuurlijk een containerbegrip, maar als je goede oren hebt dan weet je intuïtief wat met hifi bedoeld wordt. wat de nachtlampspeakers betreft: leuk, maar stereo voor iedereen is het niet denk ik, of je moet op of onder mekaar gaan liggen 😃.

 • Profielfoto
  Lolsmurf

  Qua geluid is het niets, qua design is het plastic dus ook al niets. Ook een homepod is het dus net niet. Voor het zelfde geld is meer te koop.

  Vraag me af of je niet beter iets meer kunt uitgeven dan dit soort halfbakken oplossingen. Ik heb altijd begrepen dat je voor goed geluid een goede klankkast nodig hebt. En dat is gemaakt van hout en niet van plastic.

   

 • Profielfoto
  Koezel

  @ iMAclover: Je broer is audiofiel en ruilt zijn Denon in voor Sonos? Je zou dat van zo iemand niet verwachten….  En Hifi Nen norm?

 • Profielfoto
  Dmeerpa

  jassie op 29 juli 2019 09:45
  Goed om te lezen dat de geluidskwaliteit niet gehalveerd is, maar de prijs wel.

  Opvallend dat jullie de lamp als ‘slechter’ dan de boekenplank bestempelen terwijl hardware info juist aangeeft dat deze beter is en eigenlijk 100% gelijkwaardig aan de Sonos 1.

  Ik had ook al ergens een review gelezen waar ze het geluid identiek vonden, en als ik me niet vergis was de lamp zelfs een fractie beter

 • Profielfoto
  MacSjon

  Koezel op 30 juli 2019 00:11
  @ iMAclover: Je broer is audiofiel en ruilt zijn Denon in voor Sonos? Je zou dat van zo iemand niet verwachten….  En Hifi Nen norm?

  Precies wat ik dacht. Audiofiel en dan Sonos pakken? Doe dan op z’n minst HOES die speelt iig nog hi-res audio af. En nee mijn HOES 1 komt niet in de buurt van mijn hifi installatie maar is prima als portable speaker in en om huis.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Mijn broer is nogal gevoelig voor trends.

  Laat zich gauw iets aanpraten door zijn sociale contacten

  NEN moet zijn DIN Deutsche Industrie Norm

  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/High_fidelity_(techniek)

  Voor geluidsapparatuur zijn in de DIN 45500-norm kwaliteitseisen vastgelegd. Door de technische vooruitgang zijn deze eisen echter achterhaald en (daardoor) in onbruik geraakt.

  Gr

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Voor zelfbenoemde audiofielen (die meestal het verschil ook niet horen) is dit misschien rommel, maar de resterende 99% van de mensheid is prima tevreden met het geluid van een Sonos.

 • Profielfoto
  alaska

  Ai, die lamp doet wel pijn aan de ogen hoor. Maar smaken verschillen natuurlijk.
  De boekenplank ziet er wel ok uit, maar ook niet bijzonder mooi.
  Dat Sonos wilde samenwerken met IKEA omwille van hun expertise op ‘het gebied van ontwerp’ (zoals het artikel vermeldt) betwijfel ik dan ook. Ik denk eerder dat het vooral financieel voor Sonos interessant is door de enorme afzetmarkt die IKEA heeft, en Sonos zo ook hoopt dat veel IKEA-klanten ook op den duur ‘echte’ Sonos speakers zullen kopen.

  Ik ben zelf erg blij met mijn Sonos One, en vooral met de spraakbesturing (Alexa dan, Google vind ik minder prettig)(los van de bezwaren m.b.t. de privacy). Het geluid is zoals gezegd goed, tenzij je echt audiofiel bent.

 • Profielfoto
  App69

  iMac Lover op 29 juli 2019 16:22
  Ik heb de Sonos speakers een jaar geleden gehoord bij mijn broer, inclusief soundbar van Sonos

  De geluids kwaliteit is toch echt ruk. Mijn broer en ik zijn toch echt audiofielen.

  Mijn broer heeft zijn DENON installatie ingeruild voor die SONOS rommel

  Terwijl ik nog steeds een oude Denon installatie heb van decades geleden

  ik kan mij niet voor stellen, dat SONOS aan de HiFi NEN norm voldoet

  Want het geluid is gewoon beroerd, ooit een contrabas uit z’n speakertje gehoord?

