Microsoft huurt Mac Book in om laptop aan te prijzen

Door: Night - 20 reacties
Mac Book Microsoft Surface laptop 2

Vind je de titel verwarrend? Laat het me dan even uitleggen. Microsoft heeft voor een advertentie van zijn Surface laptop 2 de hulp ingeschakeld van ene meneer Mac Book. Ja, dat is zijn echte naam.

Dacht je dat Microsoft wel een beetje klaar was met de advertenties waarin het Surface apparaten worden vergeleken met Apple-producten? Vergeet het maar! Twitteraar WalkingCat lekte vandaag een nieuwe advertentie voor de Surface Laptop 2 van Microsoft. En heel eerlijk, we weten eigenlijk niet of we het nu grappig moeten vinden of gewoon een beetje triest.

Mac Book

Voor deze advertentie heeft Microsoft een echt bestaande man gevonden die Mackenzie Book heet, kortweg ‘Mac Book’. En Mac Book gaat de Surface Laptop 2 vergelijken met de MacBook Air. Hij kijkt onder andere naar de levensduur van de batterij, de prestaties en het aanraakscherm (die de MacBook Air uiteraard niet heeft). Zoals te verwachten is, komt de de Surface Laptop 2 als beste naar voren. De advertentie eindigt dan ook met de slogan “Je moet een Surface laptop nemen. Geloof me, ik ben Mac Book.” We zijn er echter niet honderd procent van overtuigd dat dat nu zo’n een sterk verkoopargument is.

Hello, I’m a Mac

De Mac Book advertentie lijkt op iets uit het Ballmer-tijdperk, hoewel hij nog net niet zo ‘over the top’ is als de eerdere reclamecampagne “Scroogled” van Microsoft. Daarin werd hard afgerekend met Google-producten.

Toegegeven, het is niet ongewoon om je producten te vergelijken met die van de concurrent, of deze zelfs voor schut te zetten. Dat gebeurt over en weer. Ook Apple drijft wel eens de spot met zijn concurrenten, maar sinds het “Hello, I’m a  Mac“-tijdperk gebeurt dit eigenlijk alleen nog maar tijdens keynotes, om de lachers in het publiek op de hand te krijgen.

Wat denk jij? Is dit een grappige advertentie van Microsoft? Of denk je dat het bedrijf echt geen hardware meer met Apple-producten hoeft te vergelijken om ze te verkopen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  makasa

  Geen probleem toch dit soort advertenties. Niet druk om maken.

 • Profielfoto
  Niels

  Beetje de omgekeerde wereld 😂😂 Vroeger kwam Apple met dit soort reclames, voelt Microsoft zich nu bedreigd?

 • Profielfoto
  koen

  Hahaha

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Hier zelf een gebruiker van een Surface laptop ,  en ik ben er super tevreden mee :).

   

  Dit stukje reclame mag een beetje vreemd overkomen , maar als het bij de nieuwsberichten komt te staan in een Apple fora aan de andere kant van de wereld heeft het zijn doel niet gemist.;)

 • Profielfoto
  ¿`„

  Wat een ongelofelijk slechte reclame zeg. Zo totaal niet origineel. Het is niet eens bijna grappig.

 • Profielfoto
  AT024

  Wich one has a better OS? MacBook 💻

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Ik vind hem wel leuk. Ik denk ook wel dat de surface een betere en innovatievere laptop is eigenlijk. De genoemde punten zijn valide.

  Oh. En surface laptops hebben geen gare keyboards.

 • Profielfoto
  McPim

  Prima reclame, of je ‘m nou grappig vindt of niet. Windows gebruikers vonden ‘I’m a Mac and I’m a PC’ vast ook niet zo grappig. Het onderliggende pijnpunt is dat sommige argumenten misschien wel waar zijn en dat prikkelt Apple hopelijk om voorop te blijven lopen in de feature-race.

   

  Gelukkig blijft het ‘Windows’ hè, dus voorlopig geen paniek.

 • Profielfoto
  McPim

  Henk Jan de Bruijn op 31 juli 2019 23:02
  Oh. En surface laptops hebben geen gare keyboards.

