Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 16 juli 2019

Ontwikkelaar podcast-app Castro nu in dienst van Apple

Apple heeft een nieuwe ontwikkelaar aangenomen, dat is geen nieuws. Wel nieuws is dat het om een prominente ontwikkelaar gaat, namelijk Pádraig Ó’cinnéide. Hij is de helft van het tweekoppige team achter podcast-app Castro. Een van de best beoordeelde onafhankelijke podcast-apps.

Het team achter de app bestaat nu nog maar uit één ontwikkelaar, maar mogelijk vangt moederbedrijf Tiny out (bekend van Dribbble) dat op. Voor Apple is dit hoe dan ook prima nieuws. Het bedrijf heeft een kundige ontwikkelaar met diepgaande kennis van podcasts aan de haak geslagen.

Toekomst Castro: weinig reden tot zorgen

Ó’cinnéide kondigde op Twitter aan dat hij nu bij Apple werkt. Hoe het nu verder gaat met Castro is vooralsnog onduidelijk. De app schakelde onlangs over naar een abonnementsmodel, dus gebruikers verwachten regelmatige updates. Er zijn aan de andere kant geen indicaties dat de ontwikkeling stopt en er is nog steeds een toegewijde ontwikkelaar aan het werk.

Castro inspireerde vele gebruikers met zijn onconventionele maar doordachte methode voor het snel sorteren van nieuwe afleveringen. De app levert consequent sterk verbeterde functies. Denk aan snelheidsaanpassingen zonder verlies van kwaliteit, automatische aanbevelingen op basis van luistergedrag, iCloud-uploads en het delen van audiofragmenten.

Castro
Klik/tap voor groter.

Uitbreiding podcast-team Apple

De laatste tijd zet Apple weer volop in op podcasts. Na enige stilstand is de Podcast-app van iOS bijvoorbeeld voorzien van ondersteuning voor hoofdstukken. Ook in iOS 13 en macOS Catalina wordt de podcasts-app weer verbeterd, want het wordt een universele app voor iOS en macOS. Door het verdwijnen van iTunes krijgen podcasts een eigen app op de Mac. Apple gaat bovendien automatische transcripties van podcasts maken. (Zie ook → macOS Catalina: eerste blik op de 5 opvolgers van iTunes)

Reageer op artikel:
Ontwikkelaar podcast-app Castro nu in dienst van Apple
Sluiten