  IKEA zal dus niet anders zijn

   

  Zichzelf audiofiel noemen en dan Sonos kopen.
  Hilarisch.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  @App69 je moet leren lezen

  Mijn broer heeft zich Sonos aan laten praten

  ik heb een Denon geluidsinstallatie met Driade 91 weergevers.

   

 • Profielfoto
  Henk

  Koezel op 29 juli 2019 11:49
  Als ik die foto zie van de achterkant vraag ik me af hoe je je netwerkconnector daar met goed fatsoen kan aansluiten.

  En jammer dat er geen audio aansluiting is.

  Ik gebruik al jaren flatcable UTP, verkrijgbaar in zwart.
  Maar maak je geen zorgen, SONOS stopt deze al standaard in het doosje.
  Dus, Ja! Dat gaat passen.

 • Profielfoto
  Henk

  iMac Lover op 29 juli 2019 16:22
  Ik heb de Sonos speakers een jaar geleden gehoord bij mijn broer, inclusief soundbar van Sonos

  De geluids kwaliteit is toch echt ruk. Mijn broer en ik zijn toch echt audiofielen.

  Mijn broer heeft zijn DENON installatie ingeruild voor die SONOS rommel

  Terwijl ik nog steeds een oude Denon installatie heb van decades geleden

  ik kan mij niet voor stellen, dat SONOS aan de HiFi NEN norm voldoet

  Want het geluid is gewoon beroerd, ooit een contrabas uit z’n speakertje gehoord?

  IKEA zal dus niet anders zijn

   

  ►Ruk?◄
  Dan moet je toch maar eens bij mij langs komen.
  Ik heb de Subwoofer, 2x One i.c.m de Playbar.(tja 1900 eurootjes)

  Mijn kameraad de “buizenfreak_ik_hoor_alles” kreeg kippenvel, traantjes en was helemaal stil toen ik Rammstein de kamer inknalde om daarna af te sluiten met Vangelis “Blade runner” en een stukje stevig kerkorgel Suite gothique, opus 25: Toccata , gespeld door Hans Fagius

  Ik hecht meer aan het genot en gebruiksgemak waarmee je letterlijk alles kunt afspelen en ook alles in meerdere kamers kunt combineren.
  I.c.m. geweldige app waarmee je alles maar dan ook alles kunt instellen(zelfs dingen waarvan je het bestaan niet wist)
  Tel daar bij op de leuke vrouwelijke  Google-assistent en ik kijk niet meer verder.
  En ja: ik was ook zo;n audiofiel die met dure kabels rommelde en alleen maar in het midden wilde zitten voor het beste stereo.
  Een mens veranderd…..soms.

  Oh ja, SONOS kan ook heel mooi, heel zachtjes en toch verstaanbaar film en muziek afspelen. Dat was ik bij huis tuin en keuken 5.1 setjes nog niet tegengekomen.

 • Profielfoto
  Henk

  Lolsmurf op 29 juli 2019 18:20
  Qua geluid is het niets, qua design is het plastic dus ook al niets. Ook een homepod is het dus net niet. Voor het zelfde geld is meer te koop.

  Vraag me af of je niet beter iets meer kunt uitgeven dan dit soort halfbakken oplossingen. Ik heb altijd begrepen dat je voor goed geluid een goede klankkast nodig hebt. En dat is gemaakt van hout en niet van plastic.

   

  Plastic of kunststof da’s nog al een verschilletje…..en 100 soorten van die beter dan hout en beton zijn.(Sommigen willen graag betonnen luidsprekerboxen)

 • Profielfoto
  Shmoo

   

  Het magazijn in Zwolle is als eerste begonnen met uitpakken. 🙂

 • Profielfoto
  Elduderino

  iMac Lover op 29 juli 2019 16:22
  Ik heb de Sonos speakers een jaar geleden gehoord bij mijn broer, inclusief soundbar van Sonos

  De geluids kwaliteit is toch echt ruk. Mijn broer en ik zijn toch echt audiofielen.

  Mijn broer heeft zijn DENON installatie ingeruild voor die SONOS rommel

  Terwijl ik nog steeds een oude Denon installatie heb van decades geleden

  ik kan mij niet voor stellen, dat SONOS aan de HiFi NEN norm voldoet

  Want het geluid is gewoon beroerd, ooit een contrabas uit z’n speakertje gehoord?