  ..mijn MacBook Pro (2018) heeft ook geen ‘gaar’ keyboard trouwens. Het lekkerste dat ik ooit heb gebruikt. Alles is perceptie, ga vooral op je eigen ervaring af en niet op de media hypes.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Precies, ik gebruik Windows 10 nu een paar maanden op mijn werk en ik vind macOS toch prettiger. Ik heb geregeld onder Windows 10 dat na een kopieeractie iets heel anders in het klembord terecht is gekomen dan de bedoeling was. Ook dit heb ik een paar keer meegemaakt:

  Vervangen van de hardware hielp niet.

 • Profielfoto
  defores

  Microsoft heeft ook nog eens gelijk. Dat Apple nog met 128gb ssd aankomt anno 2019 is best we lachwekkend. Maar goed Apple heeft de boel ook laten verwaarlozen. Tijd voor innovatie bij Apple op de Mac afdeling en fatsoenlijke prijzen.

 • Profielfoto
  polansky

  Geweldig!

  En wat kleinzielig van deze site weer…
  Apple heeft jarenlang hetzelfde gedaan.

  OMT hier lijkt wat last te hebben van geheugenverlies:

  https://www.youtube.com/watch?v=0eEG5LVXdKo

 • Profielfoto
  Facundo

  Heeerlijk die Surface! Mijn vrouw kocht er 1 en binnen een paar weken heb ik er ook maar 1 gekocht. Hier nooit meer een laptop zonder touchscreen. En Windows 10 en Macos hebben elk hun dingetjes, maar zijn verder gelijkwaardig. ‘Tis maar wat je gewend bent. De Surface is alleen een veel innovatiever device, en veelzijdiger, met dat touchscreen.

 • Profielfoto
  Facundo

  @Ome Kor: Dat soort problemen komen niet voor op de Mac(OS)? Wij bijv. hebben al een hele tijd ongelooflijk veel problemen met (het opgedrongen) apfs. Terug naar hfs+ lost dit steeds weer op. Maar om te kunnen updaten moeten we steeds weer noodgedwongen naar apfs. En vervolgens weer terug naar hfs+, om af te komen van de kernel panics na ontwaken, opstartduur van 3-4 minuten van ssd, etc. De problemen van apfs met die snapshots zijn uitvoerig gemeld op de Apple Support Communities, maar ze negeren het. Nee, de tijd dat ik Macos superieur aan Windows achtte, ligt inmiddels ver achter me. En een touchscreen is inmiddels een moetje voor ons geworden.

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Ja en Mike Rosoft en Sam Sung zeggen ‘Get a Macbook’. Gaap.. erg flauwe campagne.

 • Profielfoto
  djneo

  Microsoft heeft altijd toffe reclames, vroeger met Windows phone ook.
  https://www.youtube.com/watch?v=0-U4Yr9UNBo

 • Profielfoto
  MacSjon

  Volgens mij heeft MS niet dit soort reclames nodig om die hardware te verkopen, deze is namelijk zo goed dat het zichzelf verkoopt. En ja je mag de concurrent echt belachelijk maken als je een beter product hebt. Hopelijk kan Apple dit binnenkort ook weer zonder schaamte doen.

  @ome kor: die blauwe schermen heb ik echt al jaren niet gezien in Windows, maar die waren wel de reden dat ik bijna 20 jaar geleden over ben gestapt op OSX (Mac OS)

 • Profielfoto
  Night

  Volgens mij is @polansky na de tweede alinea al gestopt met lezen. 🤓

 • Profielfoto
  Facundo

  Ons enthousiasme betreft overigens vooral de Surface Book 2 15″, maar die Surface Laptop 2 krijgt ook geweldige reviews. Is maar net wat je voor je gebruik nodig hebt. Sorry Apple, you’ve dropped the ball. Je hebt de hoon verdiend.

 • Profielfoto
  Digiboy79

  Sorry hoor, maar de MacBook is zwaar overrated. Vanuit mijn werk ben ik al meer dan 20 jaar verbonden aan het gebruik van een Mac en Windows machine… De kwaliteit alleen al buiten beschouwing gelaten van de MacBook (wat een drama, klikken en tikkende geluiden uit de hardware, en een rot toetsenbord) werkt een windows systeem in mijn ogen een stuk sneller! Ik durf best een wedstrijdje te doen met wat Mac ervaringsdeskundigen op het gebied van snel werken. Het bestandsbeheer alleen al in Finder is al om te huilen…

  Wat ze wel goed kunnen? Telefoons en tablets maken, daar kan geen andere fabrikant tegenop, zowel niet in software als in hardware.