Raymon Mens
Raymon Mens App Store 23 juli 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe versie Slack gebruikt minder geheugen en werkt offline

Slack heeft een grote update voor zijn desktop-app doorgevoerd. Het zakelijke chatplatform ziet er na de update nog precies hetzelfde uit, maar werkt veel efficiënter. De achterkant van de app is grotendeels herschreven. Daardoor gebruikt het minder geheugen en is de werking sneller.

De nieuwe app met versienummer 4.0 is volgens de makers 33 procent sneller. De update wordt langzaam naar Mac en Windows uitgerold, maar is ook direct via de website van de dienst te downloaden. Op de achtergrond wordt nog steeds gebruik gemaakt van Electron, maar dat wordt nu effectiever ingezet.

Nieuwe versie Slack

Voornamelijk gebruikers die in meerdere workspaces zitten, profiteren van de update. Bij het openen van een andere workspace maakt Slack niet langer steeds een kopie van alle benodigde bestanden, bronnen en onderdelen. De app gebruikt bestaande bronnen uit andere werkruimtes en bespaart zo werkgeheugen.

Daarnaast werkt Slack nu ook offline. Dat wil zeggen dat je gesprekken en bestanden ook zonder internetverbinding kunt benaderen. De vorige versie van de app werkte helemaal niet wanneer er geen internet was. Dat is onhandig voor een app die belangrijke informatie kan bevatten. Slack maakt nu gebruik van efficiënte caching om offline inzicht in gesprekken en kanalen te geven.

Klik/tap voor groter.

Goede kandidaat voor Apple’s universele apps

Slack is een app die prima als universele app voor iPad en Mac zou werken. Apple onthulde onlangs samen met macOS Catalina ook Project Catalist. Dit stelt ontwikkelaars in staat om een iPad-app met relatief weinig moeite om te toveren tot een Mac-app. Twitter is al aan boord en liet onlangs een voorproefje van zijn nieuwe Mac-app zien.

Slack gebruikt echter nog steeds Electron. Dat wil zeggen dat de app eigenlijk een veredeld Google Chrome-venster is dat zich als Mac-app gedraagt. Dit is niet zo efficiënt als een universele app, maar stelt het platform wel in staat om een app voor Mac én Windows te maken. Dat kan met Apple’s oplossing niet. (Zie ook → Twitter terug naar Mac: blik op de app voor macOS Catalina)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuwe versie Slack gebruikt minder geheugen en werkt offline
Sluiten