  IKEA zal dus niet anders zijn

   

  Door het rommel te noemen is je betoog niet erg serieus te nemen. Het is zeker geen rommel en voor velen is het geluid prima. Het is ook niet bedoeld om elke high end speaker te vervangen. Waar jou zogenaamd geweldige setje helemaal nat gaat is gebruiksgemak en streaming en de ondersteuning van de vele diensten. In de wereld van steeds meer digitaal aanbod past Sonos perfect. Daarnaast geen kabels en heb ik multi-room ondersteuning….daar sta je dan met je setje. Het is maar net wat je prioriteit heeft.

  Ik heb zelf een set van Marantz gehad met zeer fatsoenlijke speakers…prima hoor, maar nam teveel ruimte in. Daarna een streaming set van Raumfeld/Teufel…. waardeloos als het gaat om ondersteuning van diensten en gebruiksgemak. Nu Sonos spul in meerdere kamers, prima, ondersteunt vele diensten, zeer gebruiksvriendelijk dus zelfs de vrouw kan er mee omgaan. Geluid, ook zeer prima voor ons gebruik.

  Ik zou voor geen goud meer terug willen gaan.

 • Profielfoto
  Maarten2015

  Pete.Z op 30 juli 2019 22:20
  Voor zelfbenoemde audiofielen (die meestal het verschil ook niet horen) is dit misschien rommel, maar de resterende 99% van de mensheid is prima tevreden met het geluid van een Sonos.

  Ik de Symfonisk teruggestuurd. Ik heb ook Sonsos Amp en naast goede niet-Sonos speakers, twee Ones. De Symfonisk was toch echt minder goed dan de Ones. Slechte wifi, hakkelende verbinding en minder goed geluid dan de Ones. Waar de Ones echt nergens in huis de wifiverbinding verliezen had ik daar continu last van met de Ikea Symfonisk. Zelfs al stond hij naast een Sonos One.

  Ik blijk niet de enige die verbindingsproblemen had. Zie de site van Sonos. Sonos ontkent echter dit probleem.

  Op de Ikea website lukte het Me niet om een review achter te laten. Dus dan maar even hier.

   

   

 • Profielfoto
  wacon

  Begrijp het gebruiksgemak en mogelijkheden. Zie ook vele vrienden en kennissen overstappen op dergelijke systemen. En weet je soms na een maand al, andere keer na wat langere tijd hebben ze in meer of minder mate spijt.

  Toch af en toe een hapering op z’n tijd. Weer maar eens een firmware update. Bedienen via je Smartphone = zowel handig als flink irritant soms. Erge is nog dat ze vaak behoorlijk mooie kwaliteit audio spulletjes van de hand hebben gedaan.

  Met al dergelijke systemen denk ik in 1e instantie vaak, hey! dat klinkt aardig lekker toch. Misschien had ik teveel vooroordelen. Dat werkt zolang je max een half uurtje luistert. Heb je bijna de gehele dag muziek aan dan beginnen de ergernissen langzaam binnen te sluipen. Klinkt op één op andere manier waar je de vinger niet op kan leggen ‘vermoeiend’. Je mist details en nuances bij die bepaalde favoriete muziek.

  Blijven zeker gebruiksdoeleinden waarbij deze systemen tot z’n recht komen. Hou je echter van naast ‘muziekvulling’ ook van regelmatig van echt muziek luisteren en genieten, hou dan wellicht je eigen goede installatie of investeer in een stapje hoger. Zijn allerlei goede en relatief betaalbare alternatieven om goede kwaliteit streaming aan je huidige audio-setup toe te voegen.

   

 • Profielfoto
  JeepeeB

  Vandaag de boekenplankspeaker aangeschaft, en na installatie was ik aangenaam verrast.

  Prima geluid voor die prijs, makkelijk te installeren, en voor in mijn huiskamer kan de speaker de ruimte (6×9 meter met open keuken) prima vullen.

  Het is onze eerste stap naar upgraden naar een wireless systeem, audiofielen zijn wij niet, Dolby Atmos hoeft voor ons in huis ook niet, heftige rap en R&B luisteren we ook niet, kortom onze eerste indruk is zeer positief!