‘Nieuwe producten met retro Apple-logo op komst’

Door: Dennis Hoogeveen - 12 reacties

Het kenmerkende logo van Apple is door de jaren heen maar nauwelijks veranderd. Toch kan het zomaar zijn dat Apple ervoor kiest om de allereerste variant van het appeltje weer van stal te halen. Althans, als de berichten van MacRumors kloppen. Een anonieme bron dicht bij Apple zou de terugkeer van het kleurrijke Apple-logo aan de website hebben aangekondigd.

De anonieme tipgever beweert dat niet ieder apparaat het retro-logo krijgt, slechts een aantal Apple-producten zouden worden gekozen. De (RED)-varianten van bijvoorbeeld de iPhone of iPad maken een goede kans om daar bij te horen. Ook de iMac is een grote kanshebber: Apple liet het gekleurde logo immers pronken op de achterkant van de vroegere Mac-modellen. De eerste computer met het vrolijke appeltje was de Apple II uit 1977.

Apple gebruikt steeds meer kleuren

Het is nog maar de vraag of deze bewering klopt. Vlak voor grote evenementen van Apple doemen er meestal allerlei geruchten op die later niet waar blijken te zijn. Zo druppelen nu de geruchten en verwachtingen rondom de in iPhone 11 binnen, die naar alle waarschijnlijkheid begin september pas wordt aangekondigd. Verhalen over de terugkeer van het oude Apple-logo zijn tot dusver nergens anders opgedoken. Toch zou de informant korte lijntjes met Apple en leveranciers hebben – helemaal ondenkbaar is het dus misschien niet.

Het zou een opvallende stap van Apple zijn om de ‘regenboogappel’ weer in te voeren. Het logo is al ruim 20 jaar niet meer gebruikt. Het grijze, zwarte en zilveren appeltje werden ingevoerd rond 1998. Heel soms zijn er subtiele veranderingen, maar zo’n grote wijziging als destijds is er eigenlijk niet meer geweest. Toch gebruikt het bedrijf uit Cupertino de laatste jaren steeds meer kleuren in ontwerpen. Hoofdkantoor Apple Park is onlangs voorzien van de regenboogkleuren, en Lady Gaga mocht op uitnodiging van het bedrijf optreden onder een gekleurde boog. En wat denk je van de iPhone XR in vele kleuren?

Tim Cook en Jon Ivy na introductie iPhones
Tim Cook en Jony Ive bekijken de kleurrijke iPhone XR – Klik/tap voor groter.

Apple-logo: wat is waar?

Er doen veel geruchten de ronde over het ontstaan van het Apple-logo. Zou zou Steve Jobs volgens sommigen er bewust voor gekozen hebben als herinnering aan zijn hippietijd. Anderen beweren weer dat het een eerbetoon is aan de onvolprezen Alan Turing. Het is moeilijk om te beoordelen wat er precies van deze verhalen waar is. Wel is zeker dat Apple het beschermen van zijn logo erg serieus neemt.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Papjes

  Geen fan van kleuren logo! Bij sommige kleuren van producten niet te combineren! Als “een tang op een varken”

 • Profielfoto
  edbdgsk

  Nou lekker belangrijk zeg. De grootste schreeuwers hierover hebben de iPhone in een hoesje zitten.

 • Profielfoto
  Afroman

  Dat regenbooglogo was niet het eerste logo van Apple.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.#Logo

 • Profielfoto
  steveb

  nee dank u
  geef mij veel keuze in kleur van op de nieuwe toestellen.

  een keramische achterkant in de stijl van de iPhone 5c
  en de voorkant volledig scherm. met enkel het randje van de keramische achterkant er rond.
  mooi strak en kras bestendig.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik geloof er niks van! Dan liever het lichtgevende appeltje terug op de MacBooks én een lichtgevend appeltje op de iPhone. Dát lijkt me leuk!

 • Profielfoto
  xaddict

  @afroman: dat staat toch ook nergens? Of is het artikel ondertussen aangepast?

 • Profielfoto
  Di May

  Een bedrijf in evolutie, zoals Apple,
  laat zijn logo mee evolueren …

  Niet dus.

 • Profielfoto
  Lolsmurf

  Zou het best leuk vinden dat retro look logo’tje. Toch vind ik het wel jammer dat het lichtgevend appeltje van de Macs is verdwenen.

  Vaak krijg je ook een nieuw logo als iemand net benoemd is naar de pr/marketing afdeling. Die wil zich dan bewijzen: nieuw logo, nieuwe huisstijl, nieuw briefpapier en visitekaartjes. Te vaak meegemaakt. Kost alleen maar bakken met geld, en is vaak vanuit marketing oogpunt eerder ongewenst dan gewenst. Maar ja ze moeten zich bewijzen….

 • Profielfoto
  cheque

  Prachtig dat logo, en Apple zal er ongetwijfeld een hedendaagse twist aan geven.

  Wat is die mooie Jony Ive trouwens een gezellig dikkertje geworden…..

 • Profielfoto
  Gabriel

  Een gekleurd appeltje als 3d-hologram, dat voor de behuizing zweeft.

 • Profielfoto
  JelleHarmen

  Afroman op 18 juli 2019 17:17
  Dat regenbooglogo was niet het eerste logo van Apple.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.#Logo

  Correct, niet het eerste Apple logo. Echter wel het eerste variant van het appeltje zoals vermeld in het artikel.

  “dat Apple ervoor kiest om de allereerste variant van het appeltje weer van stal te halen.”

 • Profielfoto
  Pharris

  Pfff… het lukt Apple al jaren niet om het kleurenpallet compleet door te voeren. Het ging even goed met het Blue & White-concept uit de G3-series, maar dit werd al snel vervangen door degelijk grijs.

   

  Nu worden nog steeds aluninium Macs verkocht met zwarte accenten maar het toetsenbord heeft nog steeds witte toetsen.

  Nee, ik zit niet te wachten op een regenboogkleurige kabel of toetsenbord. Ik zie liever dat dingen eens echt “af” worden gemaakt!