Populariteit vrouwenvoetbal zorgt voor nieuwe Memoji

Door: Night - 1 reactie
Memoji vrouwenvoetbal

Terwijl we in Nederland nog bezig zijn om de 2-0 nederlaag te verwerken van onze Oranje-leeuwinnen, zijn de Amerikanen natuurlijk in jubelstemming. Apple speelt daar handig op in en introduceerde direct Memoji die het vrouwenvoetbal als thema hebben.

Aangezien de Amerikaanse dames het WK toernooi gewonnen hebben, kan het niet anders dan dat deze damesvoetbal Memoji een feestelijk tintje hebben. Apple heeft zelfs zijn Amerikaanse homepage voor de gelegenheid feestelijk aangekleed om ‘hun’ team te feliciteren. Sportief als we zijn, wilden we dit jullie toch niet onthouden. Gelukkig hebben wij meer succes met robot-voetbal.

Een korte animatie toont drie juichende Memoji cheering met een iMessage confetti-effect en een regen van voetballen. Het geheel is een typisch Amerikaans tribuut aan het vrouwenvoetbal en hun atleten, uitgevoerd in rood, wit en blauw. Ook handig in het geval Nederland had gewonnen. De animatie eindigt met een eenvoudig “Job well done”.

Damesvoetbal, Memoji
Ook damesvoetbal lent zicht prima voor nieuwe Memoji (klik/tap voor groter)

Memoji voor speciale gelegenheden, zoals WK damesvoetbal

Apple maakte – naast voor vrouwenvoetbal – al eerder Memoji voor speciale gelegenheden. De cartoon-achtige avatars, die gebruik maken van de TrueDepth camera en ARKit technieken, werden eerder ook ingezet bij een Apple Music advertentiecampagne. Deze ging vooraf aan de uitreiking van de Grammy Awards afgelopen februari. Er waren toen aparte cartoon-avatars gemaakt van Khalid, Ariana Grande en Florida Georgia Line.

Ook leent Apple zijn homepage wel vaker voor speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld om opvallende gebeurtenissen in de wereld aan te stippen. Maar ook tijdens nationale feestdagen en voor internationale initiatieven die het bedrijf een warm hart toedraagt.

De populariteit van Apple’s Memoji en Animoji heeft ertoe geleid dat ook andere smartphone-fabrikanten en softwareleveranciers er driftig gebruik van zijn gaan maken.

 

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    TheBigZ

    Gefeliciteerd, Leeuwinnen! Ook een tweede plaats is een uitstekend resultaat!